Ο πάπας Βενέδικτος 16ος στο Φανάρι:

    Εμείς σαν συνειδητοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν ακολουθούμε το υπερευφρόσυνο πνεύμα της συνάντησης πάπα - Οικουμενικού Πατριάρχου.

      Αν ο πάπας δεν επιστρέψει στην Αλήθεια της Ορθοδοξίας, αφήνει έκθετους όσους διοργάνωσαν την πανηγυρική υποδοχή του, διότι στην Ορθοδοξία η υποκρισία δεν έχει θέση.   Η Ορθοδοξία δεν είναι πολιτικό σωματείο. Εκπροσωπεί την Αλήθεια, ενώ οι αιρέσεις το ψέμα. Δεν μπορεί να πανηγυρίζει η Αλήθεια μαζί με το Ψέμα!!!

   Ο λύκος (παπισμός) δεν άλλαξε τόσους αιώνες και θα αλλάξει τώρα; Μάλιστα πρέπει να τονίσουμε ότι προς το χειρότερο άλλαξε.  Τον 19ο αιώνα πρόσθεσε το "Αλάθητο" στα κατά φαντασίαν προνόμιά του ο πάπας. Και μ' αυτό κάθισε δίπλα στον Εωσφόρο στην φανταστική καθέδρα της ισοθεΐας.

   Αν και ο πάπας Βενέδικτος 16ος υπήρξε από τους προοδευτικούς της 2ας Βατικανής Συνόδου, διότι ακολουθούσε τη γραμμή προσέγγισης προς τους Προτεστάντες, διαφημίζεται τώρα, από τα μέσα ενημέρωσης, σαν "παραδοσιακός"! Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί. Αφού το Βατικανό απέτυχε στην προσπάθειά του να απορροφήσει τους Προτεστάντες σκέφτεται να προσεταιρισθεί τώρα τους Ορθοδόξους!

   Από  το  news.in.gr:

 

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

30/11/06 12:16  

Λειτουργία παρουσία του Πάπα
Ιστορική στιγμή η επίσκεψη του Βενέδικτου ΙΣτ' στο Φανάρι


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Συγκινητική η στιγμή που ο Πατριάρχης με το Πάπα ευλόγησαν χέρι - χέρι το παριστάμενο πλήθος

Κωνσταντινούπολη
Τελευταία ενημέρωση 14:00              Τύπωσε το άρθρο

 

     Με την άφιξη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ' στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου ξεκίνησε στο Φανάρι η πανηγυρική θεία λειτουργία της εορτής του Αγίου Ανδρέου.

 

   Και συνεχίζει το news.in.gr:

    Ο ποντίφικας έφτασε στο Φανάρι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνοδευόμενος από το μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη, προκειμένου να παραστεί στη λειτουργία, σύμφωνα με την παράδοση που δημιουργήθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν ο Πάπας Παύλος ο 6ος και ο Πατριάρχης Αθηναγόρας στα Ιεροσόλυμα το 1964.

   (η υπογράμμιση είναι δική μας)

   Όπως βλέπετε υπάρχουν και κοσμικές παραδόσεις που τηρούν οι τυπικάρηδες του Φαναρίου! Διότι οπωσδήποτε τίποτα εκκλησιαστικό δεν προχώρησε από τη μεριά του Βατικανού κατά τις επανειλημμένες συνομιλίες με τους Ορθοδόξους.

     Ενώ οι σχέσεις όμως παραμένουν κοσμικές, τα τυπικά των υποδοχών ανταποκρίνονται σε άλλου είδους εκκλησιαστική κατάσταση.

 

   Μήπως επομένως έγιναν προφητικά, αφού δεν ανταποκρίνονται στην τωρινή πραγματικότητα, και ακριβώς εκπέμπουν προφητικά μηνύματα;    

 

  Σε μια τέτοια περίπτωση καλό είναι θυμηθούν όλοι, από το δικτυακό αυτό τόπο, τί πραγματικά προβλέπουν οι Ορθόδοξες προφητείες, όχι οι Νεοταξικές που διαδίδουν οι κοσμικοί άρχοντες και ειδήσεις !

