2009-08-06 15:32:00

Ορθόδοξος Σταυρός στα προάστια του Tskhinvali βοήθησε

να σταματήσει η επίθεση της Γεωργίας πέρυσι (8-8-08).

            Μόσχα, 6 Αυγούστου, Interfax. Ο πρωτοπρεσβύτερος της εκκλησίας της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Tskhinvali, πατήρ Γεώργιος Dzhioyev, είπε ότι ένας Ορθόδοξος Σταυρός βοήθησε να σταματήσει τον επιτιθέμενο σε έναν τομέα της μάχης κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της Γεωργίας κατά της Νότιας Οσσετίας.  Ο σταυρός τοποθετήθηκε με τιμές, μερικές ημέρες πριν από την εξαπόλυση του πολέμου, και τέθηκε σε  ένα σημείο εισόδου στην πόλη, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι Vesti.

            «Όταν οι Γεωργιανοί προσπάθησαν να μπουν στην πόλη, ήρθαν τρεις φορές μέχρι το σταυρό και γύρισαν τρεις φορές πίσω. Προχωρημένα (στρατιωτικά) αποσπάσματα είπαν στις ράδιο-συνομιλίες τους ότι άγιοι άγγελοι εμπόδιζαν τον δρόμο τους όταν έφταναν στον φρουρό σταυρό» ανέφερε ο π. Γεώργιος.  

         Δεν ήταν το μόνο σημάδι στη ζώνη σύγκρουσης της Γεωργίας - Νότιας Οσσετίας που βοήθησε να σταματήσει τους πολεμιστές της Γεωργίας.

           «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων γεγονότων στη Νότια Οσσετία, όταν οι δύο στρατοί στάθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλο, έτοιμοι να συνάψουν μάχη, οι Γεωργιανοί έστρεψαν πίσω τα κεφάλια τους, κατόπιν άλλαξαν πορεία και απομακρύνθηκαν τρέχοντας από τον τομέα. Ανέφεραν ότι μια γυναικεία σιλουέττα εμφανίστηκε στον ουρανό επάνω από την εκκλησία», είπε σχετικά με τα θαυμαστά σημάδια, ο συμπρόεδρος της ομάδας εργασίας εμπειρογνωμόνων στη Θεολογική Επιτροπή τής Ρωσικής Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, Pavel Florensky.  Σύμφωνα με αυτόν, οι Ρώσοι θεώρησαν ότι ήταν η Μητέρα του Θεού, ενώ οι Γεωργιανοί ότι ήταν η Αγία Νίνα - η Ουράνια προστάτιδα της Γεωργίας.

https://www.interfax-religion.com/print.php?act=news&id=6307

 

Σημ. (ΛΜΔ): Προφανώς δεν ήταν θέλημα Θεού να τσακωθούν δύο Ορθόδοξοι λαοί, αλλά το αντίθετο να ομονοούν, και για το λόγο αυτό υπήρξαν και τα θεϊκά σημάδια, για να μειωθούν τουλάχιστον οι συνέπειες.

 

Σε εκτυπώσιμη μορφή (pdf)

Το ίδιο στα αγγλικά, αποθηκευμένο: (htm) 

Σχετικό:   Οσετία  ή  "Ως αιτία";       

Γενικά για τη θαυματουργική δύναμη του Σταυρού στο υλικό πεδίο: 

Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η

Π Ρ Ο Φ Η Τ Ε Ι Ε Σ Β Ι Β Λ Ι Α Δ Ι Α Φ Ο Ρ Α Ν Ε Α  Τ Α Ξ Η

Ε Μ Ε Ι Σ

[Νέα τάξη -Οικουμενισμός- Ορθοδοξία] [Τρομοκρατία] [Τρομοκρατία+] [Ασίζη] [WCC] [Ορθόδοξοι στο WCC - Φωτογραφίες] [Ιράκ] [Λίβανος [Ορθόδοξοι - Παπικοί] [Πάπας-Εβραίοι] [Φανάρι-Πάπας] [Καιρός] [Πολυμέσα] [Φωτογραφίες] [Σεισμοί] [666-υπολ] [Barcode] [Τραχώνι] [Φήμες-Μεσσηνία] [Νοστράδαμος] [Πυρκαγιές] [Φωνές] [Οσετία] [ΠΕΙΝΑ] [CERN] [RFID] [AMKA] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009a] [2009b] [+2012] [Links] [περιεχόμενα]