η αποκαλυπτικη εποχη μασ

Τα σημάδια πληθαίνουν

Το παρόν εκτυπώσιμο  

Φαίνεται ότι ο κόσμος μας έγινε ξαφνικά ασταθέστερος του συνηθισμένου. Παρατηρούμε έκτακτα φυσικά φαινόμενα.

Πρωτοφανείς ξηρασίες[1] αλλά και πλημύρες,[2] τυφώνες, σεισμοί κατά τόπους και εκρήξεις ηφαιστείων, μαζί με πολεμικά γεγονότα ανατρέπουν τους σχεδιασμούς των κυβερνητικών επιτελείων των χωρών[3] και τις οδηγούν σε συγκρούσεις. Το κυριότερο: Η ανυδρία απειλεί τη Γη,[4] που είναι και σημάδι της Αποκάλυψης.

Οι κυβερνήσεις της Νέας Τάξης θέλουν τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία που τον μεταδίδει μακριά από την εκπαίδευση. Βλέπομε τα αποτελέσματα στις ειδήσεις... 

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (+1994): Σκοπός τους τώρα (των κυβερνόντων) είναι να απομακρύνουν τα παιδιά από την Εκκλησία. Τα δηλητηριάζουν, τα μολύνουν με διάφορες θεωρίες, κλονίζουν την πίστη τους. Τα εμποδίζουν από το καλό, για να τα αχρηστέψουν. Τα καταστρέφουν από μικρά. Και τα παιδάκια, φυσικά, από αρνάκια γίνονται κατσικάκια. Αρχίζουν μετά να χτυπούν άσχημα και τους γονείς τους και τους δασκάλους και αυτούς που τα κυβερνούν. Τα κάνουν όλα άνω-κάτω∙ συλλαλητήρια, καταλήψεις, αποχή από τα μαθήματα. Και τελικά, όταν φθάσουν να ξεκοιλιάσουν αυτούς που τα κυβερνούν, τότε θα βάλουν και αυτοί μυαλό. Αγ. Παϊσίου Αγιορείτου: ΛΟΓΟΙ Α’ «Με Πόνο και Αγάπη» / Απομακρύνουν τα παιδιά από την Εκκλησία.



Είδηση της 16 Δεκ 2022. Τα χάλια της κοινωνίας μας:
Απόπειρα ομαδικού βιασμού: Την Τετάρτη (15 Δεκ) έγινε απόπειρα ομαδικού βιασμού σε ανήλικη μαθήτρια 14 ετών σε σχολείο της Κορίνθου από επίσης ανήλικους μαθητές...
+   +   +

   Ο ιερός Χρυσόστομος: ...«Και είπε, λέει η Γραφή, ο Θεός: Γεννηθήτω φως, και εγένετο φως. Είπε και έγινε. Διέταξε και το μεν σκότος φυγαδεύθηκε, παρήχθη δε το φως». Και ο Μέγας Αθανάσιος: «Αυτό ψάλλεται και στους Ψαλμούς. Με τον Λόγο του Κυρίου οι ουρανοί εστερεώθησαν και με το πνεύμα του στόματός Του πάσα η δύναμή τους». Δήλωση και εδώ της Αγίας Τριάδος, προσθέτει (αλλού) ο Αθανάσιος. Συνεπώς, τονίζει και ο Μέγας Βασίλειος, «είναι ζων ο Λόγος με τον οποίον έγιναν οι Ουρανοί».

   Αλλά η παιδεία της πατρίδας μας ξέχασε τον Θεό Λόγο, που έγινε άνθρωπος για μας, και διδάσκει την "πολύθεη αθεΐα", που επικρατούσε κατά τον άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή όταν χτιζόταν ο Πύργος της Βαβέλ, και την "ηθική" των Σοδόμων και Γομόρρων. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που σημαίνει το όνομά τους. Γόμορρα = στάση και ταραχή, ενώ Σόδομα = τύφλωση και στείρωση. Και είναι φανερά και στον τόπο μας τα δεινά από τις ταραχές και την αναρχία, την πνευματική τύφλωση και τη διπλή στείρωση (πνευματική και υλική) με την σταδιακή έλλειψη Ορθόδοξης διδασκαλίας, την υπογεννητικότητα και τις εκτρώσεις.

    Στο χάλι που έχει καταντήσει η παιδεία, πρέπει οι Χριστιανοί που αποτελούν τον πνευματικό Ισραήλ, να φροντίζουν οι ίδιοι τη μόρφωση των παιδιών τους. Γιατί πλέον το υπουργείο παιδείας σαν νέος αγρός Κεραμέως είναι, ως αποτέλεσμα αποστασίας, κατάλληλο μόνο δια ταφήν τοις ξένοις...! (Ματθ. 27:1-10). Δηλ. δεν ταιριάζει στους Χριστιανούς η παιδεία χωρίς Χριστό. Αυτή ας εφαρμόζεται στους αποξενωμένους από την (Ορθόδοξη) πίστη, που  δεν νοιάζονται για την οριστική (πνευματική) νέκρωση και ταφή τους!

   Είναι καιρός, μετά τα μέτρα απαιδευσίας και διαστροφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη που οδήγησαν τα παιδιά στο κλίμα του υποκόσμου, να ενεργοποιηθεί η διοικούσα Εκκλησία και να ζητήσει (μάλλον να απαιτήσει) την επαναφορά των ιερέων - κατηχητών στην εκπαίδευση...!

