ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ...  

                               ...ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

 

  Ορθόδοξοι στο WCC:  Φωτογραφίες

 

    

«Εσείς (οι Μαθητές) είστε το αλάτι της Γης. Εάν δε το αλάτι χαλάσει, τι θα αλατισθεί μ' αυτό; Σε τίποτα δεν κάνει πλέον, παρά για να πεταχτεί έξω και να καταπατιέται από τους ανθρώπους». (Κατά Ματθαίον Ευαγ. Ε-13)

 

«Η Ορθόδοξη συμμετοχή στην Οικουμενική Κίνηση εκφυλίζεται όλο και περισσότερο σε μία αναρχική, περιφρονητική της αλήθειας, και περιφρονητική των κανόνων δραστηριότητα». (Dr. Constantine Cavarnos, "Fr. Georges Florovsky on Ecumenism," σελ. 15)

 

 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ WCC:

(Κτίριο 50, δωμ. 301,  16.02.2006,  File: 060216-183.jpg)

 

 

Στις "οικουμενικές" συζητήσεις όπως τις λέει το WCC, τα μέλη χωρίζονται σε μικρές ανομοιογενείς ομάδες και κάποιοι σύμβουλοι - ψυχαναλυτές φροντίζουν να αποκτήσουν όλοι κοινό (Οικουμενιστικό) πνεύμα!!

(Βλ. Συνέδριο ματαιότητος ή το απόσπασμα: πλύση εγκεφάλου)

 

 

 

Από την ιστορία του WCC (12-6-1984):

η επίσκεψη του πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ

στην Ελβετεία, στα γραφεία του Συμβουλίου.

Από τους Ορθοδόξους, πίσω από τον πάπα, ο επίσκοπος Αιμιλιανός Τιμιάδης.

 

 

   Δεν μας εκπλήττει το έχον κοσμοκρατορικάς βλέψεις Βατικανό, και ο εκπρόσωπός του πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ, που επισκέπτονται και επιθεωρούν κατά κάποιο τρόπο ένα όργανο κατάλληλο για τους φιλόδοξους στόχους των, το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών.

     Προς τι όμως η βλαπτική παρουσία επί σειρά δεκαετιών των Ορθοδόξων; Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι έστω και τώρα, όπως  οι Γεωργιανοί και οι Βούλγαροι, το 1997, θα το εγκαταλείψουν, για να μην φτάσει το ρεζίλεμα στο απροχώρητο.

      Οι Καθολικοί παρόλο που καιροφυλακτούν μέσω παρατηρητών, για να μη χάσουν την παραμικρή ευκαιρία, εντούτοις ακόμη δεν μετέχουν επίσημα στο WCC για να μην φθείρονται. Εμείς οι Ορθόδοξοι πότε θα βάλλουμε μυαλό;

 

 

Στο κέντρο ο μητροπολίτης Κύριλλος του Smolensk από τη Ρωσική εκκλησία (τώρα Πατριάρχης),

και δεξιά του ο αρχιεπ. Νήφων του Targoviste της Ρουμανίας, από τους Ορθοδόξους:

 

Αριστερά η πρόεδρος του WCC για την Ευρώπη, "σεβασμιώτατη" Dr Mary Tanner από την Αγγλικανική Εκκλησία.

Δεξιά οι "σεβασμιώτατοι" Dr Samuel Kobia και Dr Robert K. Welsh.

 

Και προσέξτε, η Δρ Τάννερ, είναι η νέα πρόεδρος, κατά τα γραφόμενα του WCC, της Ευρώπης,

ενώ για τους Ορθοδόξους η προεδρία είναι για τις "Ανατολικές Ορθόδοξες Εκκλησίες"...

Δηλ. δεν υπάρχει Δυτικο-Ευρωπαϊκή και Ανατολικο-Ευρωπαϊκή περιοχή στο WCC.

Όλο το χαρακτηρισμό "Ευρώπη" τον έχει καταλάβει η Δύση!

Μάλλον διότι όπου υπάρχουν Ορθόδοξοι δεν υπάρχει "Ευρωπαϊκός πολιτισμός"!

 

Περιοχές του πλανήτη κατά το WCC:

AFRICA,

ASIA,

CARIBBEAN,

EUROPE,

LATIN AMERICA,

NORTH AMERICA,

PACIFIC,

EASTERN ORTHODOX CHURCHES,

(Ορθόδοξοι)

 ORIENTAL ORTHODOX CHURCHES.

(Μονοφυσίτες, κόπτες κλπ)

 

 

 

    Τι θα προσπαθήσουν να επιτύχουν οι Ορθόδοξοι στο "Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών";

    Να φτιάξουν καλύτερη Εκκλησία από αυτήν που έφτιαξε ο Ιησούς Χριστός, και που παραμένει αναλλοίωτη μέχρι σήμερα στην Ορθοδοξία; Να της δώσουν κάτι που της λείπει; Και αν η Εκκλησία είναι σώμα Χριστού τι της λείπει;

     Ή μήπως αγωνίζονται και αυτοί μαζί με τους άλλους εκπροσώπους "εκκλησιών" για να έρθει ειρήνη και ασφάλεια στον κόσμο, και νομίζουν ότι αν ποτέ επιτυγχανόταν ένωση των "εκκλησιών" χάριν της ειρήνης και της ασφάλειας, θα άφηνε τις Εκκλησίες τους ανεξάρτητες και ανέπαφες από τις κακοδοξίες των άλλων;

     Δεν βλέπουν τι γίνεται στο ίδιο το WCC; Πρόεδροι λένε, για διάφορες περιοχές ο καθένας. Άνδρες και γυναίκες, σεβασμιώτατοι και σεβασμιώτατες από ανθρώπινα επινοημένες διαδικασίες βέβαια  οι μη Ορθόδοξοι, παίρνουν αποφάσεις εγκαθιδρύοντας το ψευτο-συνοδικό πολίτευμα της Πανθρησκείας!

     Ας ληφθεί υπ' όψιν ότι και στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν εκαλούντο να εισέλθουν τα διάφορα κράτη, οι διεθνιστές μίλαγαν για παραμένουσες ανεξάρτητες εθνικές πολιτικές, για βέτο κλπ. Και ύστερα που φτάσαμε; Σε Ευρωπαϊκά Συντάγματα, σε Μάαστριχτ, Σέγκεν, τιμωρίες των κρατών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περιορισμό των ατομικών ελευθεριών με επίσημη τώρα παρακολούθηση των πάντων, και ψάξε γύρευε με τι αρχές και ιδεολογίες μπήκαμε...

 

 

Ο τότε επί των εξωτερικών υποθέσεων του Ρωσικού Πατριαρχείου, μητροπολίτης

Κύριλλος του Smolensk

Φωτογραφία από συνέντευξη τύπου, στην 9η Συνέλευση, στις 15-2-2006,  (File: 060215-354.jpg)

 

Πως μιλάνε στις διαθρησκειακές συναθροίσεις

για Θεό,

οι Χριστιανοί μαζί με τους ειδωλολάτρες, (όπως τους Ινδουϊστές, Σιντοϊστές κλπ) σε κοινά ανακοινωθέντα;

Δεν αντιλαμβάνονται ότι πλέον δεν αντιστοιχούν οι λέξεις στα νοήματά τους;

Ή κοροϊδεύουν

(και ποιον, εκτός από τον εαυτό τους);

 

104_RatzSchismatics01.jpg - 37257 Bytes

Πάπας Bενέδικτος XVI, και Kύριλλος του Smolensk,

στο Βατικανό, στις 25/4/2005 

(National Catholic Reporter,  6/5/2005)

 

άνω / κάτω

 

  

    Το Πατριαρχείο της Μόσχας προσπαθεί να μην "χάσει" από την προβολή που του γίνεται προς τα έξω, από την Νέα Τάξη, τις Πανθρησκειακές συγκεντρώσεις, και το κατασκεύασμα του WCC. Και οπωσδήποτε φαίνεται να προσπαθεί να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί, μεταξύ των έτσι κι αλλιώς, χαμένων παικτών των επινοημένων αυτών οργάνων, της πνευματικά χρεωκοπημένης Δύσης. Στον αγώνα των κοσμικών εντυπώσεων διοργανώνει και αυτό συνέδρια.