 

    Θέλω όμως να επισημάνω, και από την αρχική πρόσκληση φαίνεται, ότι δεν ήταν εξ' αρχής ιδέα του παναγ. οικουμενικού Πατριάρχου η  μεγαλειώδης υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον πάπα. Όπως δεν ήταν εξ αρχής δική του ιδέα η συμμετοχή στην Ασίζη το 2002, αλλά τελικά πήγε. Και το πιο σημαντικό είναι ότι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο δούλεψε, για το θέμα του πάπα, το Συνοδικό σύστημα, ενώ στην Ελλαδική Εκκλησία η ανάληψη ευθυνών από τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο το έβγαλε εκτός λειτουργίας. Τέλος έχω τη διαίσθηση ότι τελικά δεν θα ενδώσει στο ψέμα ο παναγιώτατος, διότι ήδη αν και πέρασε καιρός, και για το Μπάλαμαντ απεφάνθη ότι η συμφωνία δεν εφαρμόζεται, και από την άλλη μεριά ήδη άρχισε να καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει δύναμη πίσω από τους Νεοταξίτες πολιτικούς, οι οποίοι ούτε ένα σχολείο σαν της Χάλκης δεν μπορούν να ανοίξουν!!!

 

 

    Το Φανάρι απομονωμένο από την υποστήριξη κάποιου ισχυρού Ορθόδοξου κράτους, όπως κάποτε του Βυζαντίου, κυριολεκτικά κρέμεται από την Θεία βοήθεια. Και μόνη η παρουσία του ανάμεσα σε τόσους εχθρούς είναι ένα εμφανές θαύμα. Ένα θαύμα του Θεού δια της μεσιτείας των Αγίων Του, και μάλιστα του Αγίου Γεωργίου.

     Πως λοιπόν πανηγυρίζουμε που δεχθήκαμε στο Φανάρι τον δεδηλωμένο εχθρό των Αγίων; Πριν λίγα χρόνια ο πάπας έσβησε από το αγιολόγιό του τον Άγιο Γεώργιο που είναι ο προστάτης του Πατριαρχείου και εμείς τον καλωσορίζομε; Και τι νομίζετε ότι θα γίνει από τα δαιμόνια που κουβαλάει ένας τέτοιος εχθρός των Αγίων του Θεού;;

    Θυμηθείτε τη "Βαβυλιάδα" (υπόθεση Βαβύλη κλπ) που ακολούθησε λίγο καιρό μετά την υποδοχή του πάπα από την Ελλαδική Εκκλησία. Τα δαιμόνια που κουβάλησε ο πάπας εναντίον τίνος θα στρέφονταν, παρά στον πιο ευάλωτο, αυτόν δηλ. που τον κουβάλησε; Οι εκκλησιαστικοί άρχοντες ας μην νομίζουν ότι άλλαξαν οι συνθήκες του πνευματικού πολέμου επειδή μπήκε στη μέση η προσποιητή ευγένεια των αιρετικών! Δεν είναι έτσι. Ο διάβολος γυρνούσε και γυρνάει μήπως βρει κάποιον να καταπιεί.

   Αλλά δεν είναι όλοι οι Ορθόδοξοι (χαζο)χαρούμενοι...

    Οι συνθήκες του πνευματικού πολέμου είναι πάντα ίδιες. Κάποια ντεκόρ μόνο αλλάζουν.

    Όταν το πλοίο της Εκκλησίας δεν πάει καλά, σημαίνει ότι ο Χριστός "κοιμάται" στην πρύμνη*, αντί να βρίσκεται στο τιμόνι. Και αυτό διότι οι ανθρώπινοι αυτοσχεδιασμοί δεν αφήνουν σ' Αυτόν να κατέχει τη θέση που δικαιωματικά Του ανήκει.

    Είναι λοιπόν χρέος των τωρινών τιμονιέρηδων να "ξυπνήσουν" τον Χριστό και να τον αποκαταστήσουν στη θέση Του! Αλλιώς θα υπάρξουν απώλειες...

 

 * Μάρκ Δ 37 - Δ 41

        Ελπίζουμε οι προφητείες και τα κείμενα που παρατίθενται σ' αυτό το site να βοηθήσουν ώστε όλοι να αντιληφθούν τι συμβαίνει, και να μην πιάνουν τα άκρα. Ο "γενικός πόλεμος" κατά την έκφραση του ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού έρχεται, και ακολουθεί η εποχή της καθαρής (από εκκοσμικεύσεις) και ανόθευτης (στη δημόσια εκφρασή της) Ορθοδοξίας.