Η Εκκλησία μάς πληροφορεί ότι για όσα άσχημα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν κυρίως υπεύθυνο είναι το πνευματικό παραστράτημα των ανθρώπων. Εξ αιτίας του δημιουργούνται στο νου τους ψευτο-θεότητες (φιλαργυρίας, φιληδονίας και φιλαρχίας) που τους ωθούν σε μάχες με τους συνανθρώπους τους. Πρέπει οι αληθινοί Χριστιανοί να υπομένομε την διαπαιδαγώγηση του Κυρίου μέσω των συνανθρώπων μας και μέσω άλλων φυσικών ή πειρασμικών αιτίων, διότι «όποιον αγαπά ο Κύριος παιδεύει». (Εβ. 12:6).

Οφείλουν και τα κράτη να σέβονται και να αλληλοβοηθούν το ένα το άλλο. Όταν αυτό δεν συμβαίνει έχομε πολέμους. Και κατά την Αποκάλυψη,[5] τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό,[6] τον άγιο Παΐσιο,[7] τον προφήτη Ιεζεκιήλ[8] και άλλους αγίους θα φθάσομε σε μια μεγάλη σύγκρουση, ένα νέο παγκόσμιο ή «γενικό πόλεμο» όταν τα πάθη, που αγριεύουν ήδη μέσα στις κοινωνίες, και με τον πόλεμο στην Ουκρανία θεριέψουν. Και πρέπει να πούμε ότι τα γεγονότα που χειροτερεύουν την κατάσταση στη γη έπονται των γεγονότων που απομακρύνουν τη χάρη του Θεού από τους ανθρώπους.

   Κόσοβο και Παλεστίνη, οι 2 πιο πιθανές εστίες για ανάφλεξη του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου. «Αν ο πόλεμος πιαστεί από κάτω, λίγα θα πάθετε· αν πιαστεί από πάνω θα καταστραφείτε», (72η) κατά τον άγιο Κοσμά. Στην Ουκρανία διεξάγεται ο "πόλεμος του πετρελαίου", τον οποίο θα ακολουθήσει ο παγκόσμιος.

Δεν υπάρχει κάποιο πεπρωμένο (ή κισμέτ) το οποίο πρέπει να περάσομε υποχρεωτικά, διότι αυτό θα καταργούσε την ελευθερία της βούλησής μας με την οποία κάθε άνθρωπος αποφασίζει ελεύθερα το καλό ή το κακό.[9] Στο σημείο αυτό πρέπει να θυμηθούμε τη διπλή φύση μας: το σώμα και την ψυχή, που και τα δύο, όπως διδάσκει ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, δημιουργήθηκαν συγχρόνως τον καιρό της σύλληψης: «άμα το σώμα και η ψυχή πέπλασται».[10]

Το σώμα μοιάζει χώμα χωρίς αξία, όταν το δούμε μόνο σαν υλικό. Είναι, όμως, μεγάλης αξίας αν το δούμε σαν πολυσύνθετο οργανισμό, που φτιάχτηκε με άπειρη σοφία από Αυτόν που είναι έξω από την υλική φύση, η οποία δεν έχει λογική. Και αυτός ο δημιουργός με την άπειρη σοφία και λογική είναι ο υπέρλογος Θεός Λόγος. Αυτός, όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος από την εποχή των δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης και των προφητών, δημιούργησε τη Φύση και από αυτή έπλασε το σώμα.

Το σώμα όμως ζωοποιείται από την ψυχή, που γι’ αυτό δημιουργήθηκε συγχρόνως μ’ αυτό. Ο Θεός δημιούργησε τη λογική ψυχή, για να είναι ανώτερη από την υποτυπώδη και θνητή  των ζώων, να αναζητάει τον Θεό[11] και να ζει αιώνια. Η λογικότητα της ψυχής, που δεν είναι μηχανική - ρομποτική ή όπως λέγεται τελευταία αποτέλεσμα τεχνητής ευφυίας (AI), απαιτεί την αθανασία σαν ιδίωμά της. Αλλά οι άλλες θρησκείες και κοσμοθεωρίες το αγνοούν. Αγνοούν ότι υπάρχει και άλλος άφθαρτος πνευματικός κόσμος που συμμετέχει στα δρώμενα στη Γη, και ότι μετέχομε και εμείς σ’ αυτόν με την ψυχή μας που είναι αθάνατη. Διότι η ψυχή μας είναι άϋλο πνεύμα φτιαγμένο από τον Θεό (μαζί με το σώμα).

Πριν τον άνθρωπο o Λόγος δημιούργησε μέγα πλήθος αγαθών, λογικών και (κατά χάριν) αθανάτων πνευμάτων.[12] Αυτά μπορούν να επεμβαίνουν στα γήινα, όταν το επιτρέψει ο Θεός. Και πρέπει να γνωρίζομε ότι κάποια από αυτά τα πνεύματα, που επίσης ονομάζομε αγγέλους, ξέπεσαν και έγιναν πονηροί δαίμονες.

Τα πονηρά πνεύματα με αρχηγό τους τον Διάβολο ή Σατανά διαδραματίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο στις καταστροφές ανθρώπων και περιβάλλοντος. Και δεν είναι υπαίτιος των κακών ο Θεός, αλλά οι άνθρωποι, οι οποίοι μη τηρώντας τις εντολές Του απομακρύνονται από τη χάρη Του και πέφτουν στα δίχτυα του εχθρού του ανθρωπίνου γένους. Επειδή όταν δεν είμαστε του Χριστού, τότε γινόμαστε του Διαβόλου. Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει, εκτός κάποια που μοιάζει για τέτοια, αλλά είναι σύντομο διάστημα μετανοίας που δίνει ο Θεός πριν μας στερήσει τη χάρη Του.

Δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει πραγματικά στον κόσμο αν δεν γνωρίζει αυτά τα στοιχειώδη που είπαμε και ότι ο Χριστός έχει τη δυνατότητα να σώζει όποιον το ζητήσει (έμπρακτα), όχι μόνο επειδή έχει τη δύναμη ως Θεός ισχυρός αλλά και διότι αυτό είναι αποτέλεσμα θείας δικαιοσύνης,[13] επειδή ως άνθρωπος αναμάρτητος έπαθε Σταυρό και θάνατο για μας. Έτσι, μπορεί δικαιωματικά να επεμβαίνει και με θεία δύναμη να μας αναγεννάει με τα Μυστήρια της Εκκλησίας και να μας προστατεύει.

Το κήρυγμα, που μας φέρνει και μας κρατά στην αληθινή πίστη στον Χριστό, δηλ. ο διδακτικός και προφητικός λόγος της Εκκλησίας, πρώτα και κύρια αφορά την ψυχή, καθώς αυτή είναι ασύγκριτα πολυτιμότερη του σώματος. Διότι «τι δώσει άνθρωπος αντάλλαγμα της ψυχής αυτού»; (Ματθ. 16:26).

Όσο δεν αμελούμε, αλλά είμαστε προσκολλημένοι στα λόγια του Αγίου Πνεύματος, μελετώντας τις Γραφές και τους αγίους Πατέρες, έχομε διαφορετικά κριτήρια για τα γεγονότα που μας συμβαίνουν (προσωπικά και συνολικά) από αυτά των άλλων ανθρώπων με την κοσμική νοοτροπία. Γράφεται πχ για τον άγιο γέροντα Κλεόπα της Ρουμανίας, ότι κάποια φορά συνάντησε στο δάσος έναν άγιο ερημίτη και τον ρώτησε: - Λέγε μου, πάτερ, πότε θα έλθει το τέλος του κόσμου; Η απάντηση ήρθε με πνευματικό κριτήριο την αρετή της αγάπης: - Όταν δεν θα υπάρχει πια δρόμος από τη μια γειτονιά στην άλλη! Δηλαδή, όταν θα εκλείψει η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. Και ο άγιος Σωφρόνιος (+1993) στο ίδιο ερώτημα απάντησε ότι το τέλος θα έρθει «Όταν ο κόσμος διαστραφεί τόσο, που τα νέα παιδιά που θα γεννιούνται δεν θα μπορούν να γνωρίσουν τον (αληθινό) Θεό». (Επίτομος)

Μπορούν και όσοι δεν έχουν Χριστιανικά κριτήρια και παρακολουθούν τις φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές να αντιληφθούν ότι κάτι αλλάζει απότομα. Μερικοί μάλιστα την κατάσταση αυτή την αποκαλούν με Χριστιανικούς όρους: «Τέλος του κόσμου», «Αποκάλυψη» κλπ.

Λέει πχ άρθρο εφημερίδας: «Όπως οι καύσωνες έγιναν πιο περίεργοι, το ίδιο και οι καταιγίδες. Πιο ακραία όλα, πιο έντονα, πιο επικίνδυνα. Από τις αρχές του 2020, με το πρώτο κύμα του κορωνοϊού που χτύπησε τη δική μας χώρα, και με την πανδημία να συνεχίζεται, επικρατεί η αίσθηση ότι κάτι έχει αλλάξει. Στην ατμόσφαιρα, στις ζωές μας, στη φύση. Προς το χειρότερο. Τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής δεν αποσυνδέονται από την πανδημία. Όλα συνδέονται. Και αυτό που απομένει στην καρδιά είναι ένα αίσθημα τέλους του κόσμου... Δεν μιλώ για μια δραματική, κινηματογραφική Αποκάλυψη, αλλά για ένα τέλος διαρκείας, οπωσδήποτε ένα τέλος εποχής ή και εποχών αν θέλετε».[14]  

 Στις 4 Δεκ 2022 εξερράγη και το ηφαίστειο Semerou στην Ινδονησία, σκορπώντας τέφρα ύψους 15 χιλιομ. στον ουρανό και υποχρεώνοντας σε μετακίνηση πληθυσμού.

Με επιτυχία ο αρθρογράφος αποφεύγει τη χρονολογική παγίδα. Γιατί ένα «αίσθημα τέλους» δεν μπορεί να ορίζει συγκεκριμένο χρόνο. Στο σημείο αυτό πλησιάζει τον προφητικό λόγο. Μόνο που ο προφητικός λόγος είναι λόγος Θεού, ο οποίος ενώ έχει τη δύναμη να δημιουργεί και συναισθήματα όμως δεν προσδιορίζεται (ή καθορίζεται) από αυτά, γιατί αφορά κυρίως το λογικό της ψυχής. Στο άρθρο, και σε πλήθος άλλων αναγνωσμάτων ή πολυμέσων (βίντεο κλπ), «Αποκάλυψη» δεν σημαίνει ακριβή αναφορά στο βιβλίο της Αποκάλυψης, αλλά μόνο στην πλήρη καταστροφή του υπάρχοντος κόσμου, που ίσως κάποιοι επιστήμονες τον σώσουν..!