   Παράδειγμα η Παγκόσμια Συνάντηση Θρησκευτικών Ηγετών (WORLD SUMMIT OF RELIGIOUS LEADERS) που έγινε μεταξύ 3 και 5 Ιουλίου (2006) στη Ρωσία, ακριβώς πριν τη συνάντηση των G-8!
    Μετείχαν εκπρόσωποι 49 χωρών των Χριστιανών, Μουσουλμάνων, Εβραίων, Βουδιστών, Hindu, και Shinto. Το κοινό ανακοινωθέν, όπως περιέχεται στο site του Ρωσικού Πατριαρχείου καταλήγει με τη φράση: "Ας προστατεύσουμε την ειρήνη που μας δόθηκε από τον Παντοδύναμο Θεό!" (Let us preserve peace given to us by the Almighty!
)

      Δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται κανείς για διάκριση ανάμεσα στην ειρήνη του Χριστού, που δίνεται προς τους πιστούς μόνο, και την ειρήνη του κόσμου, που επικαλούνται εδώ οι θρησκευτικοί ηγέτες. Ούτε μεταξύ Θεού των Χριστιανών και ανυπάρκτου θεού των παγανιστών! Επομένως δεν είναι καθαρά κοσμικού πνεύματος και κινήτρων, η προσπάθεια αυτή του Πατριαρχείου Μόσχας;;...

 

 

 

     

     Tα "σημεία" πάντως στη Ρωσία πληθαίνουν, δείχνοντας ανησυχητικά πράγματα να προσεγγίζουν: «Είχαμε 27 εικόνες που έρρεαν μύρο για ένα χρόνο τώρα, αλλά στις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα (2006), άρχισαν να "κραυγάζουν" εντονότερα. Και κάπου έξι εικόνες βγάζουν αίμα», είπε ο Gennady Zalivnov, επίτροπος της εκκλησίας, για το θέμα της Penza, στην Komsomolskaya Pravda. Είπε ότι η εικόνα της Αναστάσεως του Χριστού έβγαζε αληθινό αίμα. «Πρώτα είδαμε μια κόκκινη σταγόνα να εμφανίζεται στο κούτελο του Ιησού, και μετά μεταβλήθηκε σε ρυάκι. Μετά από αυτό, αίμα εμφανίστηκε στις παλάμες του, πόδια και πλευρό»... «Λίγο αργότερα αίμα άρχισε να ρέει από την αχειροποίητη εικόνα του Σωτήρος, του Σωτήρος ευλογούντος, του Σωτήρος Παντοκράτορος, των Επιφανείων, και μιας άλλης εικόνας της Αναστάσεως, όλες εικόνες του Ιησού Χριστού»...

Από το interfax, 25-4-2006:

Blood exuded from icons of Christ on Easter even in a church in Penza region        αποθ. σελ. (doc)

 

 
 

 

 
     
   

Κράτος (KGB) - Εκκλησία, στην ΕΣΣΔ - Ρωσία.

 

       Δεν είναι μόνο ο Ρώσος πρόεδρος Putin, (πρώην στέλεχος της KGB), που παρά τα θετικά σημεία του, όπως γράφομε σε άλλη σελίδα, διατηρεί τους δεσμούς της τωρινής πολιτικής κατάστασης στη Ρωσία με τους σοβιετικούς, των οποίων βέβαια η διακυβέρνηση ελεγχόταν πλήρως όχι από τους απλούς μπολσεβίκους, αλλά από τις μυστικές υπηρεσίες.

     Από πολιτική και οικονομική σκοπιά παραμένει ακόμη η παλιά KGB, σαν μαφία - ελίτ πλέον, με έντονη παρουσία στην διοικητική και οικονομική ζωή της χώρας, διότι αυτή καρπώθηκε τους ιδρώτες του εργαζομένου λαού για τον εαυτό της, αφήνοντας άδεια τα ταμεία της Ρωσίας.

      Η συνέχιση της παρουσίας στο πολιτικό πεδίο των πρώην σοβιετικών δεν θα μας απασχολήσει, διότι δεν έχει μεγάλη βαρύτητα όταν η πνευματική κατάσταση είναι κατά τα άλλα υγιής. Υπάρχει όμως υγεία στην πνευματική ηγεσία;

     Πνευματική υγεία σημαίνει κυρίως όχι εκκοσμίκευση, δηλ. όχι υποταγή των πνευματικών αξιών στα κοσμικά συμφέροντα, και κατά συνέπεια μη υποταγή των πνευματικών ηγετών στους κοσμικούς άρχοντες. Εννοείται ότι για θέματα που δεν θίγεται η πίστη, οι Χριστιανοί οφείλουν να υπακούουν στην κοσμική εξουσία, όπως συνιστά στον Τίτο ο Απόστολος Παύλος: «Υπομίμνησκε αυτούς αρχαίς και εξουσίαις υποτάσσεσθαι, πειθαρχείν, προς παν έργον αγαθόν ετοίμους είναι». (Τιτ. Γ-1).

      Το πατριαρχείο Μόσχας, αρχικά τηρούσε την πίστη με πολύ υψηλό φρόνημα, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως όπου υπάρχει συμφέρον, βρέθηκαν πρόσωπα που ενέδωσαν στις πιέσεις της σοβιετικής εξουσίας και έφτιαξαν αρχικά, το 1922, ένα εκκλησιαστικό σχηματισμό εντελώς υποταγμένο στις πολιτικές αρχές, τη "Ζωντανή Εκκλησία", η οποία όμως δεν περπάτησε. Αργότερα ο μητροπολίτης και κατόπιν πατριάρχης Σέργιος συνήψε ιδιαίτερα στενές σχέσεις μεταξύ εκκλησίας και σοβιετικού κράτους. Οι διακηρύξεις του θεωρήθηκαν από πολλούς και ιδιαίτερα τους Ρώσους της διασποράς αποστασία από την πίστη, και προσέδωσαν από τότε στις ενέργειες εκκοσμίκευσης τύπου Σεργίου τον όρο "σεργιανισμός". Η υποταγή τότε της εκκλησίας, στους σοβιετικούς, άγνωστο σε πόσο μεγάλη έκταση, γινόταν με κρυφή διασύνδεση, διά των μυστικών υπηρεσιών.

     Ο πρώην π.χ. μητροπολίτης Νικόδημος του Leningrad θεωρείται ως ο πράκτορας με το όνομα "Sviatoslav". Το 1992 από επιτροπή του Ρωσικού κοινοβουλίου που ερευνούσε τις δραστηριότητες της KGB, αποκαλύφθηκε ότι οι μητροπολίτες Ιουβενάλιος της Krutitsa, Πιτιρίμ του Volokolamsk, Φιλάρετος του Κιέβου και Φιλάρετος του Minsk ήταν όλοι πράκτορες της KGB, με τα κωδικά ονόματα "Adamant", "Abbat", "Antonov" και "Ostrovsky" αντίστοιχα. Και πότε αυτό;

     Όταν όλοι θεωρούσαν ότι υπήρχε διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας! Και μάλιστα επί αντιθέου και αντιχρίστου κράτους!

    Και δεν ήταν μόνο αυτοί οι επίσκοποι, πράκτορες της KGB. Από έγγραφο της KGB, του 1988 προκύπτει ότι ο υψηλόβαθμος εκκλησιαστικός πράκτορας με τον κωδικό "DROZDOV" προτάθηκε για παρασημοφόρηση! Και ο δημοσιογράφος Alexander Nezhny αποκαλύπτει ότι από σύγκριση των εγγράφων της KGB και των εκκλησιαστικών συμβάντων, αυτός δεν ήταν άλλος από τον κατόπιν πατριάρχη Αλέξιο ΙΙ. Από όλους τους επισκόπους, μόνο ο αρχιεπίσκοπος της Λιθουανίας Χρυσόστομος παραδέχθηκε τις σχέσεις του με την KGB και ζήτησε συγνώμη, αναφέροντας και το κωδικό του όνομα: "RESTAVRATOR".  Το κοινοβούλιο τελικά σταμάτησε τις έρευνες μετά από επέμβαση του πατριάρχου Αλεξίου του ΙΙ και του E. Primakov, αρχηγού της KGB (τώρα FSB). To ίδιο το Πατριαρχείο Μόσχας προσπάθησε να κάνει μια έρευνα για το θέμα, υπό τον επίσκοπο Αλέξανδρο του Kostroma, αλλά τελικά τα χρόνια πέρασαν και το θέμα θάφτηκε.