 

  Άλλες επαφές του (πανθρησκειάρχη) πάπα στην Τουρκία:

 

 

Ο πάπας Βενέδικτος XVI  με τον Τούρκο

πρωθυπουργό Ερντογάν, κάτω από το

πορτρέτο του Κεμάλ Ατατούρκ.

(28-11-2006)

 

Ο πάπας Βενέδικτος XVI 

με τον Ali Bardakoglu,

τον επικεφαλής επί των

θρησκευτικών υποθέσεων. 

(28-11-2006)

 

Ο πάπας Βενέδικτος XVI, 

εδώ με τους ξένους διπλωμάτες

στην πρεσβεία  του Βατικανού

(είναι και κράτος!),

στην Άγκυρα. (28-11-2006)

 

Εδώ τον (δικέρατο) πάπα υποδέχονται

καθολικές καλόγριες, στο θεωρούμενο

σαν "σπίτι της Παναγίας" στην Έφεσο. 

(29-11-2006).

    Ο μακαριστός γέροντας Θεόκλητος, ο Διονυσιάτης (δηλ. από την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, στο άγιον Όρος), εχαρακτήριζε ανυποχωρήτως τον Πάπα ως αιρετικό και μας ανέλυε εκτενώς και εμβριθώς τα σημεία, στα οποία οι Δυτικοί εξέκλιναν από την Ορθοδοξία, την μία, μόνην και όλην Αλήθεια, προς την οποία οφείλουν εν συντριβή και μετανοία να επανέλθουν. Δεν επίστευε εις την Ένωσιν των Εκκλησιών, διότι δεν έβλεπε μετάνοιαν του Πάπα. Περισσότερο επίστευε στην εκ των έσω, λόγω πλήθους κριμάτων και αμαρτιών, κατάρρευσιν του Παπισμού. Εθεώρει ανείπωτον ύβριν τον ισχυρισμόν του Πάπα, ότι είναι επί γης vicarius Christi, δηλαδή αντιπρόσωπός Του στη γη.

   «Ο Κύριος, έλεγε, μένει διαρκώς μεθ' ημών μέχρι της συντελείας του αιώνος. Και με τις άκτιστες ενέργειές του κυβερνά τον κόσμο. Δεν έφυγε από κοντά μας ο Χριστός για ν’ αφήση αντιπρόσωπόν του τον Πάπα ή τον οποιονδήποτε. Και ο Παράκλητος, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, λειτουργεί διαρκώς μεθ’ ημών και υπέρ ημών». Αυτή είναι η πίστις μας. Τα περί αντιπροσωπεύσεως από τον Πάπα συνιστούν την άκραν εκκοσμίκευσιν και βλασφημίαν. Και θα επισύρουν την λειτουργία του πνευματικού νόμου».    

 ("παρέμβαση")     ή  αποθηκ. σελίδα

 

 

   Για τις αντιδράσεις στην θριαμβευτική υποδοχή του πάπα στην Κων/πολη δείτε τώρα και στα αγγλικά:

"THE POPE’S VISIT TO CONSTANTINOPLE, AND THE REACTIONS IT GENERATED..."

(THE VOICE OF ORTHODOXY)

ή αποθηκευμένο κείμενο σε pdf
 

   

Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η

Ν Ε Α  Τ Α Ξ Η Δ Ι Α Φ Ο Ρ Α ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Π Ρ Ο Φ Η Τ Ε Ι Ε Σ Β Ι Β Λ Ι Α

Ε Μ Ε Ι Σ

[Νέα τάξη -Οικουμενισμός- Ορθοδοξία]  [Τρομοκρατία]  [Τρομοκρατία+] [Ασίζη] [WCC] [Ορθόδοξοι στο WCC - Φωτογραφίες]  [Ιράκ]  [Λίβανος [Ορθόδοξοιαπικοί]  [Πάπας-Εβραίοι]  [Καιρός [Πολυμέσα] [Φωτογραφίες] [Σεισμοί]  [666-υπολ]  [Barcode] [Τραχώνι] [Φήμες-Μεσσηνία [Πυρκαγιές] [Νοστράδαμος] [Οσετία] [2005]  [2006]  [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [+2012] [Links] [περιεχόμενα]