Στη Δυτ. Ουκρανία οι Κασσιδικοί Εβραίοι έχουν ισχυρή παρουσία, όπως και ισχυρή επιρροή στις Δυτ. κυβερνήσεις. Η εισαγωγή όμως της (αποκρυφιστικής) Καμπάλα απ' αυτούς, τους δίνει λάθος μηνύματα και απειλεί να τους καταστρέψει. Διότι «ο χαλασμός θα γίνει από ένα κασσιδιάρη», κατά τον άγιο Κοσμά.(47η). Έτσι στην Ουκρανία είναι ο Ζελένσκι εν δράσει, αλλά στην Ελλάδα υπάρχει και επώνυμος πολιτικός!

 
  Είδηση 26-12-2022:
  Ο Αρχιραβίνος της Ουκρανίας Moshe Reuven Azman, στη φωτογραφία με φόντο μια μεγάλη «Μενορά», επιβεβαίωσε την αποδοχή της αποκρυφιστικής Καμπάλα από τους Εβραίους της Ουκρανίας λέγοντας: «Μας πυροβολούν με βαλλιστικούς πυραύλους και εμείς απαντάμε με Καμπαλιστικούς»!

   Κατά άλλη είδηση (27-12-2022) ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χάρισε στους ηγέτες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) οκτώ δαχτυλίδια στην άτυπη σύνοδο κορυφής στην Αγία Πετρούπολη, κρατώντας το ένατο για τον εαυτό του. Προκάλεσε έτσι μια καταιγίδα σχολίων στα social media από το Telegram στη Ρωσία, που συγκρίνει τον Ρώσο ηγέτη με τον χαρακτήρα Sauron, από το μυθιστόρημα «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» του JRR Tolkien, ενημερώνει η ανεξάρτητη ρωσική έκδοση Meduza.

   Τα δαχτυλίδια φαίνεται να είναι κατασκευασμένα από κίτρινο και λευκό χρυσό και θυμίζουν τα εννέα δαχτυλίδια δύναμης από το μυθιστόρημα «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

Κάθε ένα έχει το έμβλημα των κρατών της ΚΑΚ (CIS) και το μήνυμα: «Ευτυχισμένο το 2023». Ίσως αποτελούν ένα είδος απάντησης στον αποκρυφισμό των Ουκρανών! Αφ' ενός το σήμα των CIS είναι ένα είδος Μενορά, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται η δύναμη (Ρωσία) στην οποία φαίνονται να υποκλίνονται τα άλλα 8 κράτη, και αφ' ετέρου όλα μαζί ενωμένα στο δαχτυλίδι περνάνε το μήνυμα (ιδίως για το 2023) "ισχύς εν τη ενώσει", και μάλιστα χειροπιαστή...

Από όλους τους ηγέτες που έλαβαν τα δαχτυλίδια, προέδρους του Αζερμπαϊτζάν, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν, του Τατζικιστάν, του Τουρκμενιστάν και του Ουζμπεκιστάν, καθώς και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, μόνο ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο το έβαλε στο δάχτυλό του λίγο μετά την παραλαβή του.

Η «κλιματική αλλαγή» είναι για τους Χριστιανούς ένα (ακόμη) εσχατολογικό φαινόμενο, το οποίο (όπως δείχνει η δυναμική του) προκαλούν όλων των ειδών οι αμαρτίες,[15] και όχι μόνο αυτές προς το «κλίμα», όπως θέλει ο πάπας και οι κοσμικά σκεπτόμενοι.[16] Γενικά δεν πρέπει να περιμένει κανείς διάκριση σε χώρους χωρίς θεολογική θεώρηση των γεγονότων.

Ταπεινώθηκαν οι πράσινοι σωτήρες στη Γερμανία!

Για τους Χριστιανούς το σπουδαιότερο είναι να μπορούν να βλέπουν την πνευματική διάσταση των γεγονότων. Όσοι Χριστιανοί διαβάζουν το Ευαγγέλιο μπορούν να αντιληφθούν ότι η κατακόρυφη αύξηση της έντασης των φυσικών φαινομένων μας δείχνει με σαφή αλλά όχι χρονικά προσδιορίσιμο τρόπο, ότι πλησιάζομε στη Συντέλεια. Το ίδιο κάνει η αύξηση της βίας, αρπαγής και μαχών μεταξύ ατόμων και λαών, όπως συμβαίνει τώρα στις σύγχρονες κοινωνίες, και όπως για όλα αυτά προείπε ο Κύριος:

«Θα εγερθεί έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, και θα γίνουν λιμοί (πείνες) και λοιμοί (ασθένειες) και σεισμοί κατά τόπους». Αλλά αυτά δεν σημαίνουν το ίδιο το τέλος. Είναι αρχή των μεγάλων θλίψεων, τις οποίες ακολουθεί διωγμός κατά των Χριστιανών: «Πάντα δε ταύτα αρχή ωδίνων». Και «τότε θα σας παραδώσουν σε θλίψη και θα σας φονεύσουν, και θα είσθε μισούμενοι από όλα τα έθνη γιατί θα τιμάτε το όνομά Μου». (Ματθ. 24:7-9).

Ο διωγμός, που τώρα γίνεται σποραδικά, κατά τόπους, τότε γίνεται «από όλα τα έθνη», δηλ. είναι παγκόσμιος και μεγιστοποιείται με την έλευση του τελικού Αντιχρίστου που θα είναι ενεργούμενο του Σατανά. Αυτός οδηγεί τους ανθρώπους του στη διπλή απώλεια: την πνευματική και τη σωματική, τον διπλό θάνατο όπως λέει η Αποκάλυψη (βλ. 20:5-6), διότι πάντα είναι ανθρωποκτόνος.[17]

Τα γεγονότα της Ουκρανίας, για τα οποία όλος ο κόσμος μιλάει τώρα, είναι ένα παράδειγμα του πως ο νους των ανθρώπων πρώτα ξεπέφτει πνευματικά και κατόπιν ο ξεπεσμός και η καταστροφή έρχονται με γεγονότα στη γη.