      Δυτικοί, όπως ο John Dunlop το 1995, έγραφαν ότι "η μεγάλη πλειοψηφία των τωρινών 119 επισκόπων του Πατριαρχείου Μόσχας ανήλθε στο επισκοπικό αξίωμα πριν τον Αύγουστο του 1991. Αυτό υπονοεί ότι κάθε ένας από αυτούς τους επισκόπους ήταν προσεκτικά διαλεγμένος και ελεγμένος, και από τον μηχανισμό της ιδεολογίας του κομμουνιστικού κόμματος, και από την KGB". Από τα χαρακτηριστικά περιστατικά του πως δρούσε τότε το σύστημα εκκλησιαστικών πρακτόρων - KGB, είναι σύμφωνα με έγγραφο του αρχηγού της τελευταίας Yury Andropov, προς την Κεντρική Επιτροπή, και το εξής:

      "Στην 6η Γενική Συνέλευση του W.C.C. (Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών) στο Vancouver, η θρησκευτική αποστολή από την ΕΣΣΔ απετελείτο από 47 πράκτορες της KGB, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιαστικών ηγετών, κλήρου και τεχνικού προσωπικού"(!). (Ιούλιος 1983).

      Είδηση, της 30-8-2006, αναφέρει την επιμονή του μητροπολίτη Κυρίλλου στην συνέχιση παραμονής εντός του WCC του πατριαρχείου Μόσχας, διότι "η απομάκρυνση από το WCC θα υποβαθμίσει μόνο τη θέση της Ορθοδοξίας στον κόσμο!..." (δείτε στα αγγλικά αποθ. σελίδα ή interfax). Φαίνεται ο μητροπολίτης να ξεχνάει τι είναι στην ουσία η Ορθοδοξία... Υποστηρίζει επίσης ότι "έχει επιτελεσθεί συμβουλευτική εργασία μέσα στο WCC μεταξύ εθνικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, και μερικές φορές αυτός ο οργανισμός προσφέρει τη μοναδική πλατφόρμα για συναντήσεις Ορθοδόξων συμμετεχόντων για να συζητήσουν μεταξύ τους τα καυτά προβλήματα της σήμερον"! Οι Ορθόδοξοι δεν μπορούν με λίγα λόγια να τα βρουν μεταξύ τους, αλλά μέσα στη Βαβέλ του WCC κάτι γίνεται!

     Λίγες μέρες πριν το ίδιο πρακτορείο μετέδιδε ότι ο τιμημένος από τον πατριάρχη Μόσχας ιερομόναχος Sergiy Rybko για τις επιτυχίες του στη μεταστροφή ροκάδων στην εκκλησία, απεφάσισε να ανοίξει ένα "αληθινό ροκ κλαμπ"! (αποθ. σελ.).

      Αυτά παρατέθηκαν όχι για να κατηγορηθεί κάποιος, αλλά για να καταλάβουν όλοι πιο είναι το υπόβαθρο στη σημερινή πραγματικότητα, και να εννοήσουν τα προφητικά λόγια, ιδιαίτερα του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ περί εκκοσμικεύσεως της Ρωσικής Εκκλησίας.

     Ας σημειωθεί όμως ότι η ανάμειξη προσώπων με ξένα προς τη θρησκεία ενδιαφέροντα στη διοίκηση της Ρωσικής εκκλησίας, δεν σημαίνει όπως λένε κάποιοι υπερζηλωτές (κατά την έκφραση του γ. Παϊσίου), ότι έφυγε η χάρη του Θεού από αυτή την εκκλησία κλπ, συγχέοντας τα πρόσωπα και την υπευθυνότητά τους, με την ευθύνη της εκκλησίας σαν συνόλου. Απόδειξη ότι η χάρη δεν εγκατέλειψε την εκκλησία, είναι ο Ρώσος αρχιεπίσκοπος Άγιος Λουκάς ο ιατρός και θαυματουργός. Τα πρόσωπα, άλλωστε, θα τα κρίνει ο Κύριος, ο υπέρτατος και δίκαιος Κριτής.

 

Σημ. Διαβάζοντας το βιβλίο του Αρχιμ. Διονυσίου Ανθοπούλου "Διηγού όσα εποίησέ σοι ο Άγιος", βίος και θαύματα του Αγίου Λουκά αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας, βλέπετε πόσο δύσκολες ήταν οι τότε καταστάσεις, και πόση πίστη χρειαζόταν για να ζήσει κάποιος θεάρεστα. (εικόνες)

Ανάλογα γεγονότα είναι καταγραμμένα στο βίο του πατρός Αρσενίου, του γνωστού και σαν καταδίκου ΖΕΚ-18376, από βιβλίο έκδοσης της Ι. Μ. Παρακλήτου.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη των αγίων γερόντων Σιλουανού και Σωφρονίου, που κατά τα δραματικά γεγονότα στη Ρωσία ζούσαν στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος του Αγίου Όρους.   Δείτε και για τις υπόγειες ενέργειες των παπικών στην τότε Σοβιετική Ένωση και το σχέδιο «PRO RUSSIA», από τον Αρχιμ. Νικόδημο

       Είναι θετικές αρκετές ενέργειες του πατριάρχη Αλεξίου ΙΙ που αφορούν την καθυστέρηση των επισήμων διασυνδέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας με το Βατικανό, παρά τις πιέσεις που δέχεται από άλλους ιεράρχες. Ίσως γι αυτό, αλλά και για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε στην επανένωση με τους Ρώσους του εξωτερικού, μια προσωπογραφία του πατριάρχη ίδρωνε την ημέρα της εορτής της Αγίας Τριάδος στον ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι μιας πόλης (Nizhniaya Salda) κοντά στο Αικατερίνμπουργκ. Βλ. 4-6-2007 (interfax):

Alexy II's portrait exuded myrrh on Trinity Day    ή αποθ. σελ.
 

     Επίσης η υπεράσπιση του Χριστιανισμού στην Μασονο-κρατούμενη Δύση: (23-10-2008) "Alexy II believes it was unreasonable not to mention the role of Christianity in European history when drafting European Constitution" ή αποθηκ. σελίδα    Ευχόμαστε ο Κύριος να αναπαύσει τον πατριάρχη μετά των δικαίων, διότι ήδη εκοιμήθη. (23/2/1929-5/12/2008)

 

 
 

 

 

     
 

Για την επίσκεψη του πάπα στη Ρωσία

ο μητρ. Κύριλλος φαίνεται ρεαλιστής (flash.gr 7-5-2001):

«Δεν υπάρχουν μυστικοί λόγοι που δεν γίνεται η συνάντηση. Εμείς έχουμε την πρόθεση να ανοίξουμε νέα σελίδα, όχι όμως και να κάνουμε ένα σόου, μια τυπική επίσκεψη».

Δεν κυριαρχεί όμως το σόου, στις οικουμενιστικές ή διαθρησκειακές συναντήσεις;

 
 

 

Ο μακαριστός π. Σεραφείμ Ρόουζ,

Αμερικανός της Εκκλησίας της Ρωσικής διασποράς, έγραψε:

    Ο πληροφορημένος και συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός μπορεί να ρωτήσει: Που θα τελειώσουν όλα αυτά; Δεν υπάρχει όριο στην προδοσία, τη νόθευση και την αυτοκαταστροφή της Ορθοδοξίας;

 ("Η Ορθοδοξία και η θρησκεία του μέλλοντος")

 

 
 

 

 

 
 

 

Το θέμα της 9ης Συνέλευσης.

Μεταξύ άλλων:

Μία προσευχή, ένα σήμα ελπίδας

Στην πέμπτη διαφάνεια της παρουσίασης για την 9η Συνέλευση, τέθηκε και αυτή η ακέφαλη εικόνα! (9th_assembly_english.ppt)

   Δηλ. όταν υποπτευόμαστε ότι ολόκληρη η εικόνα θα προβάλλει και θα τιμήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία, που δεν το θέλουμε, τότε... γιατί να μην της κόψουμε το κεφάλι;(!!)

 

 Βλέπετε και τα σύμβολα χρειάζονται, σε ένα κόσμο όπως αυτόν της Δύσης που ξαφνικά κατάλαβε πόσο άδειος είναι, αλλά και να μην τιμώνται αυτοί που τα κατέχουν! Και βέβαια δεν τους ενδιαφέρει αν ατιμάζονται τα συμβολιζόμενα πρόσωπα (οι άγιοι, Παναγία, Χριστός) όταν θέλουν να μειώσουν την αξία των Ορθοδόξων της Ανατολής, γι' αυτό τους κόβουν με άνεση το κεφάλι...