Από το 2014 είχαμε γράψει για την χωρίς-κρανίο ΟΥ-ΚΡΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ.[18] Τα γεγονότα τότε, με τις πρώτες αντιδράσεις των δυτικών στην ενσωμάτωση της Κριμαίας, συνοδεύονταν από τη γενικότερη εντύπωση στη Δύση ότι ο κόσμος χρειάζεται μια κεφαλή καθοδήγησης.

Αυτό αποτυπωνόταν ακόμα και σε μπλουζάκια, σε παιγνίδια, σε ηθοποιούς (όπως η lady-Gaga) που φιγούραραν χωρίς κεφάλι, σε παραστάσεις με ακέφαλο πρωταγωνιστή που έβλεπε όλη η Αμερική κλπ. Όσοι δεν θεωρούν τον Χριστό σαν κεφαλή τους, αισθάνονται σαν ακέφαλοι από την έλλειψη κατάλληλου γι’ αυτούς ηγέτη. Δηλώνοντάς το ανοικτά, δηλώνουν ότι περιμένουν τον Αντίχριστο. Γιατί μόνο αυτός ταιριάζει σε λαούς που έχουν απορρίψει τον Χριστό και μάλλον τον μισούν. Διότι «αυτός που έχει τις εντολές Μου και τις τηρεί είναι αυτός που Με αγαπά...  και όποιος δεν Με αγαπά τους λόγους Μου δεν τηρεί» λέει ο ίδιος ο Κύριος. (Ιω. 14:21, 24).

Ζούμε τώρα, στην παγκοσμιοποίηση και στο μεγάλο ανακάτεμα των λαών, που δεν καθοδηγείται από Χριστιανικές αξίες, άρα οδεύει στην (παγκόσμια τώρα) καταστροφή. Ο άγιος Καλλίνικος της Τσερνίκα (+1868), από τη Ρουμανία, μας έδωσε προφητικά και την ημερομηνία που αυτή θα ξεκινούσε επίσημα, μετά από αποκαλυπτικό όραμα που είχε (το 1832): 7500 από Αδάμ. Δηλ. το 1992 μ.Χ. Και όπως τον διαβεβαίωσαν οι άγιοι Γεώργιος και Νικόλαος, που του παραστέκονταν και τον καθοδηγούσαν στο όραμα, τότε αρχίζει το τέλος του ορατού κόσμου[19]  δηλ. ξεκινάει η μεγάλη αποστασία και τα γεγονότα της Συντελείας.

 Η Αποκάλυψη του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού φθάνει στο ίδιο συμπέρασμα, χωρίς να αναφέρει χρονολογίες, αλλά χαρακτηριστικά γεγονότα. Κατ’ αυτή, μέσα στο χρόνο υπάρχουν επτά (7) όρη ή βασίλεια του κακού που εδίωξαν και διώκουν τους ανθρώπους του Θεού, με επτά αντίστοιχους θηριώδεις βασιλείς ως εκπροσώπους τους, τύπους του τελικού Θηρίου - Αντιχρίστου.

 Γράφοντας το βιβλίο της Αποκάλυψης ο Ιωάννης λέει ότι «οι πέντε έπεσαν, ο ένας υπάρχει, ο άλλος ακόμα δεν ήρθε και, όταν έρθει, πρέπει αυτός να μείνει λίγο». (17:10). Δηλ. υπάρχει τότε το έκτο (6ο) βασίλειο του κακού, η διώκουσα τους Χριστιανούς ειδωλολατρική Ρώμη, ενώ ήδη πέντε (5) ασεβή βασίλεια που προϋπήρξαν έπεσαν. Το έβδομο βασίλειο του κακού ήρθε με την αθεϊστική κομμουνιστική εξουσία στη Σοβιετική Ένωση, την ως τότε θεωρούμενη 3η Ρώμη,[20] και έμεινε λίγο,[21] όπως ακριβώς προείπε ο Ιωάννης.

Μέχρι τον τελικό Αντίχριστο που είναι όγδοος, αλλά «προέρχεται από τους επτά» (Απ. 17-11), έχοντας μαζέψει την κακία όλων τους, έχομε την περίοδο που εμείς ονομάζομε «παγκοσμιοποίηση», και οι παλαιότεροι πατέρες «παγκόσμια Βαβυλώνα». Το εξηγεί ο άγιος Ανδρέας Καισαρείας, σε συμφωνία με τον άγιο Ειρηναίο της Λυών (+202): «...Έτσι σε όσους ακούνε αυτά (της Αποκάλυψης), φαίνεται εύκολα παραδεκτό, ότι (μετρούμενες) απ' αρχής υπάρχουν επτά φημισμένες βασιλείες. Από αυτές οι μεν πέντε ήδη έχουν πέσει. Η έκτη επί της οποίας ωράθη (από τον Ιωάννη) η Αποκάλυψη υπάρχει στην παλιά (ειδωλολατρική) Ρώμη. Η έβδομη, που ακόμη δεν ήλθε (ως την εποχή του), είναι μιας νέας (ασεβούς) Ρώμης. Μετά από την έβδομη είναι η βασιλεία της παγκόσμιας Βαβυλώνας, δηλ. του Αντιχρίστου»... [22]

   Παρατηρούμε ότι (από ενωρίς) ο άγιος Ανδρέας Καισαρείας (περ. 563 - 637) ανέμενε σαν έβδομη βασιλεία μια «Νέα Ρώμη». Όχι διότι ήξερε τη... (μετά μια χιλιετία) θεωρία περί «3ης Ρώμης» (!), αλλά διότι είχε υπ’ όψιν του την προφητεία του Δανιήλ, κατά την οποία ως το τέλος του κόσμου θα υπάρχει η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία στην οποία γεννήθηκε ο Χριστός, είτε η ίδια είτε κάποιο διάδοχο σχήμα της. [23] (Στην τοιχογραφία ο προφήτης Δανιήλ στο λάκκο των λεόντων).

   Ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη μετράει μέχρι και την εποχή του έξι (6) ειδωλολατρικές βασιλείες, προσθέτοντας (προφανώς, γιατί δεν τις κατονομάζει) την Ασσυριακή και Αιγυπτιακή, που εδίωξαν τους ανθρώπους του Θεού πριν από τη Βαβυλωνιακή.

         Το όραμα του Ναβουχοδονόσορος, που ερμήνευσε ο προφήτης Δανιήλ.
   Στο όραμα φανερώθηκαν μετά τη βασιλεία των Βαβυλωνίων, στην οποία ζούσε ο Ναβουχοδονόσορ, η Μηδο-Περσική βασιλεία, η Ελληνική του Μεγ. Αλεξάνδρου και των διαδόχων του και τέλος η Ρωμαϊκή βασιλεία στην οποία γεννήθηκε ο Χριστός.
Αυτή στην αρχή ήταν εχθρική στους Χριστιανούς, μετά έλαμψε σε Δύση και Ανατολή με τον Χριστιανικό πολιτισμό που ανέπτυξε, και τέλος από την αποστασία των Χριστιανών θα καταρρεύσει όταν θα απομένουν 10 βασίλεια. Μετά θα κυβερνήσει ο τελικός Αντίχριστος 3,5 χρόνια. Στο όραμα τα 10 βασίλεια παριστάνονται από τα 10 δάκτυλα των ποδιών του εικονιζόμενου ανθρώπου, του κατασκευασμένου από διάφορα υλικά.

Τώρα, μετά την πτώση το 1991 της «7ης βασιλείας» του Λένιν και των άλλων «κόκκινων Τσάρων», αιματηρών διωκτών των Χριστιανών, εισήλθαμε πράγματι στην παγκόσμια Βαβυλώνα, όπως είχε και χρονολογικά αποκαλυφθεί στον άγιο Καλλίνικο (+1867).



Το θηρίο της "θάλασσας", αριστερά, είναι η οργάνωση των ασεβών, ή "αντίχριστο σύστημα" στο οποίο κυβερνήτης θα αναδειχθεί ο τελικός Αντίχριστος.


Το 2ο θηρίο, ο Ψευδοπροφήτης, μαζεύει όλους τους ανθρώπους (πιστούς και απίστους) και τους υποχρεώνει να προσκυνήσουν το 1ο θηρίο, δηλ. τον Αντίχριστο.
Αποκάλυψη:
13-11
Και είδα άλλο θηρίο να ανεβαίνει από τη γη, και είχε δύο κέρατα όμοια με Αρνίο, αλλά μιλούσε σαν δράκος (Σατανικά λόγια). 13-12 Και όλη την εξουσία του πρώτου θηρίου (Αντιχρίστου) την ενεργεί μπροστά του. Και κάνει τη γη και όσους κατοικούν σ’ αυτή να προσκυνήσουν το θηρίο το πρώτο, του οποίου θεραπεύτηκε η θανάσιμη πληγή του.

Το μυστήριο της ανομίας, για το οποίο μίλησε ο απόστολος Παύλος (Β Θεσ. 2:7), προχωράει κατά τον Ιωάννη, με δύο (2) θηρία τα οποία γιγαντώνονται όσο πλησιάζομε προς τη Συντέλεια: Το 1ο θηρίο είναι αυτό της "θάλασσας", δηλ. των φανερών εχθρών της αρετής και εχθρών των Χριστιανών που πορεύονται όπου φυσάει ο άνεμος, ενώ το 2ο θηρίο είναι της ξηράς, δηλ. όσων έχουν κάποια πίστη που όμως δεν είναι ορθή, αιρετικών, αποκρυφιστών κλπ.

Το πρώτο θα καταλήξει στον τελικό Αντίχριστο και το δεύτερο στον συνεργάτη του, τον Ψευδοπροφήτη που θα ενώσει όλες τις ψευδείς θρησκείες, αιρέσεις και πλάνες. Και τα δύο αυτά θηρία είναι όργανα του Δράκοντος (Σατανά) και οδηγούν τους ακολούθους τους στην απώλεια.