 

 
 

 

 

     

 
   

    Σε πορεία ειρήνης στο Πόρτο Αλέγκρε, το σύμβολο του κεριού, προβάλλεται με τη φράση: "Ευλογούμενοι από το Φως".

(22.02.2006, File: 060221-0344.jpg,  WCC)

        Από το site του WCC, προβάλλεται και αυτό το προϊόν κακής απομίμησης του συμβόλου της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας με τίτλο: "Blessing by Light", (Ευλογούμενοι από το Φως).

 

  Πάλι όμως τίθεται το θέμα: Ποιανού είναι το φως; Εμείς ξέρομε ότι ο Κύριος είπε: "Εγώ ειμί (ως Θεός) το φως του κόσμου". Όμως το WCC αρκείται στην ευλογία από το σκέτο γήινο φως...

 

    Στην Ορθοδοξία ο Χριστός εμφανώς, στις διάφορες εικόνες, στέλνει την ευλογία Του δι' ακτίνων αγιοπνευματικού φωτός. Δεν έχουμε το φως από πηγή φυσική και ανώνυμη, σαν να είμαστε ειδωλολάτρες!

 

 
 
 

28 Μαΐου - 1 Ιουνίου

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο WCC:

Μοντέρνοι άνθρωποι σε μοντέρνους καιρούς και χώρους!!

(29-Μαΐου-2006)

Για να ξέρετε ποιο πνεύμα έφερε την άλωση της Πόλης, αρκεί να κοιτάξετε την πιο πάνω φωτογραφία...

 

     Οι Ορθόδοξοι άγιοι δεν έβλεπαν με κοσμικό μάτι τα γινόμενα. Και ήξεραν σε ποια εποχή βρίσκονται.

Δεν έτρεχαν στους τελειωμένους πνευματικά παπικούς και προτεστάντες για να βοηθηθούν από τους αιρεσιάρχες ή έστω να βοηθήσουν... (αφού δεν το θέλουν).  Θα αγκάλιαζαν μόνο το λαό (και όχι τους αιρεσιάρχες), που αγωνιά χωρίς να ξέρει τι γίνεται...  Και θα του παρείχαν τη δυνατότητα να στραφεί στην Ορθοδοξία, ενώ τώρα οι σχέσεις με τους αιρεσιάρχες εμποδίζουν ή ακυρώνουν πλήρως αυτή τη διαδικασία.

Πολλές δεκαετίες πριν, ο άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς ήξερε ποια εποχή ξεπρόβαλε: η σατανική εποχή. Ούτε φιλοπαπική, ούτε φιλοπροτεσταντική:

«Η σημερινή Ευρώπη δεν είναι πλέον ούτε Παπική, ούτε Λουθηρανική. Είναι υπεράνω και εκτός τούτων.  Είναι ολότελα επίγεια, χωρίς έστω και τον πόθο να ανεβεί εις τον ουρανό, είτε με το διαβατήριο του αλάθητου Πάπα, είτε πάλι με τη σκάλα της προτεσταντικής σοφίας».

(pdf)  ή  (mht)


Για να αποδείξει την εκκοσμίκευσή της, η Ελλαδική Εκκλησία (ΔΙΣ) αποστέλλει εγκύκλιο για να φωτισθούν οι πιστοί για το μεγάλο κατόρθωμα, την ίδρυση της ΕΟΚ των οργανωμένων συμφερόντων, οικονομικών τραστ και μονοπωλίων!! (pdf)

Μήπως στο τέλος θα πρέπει να πανηγυρίζουν ακόμη και για την αθεϊστική ή και αντίχριστη γραμμή της ΕΕ ;;

 

 

 

   Αν ήταν μόνον οι επισκέψεις στο WCC, τότε δεν θα ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα!!

   Βέβαια φρόντισε να επισκεφθεί και τους (αιρετικούς) "αρχηγούς εκκλησιών" που βρίσκονταν στην Ελβετία...

  Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ευτυχώς, μας εκσυγχρονίζει εμάς τους "Ταλιμπάν" της Ανατολής!!

    Άντε όμως που οι του WCC, έχουν πρόεδρο Ευρώπης την κ. Τάννερ, "σεβασμιώτατη" της Αγγλικανικής εκκλησίας!!

    Σ' αυτόν και τον ατυχή Αναστάσιο αρχιεπίσκοπο Τιράνων, δεν μένει παρά μια παραμεθόρια θέση στις "Ανατολικές Εκκλησίες", εντός της επικίνδυνης ζώνης των "Ταλιμπάν", εννοείται!!

   Ότι και να κάνει ο αρχιεπίσκοπος, κανείς στην "πολιτισμένη" Δύση (Ευρώπη), δεν εμπιστεύεται την "υπανάπτυκτη" Ανατολή (τους Ορθοδόξους)!!! Υπάρχει φαίνεται παλιό απωθημένο γι' αυτό. (Ίσως ο συγχωρεμένος καθηγητής κ. Ρωμανίδης να είχε δίκιο). Το πρόβλημα όμως είναι δικό τους.

      Εμείς τι πάμε να κάνουμε;

  Να τους αποδείξουμε ότι στην Ορθοδοξία υπάρχει πνευματικότητα; Ναι αλλά τότε τους θυμίζουμε το λάθος δρόμο που πήραν, και ότι τώρα αφού αρνήθηκαν την αληθινή πνευματικότητα της Ορθοδοξίας, βρίσκονται σε μια τεχνητή (φτιαγμένη από τους ίδιους) "πνευματικότητα". Αυτή σαν με φύλλα συκιάς, προσπαθεί να καλύψει την λατρεία τους στη σύγχρονη υλιστική βαρβαρότητα. Θα το δεχτούν;;

  Τη σημερινή Ευρωπαϊκή πραγματικότητα την  αποδίδει, με λίγα λόγια, προφητικό κείμενο του αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, επισκόπου Αχρίδας, όπου μεταξύ άλλων λέει:

   «Στην εποχή μας, όμως, ήλθε μία νέα γενιά Ευρωπαίων, η οποία νύμφευσε την επιθυμία με τη γνώση και απέρριψε και τον Πάπα και τον Λούθηρο...
    Η ανθρώπινη επιθυμία και η ανθρώπινη σοφία εστεφανώθησαν εις τας ημέρας μας, και ούτω συνήφθη γάμος, ο οποίος δεν είναι ούτε ρωμαιοκαθολικός ούτε λουθηρανικός, αλλ’
οφθαλμοφανώς και δημοσίως σατανικός»!    

(pdf)   ή    (mht)

 

   (Βέβαια η Δ.Ι.Σ. γιορτάζει τα 50 χρόνια ΕΟΚ και ΕΕ)... site

 

Υπενθυμίζεται ότι υπεγράφησαν στις 25 Μαρτίου 1957 οι συμφωνίες για την ΕΟΚ ή European Economic Community (EEC), και για την Ατομική Ενέργεια ή European Atomic Energy Community (Euratom).

Τι έχει από αυτά θρησκευτικό χρώμα για να το γιορτάζει η ΔΙΣ;

 

 Γράφαμε πριν:  Ευχόμαστε ταχεία ανάνηψη από το πρόσφατο πρόβλημα της υγείας του, στον μακ. Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, για να αντιληφθεί και να αναιρέσει τις προχειρότητες, και τα κοσμικού τύπου ανοίγματα προς το Βατικανό και την Πανθρησκεία. Η ασθένεια ήρθε λίγο πριν να δοθεί το περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου στη δημοσιότητα.  Λίγο πριν κοιμηθεί, ο Αρχιεπίσκοπος μας γράφει ότι τον επεσκέφθη ο Κύριος εν ράβδω! Ελπίζουμε οι άλλοι κληρικοί, και ιδιαίτερα οι αρχιερείς, να λάβουν υπ' όψιν τους τα λόγια του Αρχιεπισκόπου, τα οποία επειδή ήρθαν σε μας τυπωμένα, σημαίνει ότι έφτασαν και σε πολλούς άλλους.  (561ΚΒ)

 

άνω / κάτω

 

 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΣΑΧΑΡΩΦ,

προς τον Δ. Μπάλφουρ, πρώην Καθολικό:

 

    «...δεν θα έπρεπε να ταράζεται η ψυχή σας βλέποντας τη σημαντική, ως προς την εξωτερική οργάνωση και πειθαρχία, υπεροχή του Καθολικισμού σε σύγκριση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, γιατί αυτό είναι "γη"».*

 

(ΑΓΩΝΑΣ ΘΕΟΓΝΩΣΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ,  Έσσεξ Αγγλίας 2006, από τη σελ. 85)

* Δηλ. γήινη οργάνωση, ενώ σε μας είναι πνευματική και ουράνια.

 

 
 
 

Και άλλοι αρχιερείς με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο:

Ένα ταξιδάκι εκτόνωσης, στην Ελβετία για παράδειγμα, δεν μοιάζει κακό, όταν δεν συνοδεύεται από "αδελφικές" περιπτύξεις με αιρετικούς, αλλά μόνο από τα ανέκδοτα του Αρχιεπισκόπου!

 

Μερικές φορές ο λόγος του Αρχιεπισκόπου γίνεται πύρινος, αλλά μόλις τελειώσει είναι έτοιμος να αρχίσει τους εναγκαλισμούς με τους αιρεσιάρχες, όχι τους απλούς αιρετικούς...

 

 

 

    "Ο Οικουμενισμός, πραγματικά έτσι όπως έχει επικρατήσει να σηματοδοτείται ο όρος αυτός, βεβαίως είναι αίρεση, γιατί σημαίνει απάρνηση βασικών γνωρισμάτων της Ορθοδόξου πίστεως, όπως είναι φερ' ειπείν η αποδοχή της θεωρίας των κλάδων, ότι δηλαδή η κάθε Εκκλησία έχει ένα τμήμα της αλήθειας και πρέπει να ενωθούμε όλες οι "εκκλησίες", να βάλουμε στο τραπέζι τα τμήματα της αληθείας για να απαρτισθεί το όλον.

   Εμείς πιστεύουμε ότι η Ορθοδοξία είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.

 Τέρμα, σ' αυτό δεν γίνεται συζήτηση, και επομένως, οποιοσδήποτε πρεσβεύει τα αντίθετα μπορεί να λέγεται οικουμενιστής και επομένως να είναι αιρετικός".

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος.
Συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας, 24/5/1998.

 

Προσέξτε το διαχωρισμό ανά περιοχές που κάνει το ίδιο το WCC:  

The new WCC executive committee is made up of the following central committee members: 

AFRICA

Dr Agnes Abuom, Anglican Church of Kenya

Bishop Ivan Manuel Abrahams, Methodist Church of Southern Africa (South Africa)

Pastor Antonio Pedro Malungo, Evangelical Reformed Church of Angola

Ms Iyabo Oyekola, Church of the Lord Aladura Worldwide (Nigeria)

ASIA

Rev. Dr Margaretha M. Hendriks-Ririmasse, Protestant Church in the Moluccas (Indonesia)

Ms Hae-Sun Jung, Korean Methodist Church

Bishop Samuel R. Azariah, Church of Pakistan

CARIBBEAN

Ms Nerissa Celestine, Church in the Province of the West Indies (Grenada)

EUROPE

Bischof Dr Rolf Koppe, Evangelical Church in Germany

Ms Inger Aasa-Marklund, Church of Sweden

Mr Graham G. McGeoch, Church of Scotland

LATIN AMERICA

Rev. Dr Walter Altmann, Evangelical Church of Lutheran Confession in Brazil

NORTH AMERICA

Ms Carmen Rae Lansdowne, United Church of Canada

Rev. Dr Tyrone Pitts, Progressive National Baptist Convention, Inc. (USA)

Rev. Dr Larry Pickens, United Methodist Church (USA)

PACIFIC 

Rev. Sanele Faasua Lavatai, Methodist Church of Samoa

EASTERN ORTHODOX CHURCHES

Metropolitan Prof. Dr Gennadios of Sassima, Ecumenical Patriarchate of Constantinople

Bishop Dr Hilarion of Wien and Austria (Alfeyev), Russian Orthodox Church

Archbishop Nifon of Targoviste, Romanian Orthodox Church

Bishop Dr Vasilios of Trimithus (Karayiannis), Church of Cyprus

Ms Outi Vasko, Orthodox Church of Finland

ORIENTAL ORTHODOX CHURCHES

Metropolitan Bishoy, Coptic Orthodox Church (Egypt)

Bishop Vicken Aykazian, Armenian Apostolic Church (Holy See of Etchmiadzin) (USA)

Assembly website:

https://www.wcc-assembly.info/index.php?id=454&L=1

 

 

 

 

         Ίσως κάποιοι, χωρίς να το πολυκαταλάβουν, έπαθαν αυτό που λέει ο Απόστολος: έγοντες ότι είναι σοφοί εμωράνθησαν".  (Ρωμ Α-22)

   Και αυτό δεν είναι προσωπικά επικεντρωμένη παρατήρηση.

 

         Πάλι αναφέρει: "Διότι έχει γραφεί: Θα απολέσω την σοφία των σοφών και την σύνεσιν των συνετών θα αθετήσω". (Α΄ Κορ. Α-19).    Και επίσης:

    "Το μωρόν του Θεού είναι σοφώτερον των ανθρώπων. Και το ασθενές του Θεού είναι ισχυρότερον των ανθρώπων". (Α΄ Κορ. Α-25)

 

 

 

   

Και ο δραστήριος επίσκοπος του πατριαρχείου Κων/λεως, σεβασμιώτατος Δρ Γεννάδιος νέος αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του WCC...

(10.03.2006, File: CentCom-060223-0280.jpg)

Άλλη μια μορφή της Ορθοδοξίας απενεργοποιημένη, ή μάλλον ενεργοποιημένη όπου "ουκ έστι χρεία".

   Ελπίζομε το ποιο σοφό βήμα, η παντελής απομάκρυνση των Ορθοδόξων από το WCC, να μην αργήσει, διότι εκτός των άλλων, η καρπαζιά του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου έρχεται...

  Η ανάμειξή μας στα Οικουμενιστικά άρχισε από στραβοτιμονιά, κάποτε πρέπει να βγούμε στην ευθεία. (Βλ. Σύντομη αναφορά για τον Οικουμενισμό από την Ι. Μ. Παρακλήτου)

pdf

    Πιο πριν τόσα χτυπήματα βρήκαν τον (Ορθόδοξο) Ελληνισμό. Δεν κατάλαβε κανείς από που ήρθαν;

(Βλ.. 1 αιώνας Οικουμενισμού).

   Από τη μια μεριά σκανδαλίζεται ο πιστός Ορθόδοξος κόσμος από τις παρατεινόμενες επαφές με το συνοθύλευμα των αιρετικών του WCC, ενώ από την άλλη υποβαθμίζεται διαρκώς η ορθή πίστη των μετεχόντων στα συνέδρια αυτά αντιπροσώπων των Ορθοδόξων.

   Από μια άλλη άποψη παρατηρούμε ότι υπάρχει απομόνωση των Ορθοδόξων διοικητικά, στις περιοχές προέλευσής τους. Αυτό το βλέπετε και από τον πίνακα αριστερά του WCC.

   Παρ' όλα αυτά όταν πρόκειται για "μελέτη της Βίβλου", τότε οι διάφορες ομάδες μελέτης περιλαμβάνουν ανακατωσούρα προσώπων και πίστεων, προκειμένου βέβαια να υποβαθμισθεί το σωστό φρόνημα των συμμετεχόντων Ορθοδόξων στο WCC, και να επικρατήσει το Βαβυλωνιακό.

    Και για να το επιτύχουν αυτό χρησιμοποιούν επιστημονική πλύση εγκεφάλου, θέτοντας ως καθοδηγητάς των συζητήσεων όχι μέλη του WCC, αλλά ένα είδος ψυχαναλυτών - συμβούλων!

     Τι σχέση έχουν όλοι αυτοί οι δόκτορες του WCC (βλ. αριστερή στήλη) με την Θεϊκά θεμελιωμένη, αληθινή Θρησκεία των Ορθοδόξων Χριστιανών, η οποία για να δείξει την όντως Θεϊκή δύναμή της εδράσθηκε στη διδασκαλία των αγραμμάτων αλιέων;

   Τι μπορούν να φτιάξουν με τις επιστήμες "του κόσμου τούτου"; Θρησκεία που να έχει τη δύναμη να αντιστέκεται στα πνεύματα της πονηρίας, στους κοσμοκράτορες του σκότους του αιώνος τούτου;

     Ή μήπως αντίθετα, συνηθισμένοι σε υπακοή  στους άρχοντες του κόσμου τούτου, του καταργουμένου, προβάλλουν το αρεστό σ' αυτούς τερατούργημα της μίας Βαβυλωνιακής παρδαλής  εκκλησίας, στη θέση της Μίας Αγίας του Χριστού Εκκλησίας, οδηγώντας, με χαρά μάλιστα, όλους που τους ακολουθούν στην απώλεια, δια της απιστίας προς την παραδομένη από τον Χριστό Αλήθεια;

άνω / κάτω

 

 

Και ο εκπροσωπών την Κύπρο επίσκοπος Βασίλειος Καραγιάννης.