Το πρόβλημα των παρακολουθήσεων:

Το κυρίως πρόβλημα είναι η ασφυκτική παρακολούθηση των απλών πολιτών και η αρπαγή των λίγων περιουσιακών στοιχείων που τους απομένουν...
ΣΚΑΝΔΑΛΑ - ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ

Η «Ου-κρανική εποχή» που αναμένει τον Αντίχριστο, όπως είπαμε, εισήλθε σε μια φάση βίαιης αντιπαράθεσης μεταξύ Ανατολής - Δύσης στο έδαφος της Ουκρανίας με την εισβολή (Φεβ. 2022) των Ρώσων στη χώρα αυτή. Και είναι έκδηλα εκεί τα σημάδια των δύο θηρίων του 20ού αιώνα, Ναζισμού και Κομμουνισμού. Οι Δυτικόφιλοι προσεταιρίστηκαν τους Ναζιστές, ενώ οι Ρωσόφιλοι ανακήρυξαν «λαϊκές δημοκρατίες» τις περιοχές τους, χρησιμοποιώντας Ναζιστικά και Κομμουνιστικά σύμβολα αντίστοιχα. Όπως αναλυτικά εξηγήσαμε στα τεύχη της ερμηνείας της Αποκάλυψης,[24] ο Κομμουνισμός ανήκει στο 1ο θηρίο δηλ. υπηρετεί κατευθείαν τον Αντίχριστο, ενώ ο Ναζισμός ανήκει στην ομάδα του Ψευδοπροφήτη, δηλ. του 2ου θηρίου. Και οι δύο δουλεύουν για τον Δράκοντα.

Ας θυμηθούμε τι έγραφε ο Αλέξανδρος Σολζενίτσιν (1918 - 2008), γνωστός Ρώσος Νομπελίστας λογοτέχνης, το 1983: «Ο κόσμος δεν είχε γνωρίσει, ποτέ πριν, μια τόσο μεγάλη ασέβεια οργανωμένη, στρατιωτικοποιημένη και επίμονα κακόβουλη, όπως εκείνη που εφαρμόζεται από τον μαρξισμό. Στο πλαίσιο του φιλοσοφικού συστήματος του Μαρξ και του Λένιν, και στο επίκεντρο της ψυχολογίας τους, το μίσος κατά του Θεού είναι η κύρια κινητήρια δύναμη, πιο θεμελιώδης από όλες τις πολιτικές και οικονομικές αξιώσεις τους. Ο μαχητικός αθεϊσμός δεν είναι απλώς τυχαίος ή οριακός στην κομμουνιστική πολιτική. Δεν είναι μια παρενέργεια, αλλά ο κεντρικός άξονας».[25]

 

Ο Ναζισμός, αν και έδρασε πολιτικά, προέρχεται από ψευδοχριστιανικές και αποκρυφιστικές ιδεολογίες και κινήματα, γι’ αυτό πρέπει να θεωρηθεί ότι ανήκει στο 2ο «θηρίο» των δυσσεβών (του ψευδοπροφήτη) αντί των αθεϊστών και αμετανόητων ασεβών του 1ου «θηρίου» (Αντιχρίστου).  Ο ίδιος ο Χίτλερ θεωρούσε τον Ναζισμό ως υπερθρησκευτικό κίνημα: «Όποιος ερμηνεύει τον εθνικοσοσιαλισμό ως πολιτικό κίνημα δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα γι’ αυτόν. Είναι κάτι παραπάνω από θρησκεία· είναι η αποφασιστικότητα να δημιουργηθεί ένας καινούργιος άνθρωπος». ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ.[26]

Κάποτε, το 1939, τα δύο αυτά θηρία (επί Χίτλερ και Στάλιν) συνεργάστηκαν φανερά. Η 23η Αυγούστου καθιερώθηκε το 2009 ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού (γνωστή και ως Διεθνής Ημέρα της Μαύρης Κορδέλας), με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου.

 

 

Στην Ουκρανία φαίνεται τώρα να ζωντανεύουν τα φαντάσματα των θηρίων που αιματοκύλισαν τον 20ό αιώνα, ο Ναζισμός και ο Κομμουνισμός. Αυτό που έχει σημασία είναι το πνευματικό πισωγύρισμα, όχι μόνο της χώρας αυτής, αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας η οποία (λίγο ή πολύ) είναι μπλεγμένη σε όσα συμβαίνουν εκεί. Βλέπομε δηλ. να παίρνουν τη σκυτάλη οι προετοιμασίες του επόμενου μεγάλου πολέμου (3ου παγκοσμίου) από τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, όπου είναι έκδηλη η ακραία νοοτροπία που έφερε και τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.
Η πνευματική κατάσταση τώρα είναι πολύ χειρότερη από ότι ήταν παλιά, όχι μόνο στην Ουκρανία η οποία μας προειδοποιεί (από τον καιρό -2014- που άρχισαν τα γεγονότα εκεί) ακόμα και με το όνομά της,[27] αλλά και σ’ όλο τον κόσμο, γιατί βρισκόμαστε ήδη στον καιρό της εξόδου των «ακρίδων» από το «φρέαρ της αβύσσου» (Απ. 9:2).

Αυτό σημαίνει πνευματικά τη μαζική έξοδο πονηρών πνευμάτων από τον Άδη, τον οποίο άνοιξε η σύγχρονη σαρκολατρεία, που την υπερηφάνεια γι’ αυτήν καθιέρωσε και τίμησε ιδιαίτερα ο πρόεδρος Ομπάμα, ενώ επίσης «ευλόγησε» και το Βατικανό διά του πάπα.[28]

Στον υλικό κόσμο, σαν εικόνα όσων συμβαίνουν στον πνευματικό, έχομε αντίστοιχα την εποχή των φρεάτων άντλησης πετρελαίου στα βαθιά νερά (άβυσσος=deep water). Αντίστοιχο προειδοποιητικό σημάδι, όπως γράψαμε στο «3 ΟΥΑΙ», ήταν η έκρηξη στις 20-4-2010 του φρέατος «Deepwater horizon» στον Κόλπο του Μεξικού.