 

 

Αγωνιστικό φρόνημα όπως βλέπετε, αλλά σε λάθος στίβο.

 

Λοιπόν τι κατορθώθηκε  από τις επαφές του WCC; Μετανόησαν οι αιρετικοί, ή μήπως ακόμη και οι Ορθόδοξοι ξέχασαν ότι υπάρχει ανάγκη για μετάνοια;

 

 

 

    Τι νομίζετε ότι θα κάνουν οι πρόεδροι και προεδρίνες του WCC; Μήπως θα επηρεάσουν το στρατιωτικό - πολιτικό κατεστημένο ΗΠΑ - Τουρκίας, για να μην αδικεί τους Κυπρίους;

 

     Μα αυτό το ίδιο κατεστημένο προωθεί  και προβάλλει το WCC, για να σιγουρέψει τα συμφέροντά του!! Ή μήπως σαν Ορθόδοξοι δεν γνωρίζουμε πόσο παιδεύει ο πνευματικός νόμος τον αμαρτωλό κόσμο, και πηγαίνουμε σε συνέδρια ματαιότητος για να χάνουμε την ώρα μας, αντί να αγωνιζόμαστε κατά της αμαρτίας;

     Εκτός αν νομίζουμε ότι  η υπόμνηση της Αληθείας του Ευαγγελίου στον κόσμο, και η απομάκρυνση από την αμαρτία μπορεί να γίνει μέσω του παρδαλού WCC...

 

 

Και το προεδρείο του WCC:

Στο κέντρο ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

 

 

Αυτοί που δεν έχουν παράδοση, μπορούν να ενώνωνται για να φτιάξουν μεγαλύτερους ομίλους "εκκλησιών", όπως το WCC.

    Οι Ορθόδοξοι όμως έχουν Παράδοση και κληρονομιά πνευματική που δεν την έφτιαξαν κοινοί άνθρωποι. Ο ίδιος ο Θεάνθρωπος την εμπιστεύτηκε στους Αποστόλους, και δι' αυτών στους μέχρι σήμερα μαθητές των. Πως θα πάμε εμείς να βελτιώσουμε τον κόσμο μαζί με τους εχθρούς των αρχών και παραδόσεων της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας;

      Βλέπετε πιο πάνω αν οι "σεβασμιώτατοι" και "σεβασμιώτατες" που πλαισιώνουν τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, έχουν καμμιά διάθεση να προσεγγίσουν, έστω και για τα μάτια του κόσμου, στο πνεύμα της Ορθοδοξίας!!

    Φαίνεται ότι αφού αυτοί αδιαφορούν, εμείς τρέχουμε δουλικά να τους εξυπηρετήσουμε στην αυτοδικαίωσή τους, και την προς τα έξω καύχησή τους γι' αυτό.

 

"Η γενιά αυτή είναι πονηρή γενιά"!!! (Λουκ. ΙΑ-27)

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ WCC ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ   "ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ"

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (Gerhard Schroeder)

(5-2-2003)

 

ΔΕΞΙΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ (Θεοφάνης) ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ & ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. 2ος ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο Γ. Γ. ΤΟΥ WCC (Konrad Raiser), ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!

 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ:

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ  

 

Αν δεν υπάρχει σωστή πίστη, όσες συζητήσεις και να κάνουν και όσες φιλειρηνικές αποφάσεις και να λάβουν, στο τέλος θα γίνονται πόλεμοι!!

      Έτσι ενώ οι αντιπρόσωποι των "εκκλησιών" καλούσαν να μην γίνει πόλεμος στο Ιράκ, ο πόλεμος άρχισε μετά από λίγες ημέρες...

 

    Και έτσι πάντα θα γίνεται με τους ψευδοπροφήτες κάθε εποχής: «Όταν γαρ λέγωσιν ειρήνη και ασφάλεια, τότε αιφνίδιος αυτοίς εφίσταται όλεθρος, ώσπερ η ωδίν τη εν γαστρί εχούση, και ου μη εκφύγωσιν». (Α΄ Θεσ. Ε-3)

 

      «Μη νομίσετε ότι ήλθα για να βάλω ειρήνη στη Γη. Δεν ήλθα για να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα» λέγει ο Κύριος Ιησούς (Ματ. Ι-34).

 

      Η πνευματική μάχαιρα θα διαχωρίσει τους πιστούς από τους απίστους.

     Γι' αυτό ο άνθρωπος πρέπει να επιλέξει:

  • δια της πίστεως την μετά του Αληθινού Θεού κοινωνία, ή

  • δια της απιστίας οτιδήποτε άλλο.

   Όλα τα εφευρήματα της απιστίας είναι φανταστικές αναπαύσεις του ανθρώπου, και αρρωστημένα ονειροπολήματα. Θα το καταλάβει καλά, όποιος τα πίστεψε, μόλις συνέλθει και αλλάξει τρόπο ζωής, ειδ' άλλως όταν φύγει από το σκηνικό αυτής του κόσμου...

 

 

ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ "ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ" ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ:

 

(Aπό το WCC: The statement calls on churches and governements, particularly those represented in the UN security council, to prevent a war against Iraq.)

     

 

 

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ:

 

     Ένας από τους λόγους ύπαρξης του WCC είναι και η επιδίωξη της ειρήνης στον κόσμο.

     Εξηγήσαμε ότι η επίτευξη ειρήνης στον κόσμο κατά την Ορθοδοξία, σημαίνει όχι μόνο εξωτερική αλλά και εσωτερική προσπάθεια από τον κάθε ένα. Η εσωτερική προσπάθεια είναι τόσο ισχυρότερη από την εξωτερική, όσο κατά κάποια αναλογία, η ενέργεια από τον πυρήνα της ύλης είναι ισχυρότερη από την ενέργεια των εξωτερικών δεσμών των ηλεκτρονίων.

    Δηλ. σκεφτείτε ότι όταν καίτε κάρβουνο χρειάζεσθε χιλιάδες τόνους, εκεί που λίγα γραμμάρια ραδιενεργού υλικού σε ένα πυρηνικό αντιδραστήρα κάνουν την ίδια δουλειά.

     Ή θεωρείστε ότι βρίσκεστε σε πόλεμο με ένα ανελέητο αντίπαλο, που αν δεν τον εξουδετερώσετε θα σας εξαλείψει αυτός. Τότε τα πυρηνικά όπλα προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ισχύ. Μία βόμβα σύντηξης υδρογόνου 1000 μεγατόνων είναι, όπως το λέει και η ονομασία της, αντίστοιχη με 1 δισεκατομμύριο βόμβες του ενός τόνου ΤΝΤ!

    Ακόμη και στο υλικό πεδίο λοιπόν, η ισχύς δεν είναι "έξω", αλλά "εντός", διότι απεικονίζονται και σ' αυτό, μεγαλειώδεις αλήθειες της πίστεώς μας. Αν η βασιλεία του Θεού είναι εντός μας, τότε και η αληθινή δύναμη θα ευρίσκεται "εντός". Ο υλικός κόσμος επιβεβαιώνει το γεγονός, στο δικό του, πρόσκαιρο πάντως, υπαρξιακό πεδίο.

       Ότι τα πράγματα δεν ηρεμούν τώρα, παρά τις διαθρησκειακές συνάξεις, τις προσευχές των αιρετικών κλπ αυτό απλά σημαίνει: Αυτά τα κατασκευάσματα δεν έχουν εσωτερική, δηλ. από το Θεό δύναμη, διότι δεν είναι ευάρεστα στον Αληθινό Θεό.

    Είναι ανίσχυρα εξωτερικά σχήματα, επειδή οι ηγέτες τους δεν θέλουν να ταπεινωθούν, και να πάρουν,  από την Αληθινή και αιώνια Υπερδύναμη, τον Θεό, δια της Εκκλησίας Του, την απαιτούμενη βοήθεια για να μπορούν να αποτρέψουν τα επερχόμενα δεινά. Και μάλιστα πως να αποτρέψουν τα δεινά της ανθρωπότητας αν δεν έμαθαν να αποτρέπουν τα δεινά για τον εαυτό τους;

   Αντίθετα μάλιστα, επειδή προβάλλουν την απιστία, άμεσα ή έμμεσα, επαυξάνουν τις αιτίες εγκατάλειψης από το Θεό.

     

    Η Ορθοδοξία δεν αγνοεί ότι υπάρχουν πονηρές πνευματικές δυνάμεις που δεν θα επιτρέψουν ποτέ να γίνει ειρήνη, αν δεν περιορισθούν δια πνευματικής βίας, διότι είναι ανθρωποκτόνες και αιμοχαρείς. Για τον λόγο αυτό προηγείται της ειρήνης της Γης, η ειρήνη της ψυχής των ανθρώπων. Και τέτοια ειρήνη υπάρχει μόνο όπου υπάρχει αληθινή πίστη, στον Αληθινό Θεό Κύριο Ιησού Χριστό που την παρέχει.

    άνω / κάτω

 

 

 

 

Το βιβλίο  "Η ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ",

περιγράφει την ζωή της γερόντισσας  Γαβριηλίας που γύρισε όλο τον κόσμο, έκανε ιεραποστολή, υπηρέτησε τους λεπρούς και τους ανήμπορους μέσα στις ζούγκλες, κινδυνεύοντας η ίδια. Δεν είχε ποτέ προσωπική περιουσία, και είχε φίλους από κάθε φυλή ή θρησκεία. Παρόλα αυτά ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ να συμπροσευχηθεί ούτε με αλλόδοξο ούτε με αιρετικό, ούτε παραδέχθηκε άλλη πίστη.

 

 

       Τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν προς το καλύτερο, και οι πνευματικοί άνθρωποι καλούνται να γνωρίσουν τι ήδη ξεκίνησε να γίνεται στο πνευματικό πεδίο:

       200 χρόνια περίπου πριν, ο ίδιος ο Κύριος έδωσε εντολή να μελετηθεί η ζωή ενός προσφιλούς στον Άγιο Σεραφείμ του Σαρώφ προσώπου, του Μοτοβίλωφ, διότι από τότε (που θα φανερωνόταν ένα συγκεκριμμένο χειρόγραφο), ο κόσμος έτσι θα ζούσε, σαν τον Μοτοβίλωφ.

       Και το (2ο) χειρόγραφο, η αυτοβιογραφία του Μοτοβίλωφ, ανακαλύφθηκε και κυκλοφόρησε με την "επανεμφάνιση" του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ στην Πετρούπολη, το 1991.

        Δείτε το μήνυμα στα κυριότερα σημεία του. pdf (341KB)

 

 

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΙΟΥ ΤΟΥ Β΄ΣΤΟ WCC, ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ (ΙΟΥΝΙΟΣ 1995)

 

Τον πατριάρχη χαιρετάει ο Δρ RAISER,

Γ. Γραμματέας του WCC. Ανάμεσα ο επίσκοπος Κύριλλος του Smolensk, από τη Ρωσία.

 

 

 

Από αριστερά Jean FISCHER (Ελβετία) Γ.Γ. του CEC, ο πατριάρχης Αλέξιος Β΄, και ο Δρ RAISER.

 

 

"οι ιεράρχες της Εκκλησίας του Θεού και άλλοι κληρικοί θα απομακρυνθούν από την καθαρότητα της Ορθοδοξίας..."

Στάρετς Σεραφείμ του Σαρώφ.

 

 

     Από αριστερά, ο Δρ RAISER, Γ. Γ. του WCC, ο πατριάρχης Αλέξιος Β΄, και ο επίσκοπος Κύριλλος του Smolensk.

 

Είναι πιθανόν να έπαιξε σημαντικό ρόλο η διασύνδεση με την KGB, αρκετών ιεραρχών της Ρωσικής Εκκλησίας, στη μετέπειτα πορεία προς την εκκοσμίκευση.

 

Και ο ίδιος ο πατριάρχης Αλέξιος Β΄φέρεται σαν διατελέσας πράκτορας! Όμως, πρέπει να ειπωθεί, ότι ο Ρώσος Πατριάρχης είναι πολύ πιο προσεκτικός, από άλλους ιεράρχες στις κινήσεις του, και δεν δίνει στόχο επικρίσεων, ιδιαίτερα για την προσωπική του ζωή, στα μέσα ενημέρωσης.

    άνω / κάτω

 

 

 

     Πόσο έχει επηρεάσει άραγε η πολιτική και κουλτουριάρικη ζωή τη γραμμή πλεύσης του Πατριαρχείου Μόσχας;

     Δεν χρειάζεται να κάνουμε εμείς αναλύσεις πάνω σε θέματα στα οποία μόνο ο Θεός έχει πλήρη και αλάνθαστη γνώση.

      Εμείς θα υπενθυμίσουμε την προφητεία του στάρετς Σεραφείμ του Σαρώφ, ότι η ηγεσία της εκκλησίας της Ρωσίας θα εκκοσμικευθεί. Αποτέλεσμα θα είναι ότι πολλές ψυχές θα απο-προσανατολισθούν και θα χάσουν τη πίστη τους. Γι' αυτόν τον λόγο ακριβώς ο Κύριος, μη γένοιτο όμως, θα τιμωρήσει με φοβερή τιμωρία στην αιωνιότητα τους υπαιτίους.

   «... Η Ορθόδοξη πίστη θα καταπατηθεί, και οι ιεράρχες της Εκκλησίας του Θεού και άλλοι κληρικοί θα απομακρυνθούν από την καθαρότητα της Ορθοδοξίας... Και για αυτό ο Κύριος θα τους τιμωρήσει δριμύτατα.  

   Εγώ, ο ταπεινός Σεραφείμ, ικέτευσα εναγωνίως τον Κύριο για τρεις ημέρες και τρεις νύκτες, ότι θα μπορούσε να με αποστερήσει από το Βασίλειο του Ουρανού, και να δώσει συγχώρηση σε εκείνους».

 Αλλά ο Κύριος απάντησε:

«Δεν πρόκειται να δώσω συγχώρηση σε εκείνους, διότι διδάσκουν διδασκαλίες εντάλματα ανθρώπων, και με τη γλώσσα τους με τιμούν, αλλά η καρδιά τους απέχει μακριά από Εμένα»

   Ελπίζομε να μην συμβεί αυτή η εκκοσμίκευση, αλλά οι διαθρησκειακές επαφές συνεχίζονται, και το κοσμικό πνεύμα είναι που πράγματι τις κατευθύνει. Ένα πνεύμα που πηγάζει από νου σκοτισμένο από την εγωϊστική σταδιακή περιθωριοποίηση της Παραδόσεως, και από πολλές άχρηστες μέριμνες, και όχι από την καρδιά, η οποία φαίνεται έχει πάψει να (δι)αισθάνεται τι είναι καλό και τι όχι, και δεν προειδοποιεί πια.

     Αν μάλιστα καταφέρουν να ενθρονισθούν στην καρδιά τα είδωλα της κοσμικής ευδαιμονίας, ψευτο-ειρήνης και ψευτο-ανάπαυσης, τότε πλέον η καρδιά του ανθρώπου στρέφεται αλλού: "η καρδιά τους απέχει μακριά από Εμένα".

     Ο μεγάλος στάρετς δεν είπε ποιοί θα φταίξουν ονομαστικά, όμως μας είπε πότε θα συμβεί αυτό!

     Διότι καθόρισε σαν χρονική περίοδο της πνευματικής εκκοσμίκευσης, τα χρόνια της "επανεμφάνισής" του, κατά τα οποία οι  επίσκοποι δεν θα πιστεύουν στο κυρίαρχο δόγμα της Χριστιανικής πίστεως (το δόγμα της κοινής Αναστάσεως), και για τον λόγο αυτό ο Κύριος πήρε τον στάρετς γρηγορότερα από την ζωή, για να τον "επανεμφανίσει", όταν έπρεπε, αργότερα. Και το 1991 πράγματι επανεμφανίσθηκε, τα οστά του δηλ βρέθηκαν αναπάντεχα ενώ εθεωρούντο χαμένα, πήγαν στο Μοναστήρι του στο Ντιβέγιεβο, όπως ακριβώς ο ίδιος είχε προφητεύσει,  και από εκεί, σαν να είναι ολοζώντανος, με φοβερά θαύματα καλεί τον κόσμο σε αληθινή πίστη και μετάνοια... (βλ. και Επίτομο)

 

    Πότε είναι ο καιρός μετά το 1991, αν δεν είναι τώρα;...
 

 
 

       «Πρέπει να ομολογήσουμε ότι σημαντική ώθηση στη δημιουργία της Οικουμενικής Κινήσεως έδωσε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ιδιαίτερα μάλιστα με το Διάγγελμα του 1920, που, όπως αποδείχθηκε, αποτέλεσε τη βάση και τον "Καταστατικό Χάρτη" της συμμετοχής των Ορθοδόξων στην Οικουμενική Κίνηση. Το Διάγγελμα αυτό ήταν κάτι το πρωτόγνωρο στην ιστορία της Εκκλησίας, επειδή για πρώτη φορά επίσημο ορθόδοξο κείμενο χαρακτήριζε όλες τις ετερόδοξες Κοινότητες της Δύσεως "Εκκλησίες", "ως συγγενείς και οικείες εν Χριστώ και συγκληρονόμους και συσσώμους της επαγγελίας του Θεού"!

. . .

 

    «Ο Οικουμενισμός δεν είναι (απλώς) αίρεση και παναίρεση, όπως συνήθως χαρακτηρίζεται. Είναι κάτι πολύ χειρότερο της παναιρέσεως. Οι αιρέσεις ήταν φανεροί εχθροί της Εκκλησίας. Μπορούσε αυτή να παλέψει εναντίον τους και να τις κατατροπώσει. Ο Οικουμενισμός όμως αδιαφορεί για τα δόγματα και για τις δογματικές διαφορές των Εκκλησιών. Είναι υπέρβαση, αμνήστευση, παραθεώρηση, για να μην πούμε νομιμοποίηση και δικαίωση των αιρέσεων. Είναι ύπουλος εχθρός, και από εδώ ακριβώς προέρχεται ο θανάσιμος κίνδυνος».

(Καθηγητής κ. Ανδρέας Θεοδώρου).

ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ

ΕΚΔΟΣΗ Α, ΩΡΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2004.   Αποθηκ. σελίδα, 226KB, (pdf)  

 

 

 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ BOSSEY

(Ecumenical Institute Bossey)

 

 

το παρεκκλήσι του Οικουμενικού κέντρου:


 

 

Τυφλός δε, τυφλόν εάν οδηγεί, αμφότεροι εις βόθυνον πεσούνται.

(Κατά Ματθαίον Ευαγ. ΙΕ-14)

 

   

   Να μια ευκαιρία για τους Οικουμενιστές: Το Ινστιτούτο BOSSEY, στην Ελβετία.

    Από εκεί μπορείτε να βγείτε Δόκτορας Οικουμενιστής!

    Αν μάλιστα είσθε πιο "τυχερός" μπορεί για να πάτε εκεί, να λάβετε και υποτροφία από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο!

(Υποσχέθηκε 1 υποτροφία).

    Θα σας διδάσκει μια σειρά αιρετικών όπως ο παρακάτω κόπτης επίσκοπος (Anba Youannes, από την Αίγυπτο. Φωτογραφία Αυγούστου 2002):

Έτσι θα οδεύετε στο γκρεμό ασυγκράτητοι, με την "ευλογία" κάποιων μεγαλοποιμένων της Εκκλησίας!!!

 

 

ΛΩΖΑΝΗ (Lausanne), 25-8-2002,

WCC: "ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑΞΗ" - 75η ΕΠΕΤΕΙΟΣ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ.

 

 

     O καθηγητής κ. Στυλ. Παπαδόπουλος, με πολυετή εμπειρία στους χώρους των διαχριστιανικών διαλόγων, βεβαιώνει ότι:

   «Δεν συνέβη μέχρι σήμερα, κάποια Ομολογία να εγκαταλείψει στοιχείο της διδασκαλίας της ως αποτέλεσμα των διαλόγων...

   Κάποιες ίσως δευτερεύουσες πρακτικές πλευρές δυνατόν να δέχθηκαν οι εταίροι μας να αλλάξουν· ποτέ στοιχείο της διδασκαλίας τους...»

αποθηκευμένη σελίδα (doc), 44KB:

 

 


      Μπροστά ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, δεξιά του (αριστερά όπως βλέπετε) η αυτού Αγιότης (όπως λέει το WCC), ο Αράμ (από τις Ανατολίτικες ανορθόδοξες εκκλησίες), πρόεδρος της Συνέλευσης της κεντρικής επιτροπής του WCC (2002). Αριστερά του αρχιεπισκόπου, (ή δεξιά όπως βλέπετε), ο "σεβασμιώτατος" Dr Konrad Raiser
, Γ.Γ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, και δίπλα του άλλος "σεβασμιώτατος" και οι δύο φορούν ωμοφόρια ή πετραχήλια!


   Νομίζετε ότι η παρουσία του αρχιεπ. Αναστασίου είναι ουδέτερη σε μια τέτοια ομήγυρη;

 

    Δεν καταλαβαίνει άραγε ότι τον θέλουν εκεί (και τους λοιπούς βέβαια Ορθοδόξους) για να δώσει προς τα έξω μήνυμα αποδοχής (αν όχι και καθαγιασμού) των πλανεμένων "εκκλησιαστικών" θαμώνων του WCC ;;

 

     "Εισέλθετε δια της στενής πύλης, διότι πλατεία η πύλη και ευρύχωρος η οδός η οδηγούσα στην απώλεια και πολλοί είναι οι εισερχόμενοι δι' αυτής. Τι στενή η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η οδηγούσα στην ζωή, και λίγοι είναι οι ευρίσκοντες αυτήν"! (Ματθ. Ζ13-14).

 

Συνέδριο ματαιότητος (κείμενο πολυτονικό σε doc  ή  pdf με ενσωμ. γραμματοσειρές)

ή το απόσπασμα: πλύση εγκεφάλου σε doc ή  pdf

 

 

Γράφαμε αρχικά: Ευχόμαστε ταχεία ανάνηψη από το πρόσφατο πρόβλημα της υγείας του, στον μακ. Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, για να αντιληφθεί και να αναιρέσει τις προχειρότητες, και τα κοσμικού τύπου ανοίγματα προς το Βατικανό και την Πανθρησκεία. Η ασθένεια ήρθε λίγο πριν να δοθεί το περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου στη δημοσιότητα.

            Αλλά πριν κοιμηθεί, ο Αρχιεπίσκοπος μας γράφει ότι τον επεσκέφθη ο Κύριος εν ράβδω ! Ελπίζουμε οι άλλοι κληρικοί, και ιδιαίτερα οι αρχιερείς, να λάβουν υπ' όψιν τους τα λόγια του Αρχιεπισκόπου, τα οποία επειδή ήρθαν σε μας τυπωμένα, σημαίνει ότι πήγαν και σε πολλούς άλλους.  (561ΚΒ)  

 

Δείτε και σχετικό βίντεο  για το W.C.C. (Π.Σ.Ε.) στην ΑΘΗΝΑ το 2005, "Συνέδριο για την Ιεραποστολή"
 

     Σημείωση: Σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί γνωρίζομε ότι οι άνθρωποι κάνουν σφάλματα, και ότι όλοι, όσο και να έφταιξαν, μπορούν να αλλάξουν εφ' όσον ακόμη ζουν, και να σωθούν. Γι' αυτό οι παρατηρήσεις μας αφορούν τις καταστάσεις και όχι τα πρόσωπα, τα οποία παρεμπιπτόντως αναφέρονται.

άνω

 

 

Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η

Π Ρ Ο Φ Η Τ Ε Ι Ε Σ Β Ι Β Λ Ι Α ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Δ Ι Α Φ Ο Ρ Α Ν Ε Α  Τ Α Ξ Η

Ε Μ Ε Ι Σ

 

[Νέα τάξη-Οικουμ-Ορθοδοξία]  [Τρομοκρατία]  [Τρομοκρατία+]  [Ασίζη]  [WCC]  [Ιράκ] [Λίβανος [Ορθόδοξοιαπικοί]   [Πάπας-Εβραίοι] [Φανάρι-Πάπας] [Καιρός] [Πολυμέσα] [Φωτογραφίες] [Σεισμοί]  [666-υπολ]  [Barcode] [Φήμες-Μεσσηνία] [Τραχώνι] [Νοστράδαμος] [Πυρκαγιές] [CERN] [RFID] [AMKA] [2005]  [2006]  [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [+2012] [2013] [2014] [Links] [περιεχόμενα] Texts in English