Είναι ο «πόλεμος του πετρελαίου», όπως τον χαρακτήριζε ο άγιος Παΐσιος (+1994), κατά τον οποίο το νέο είναι ότι διάφορες χώρες προσπαθούν να εκμεταλλευθούν υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε βαθιά νερά, συχνά χωρίς να νοιάζονται αν προκαλούν προστριβές και αντιπαραθέσεις με τις γειτονικές τους, θέτοντας την ειρήνη σε κίνδυνο. Τέτοια είναι η Τουρκία. Στην Ανατολή η Κίνα φτιάχνει τεχνητά νησιά για να επεκτείνει τη θαλάσσια κυριαρχία της. Ανταγωνισμός που συνοδεύεται από στρατιωτικές απειλές για την εκμετάλλευση υποθαλάσσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων άρχισε και στην Αρκτική, στη Λιβύη, τις χώρες της Ν.Α. Ασίας κλπ.

Όταν κάποιος δεν ζει με τον Θεό πέφτει στα δύχτια του Διαβόλου. Δεν υπάρχουν πολλοί Θεοί ώστε εμείς να μπορούμε να διαλέγομε όποιον μας αρέσει! Όταν νομίζουμε ότι "απελευθερωθήκαμε" από την ανάγκη τήρησης των εντολών του Χριστού, τότε ο πονηρός και μισάνθρωπος εχθρός μας υποβάλλει λογισμούς αλληλοεξόντωσης.

Η κατακόρυφη αύξηση της βίας που παρατηρείται και στη χώρα μας, φανερώνει την απώλεια της ειρηνοποιού χάρης του Χριστού από τους πολλούς, σαν αποτέλεσμα της περιφρόνησης των εντολών Του, τώρα μάλιστα που οι απελευθερωμένες από την Άβυσσο «ακρίδες» οδηγούν τους ανθρώπους στα άκρα. Οι ακρίδες της Αποκάλυψης δεν είναι φυσικές, όχι μόνο γιατί εξέρχονται από τα καταχθόνια μέρη του Άδη, αλλά και διότι «τους ειπώθηκε να μη βλάψουν το χορτάρι της γης, ούτε κανένα φυτό χλωρό, ούτε κανένα δέντρο, παρά μόνο τους ανθρώπους που δεν έχουν τη σφραγίδα του Θεού πάνω στα μέτωπά τους». (Αποκ. 9:4). Δηλ. οι ακρίδες αυτές αντιλαμβάνονται ποιοι άνθρωποι είναι του Θεού, για να  βλάψουν μόνο όσους δεν έλαβαν (ως αβάπτιστοι) ή δεν διατηρούν (διά της μετανοίας) τη χάρη από το άγιο Χρίσμα.[29] Και ενώ, επί πλέον, «αβασίλευτον είναι η ακρίς», όπως λέει ο Σολομών (Παροιμίες 24:27), οι ακρίδες αυτές της 5ης σάλπιγγας της Αποκάλυψης «έχουν βασιλιά πάνω τους τον άγγελο της Αβύσσου· το όνομά του Εβραϊκά είναι Αβαδδών, στη δε Ελληνική έχει όνομα Απολλύων». (Απ. 9:11). Πρόκειται για τον Σατανά, με όνομα που του δίνεται για την τρομακτική απώλεια ζωών που θα επιφέρει, όταν προσωρινά το επιτρέψει ο Θεός πριν την εποχή του τελικού Αντιχρίστου, στην επόμενη, 6η σάλπιγγα.

Συνεπώς δεν είναι μόνο η σύγκρουση στην Ουκρανία που προετοιμάζει τον Γενικό ή τρίτο παγκόσμιο πόλεμο της 6ης σάλπιγγας. Είναι οι συγκρούσεις για ανωφελείς πνευματικά αιτίες που γίνονται τώρα παντού. Πίσω τους κρύβεται ο δαιμονισμός των ανθρώπων που καταστρέφει τους ίδιους, τις οικογένειές τους, τις μικρές και μεγάλες κοινωνίες, τις χώρες, και τελικά όλη την ανθρωπότητα, γιατί αθέτησαν τις εντολές του Χριστού. Η παρουσία των πονηρών πνευμάτων, των «ακρίδων», που οδηγούν τους ανθρώπους σε ακραία συμπεριφορά, είναι πλέον έκδηλη στα καθημερινά γεγονότα βίας που αναφέρουν οι ειδήσεις.

Μιλάνε για ειρήνη κι όλο φτιάχνουν βόμβες, έλεγε ο άγιος Παΐσιος. Και μάλιστα πυρηνικές!

        Είναι προφανές ότι όσοι δεν γνωρίζουν σαν υποκινητή του κακού τον διάβολο και τα πονηρά πνεύματα που τον ακολουθούν, αγνοούν τις αιώνιες αλήθειες του λόγου του Θεού και κοπιάζουν να εξηγήσουν τα γεγονότα από μια κοσμική εφήμερη άποψη,[30] που καταργείται με το τέλος της ζωής τους και συνολικά στο τέλος του κόσμου για όλη την ανθρωπότητα. (1η Κορ.13:8).

Ο άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης (+1991) έλεγε: …«Πολλοί άνθρωποι, και μάλιστα Χριστιανοί, δεν δέχονται καθόλου την ύπαρξη του δαίμονα. Το δαιμόνιο, όμως, δεν μπορείς να το αρνηθείς. Είμαι πεισμένος ότι υπάρχει διάβολος και λέω μάλιστα ότι, αν βγάλομε απ' το Ευαγγέλιο την πίστη (παραδοχή) στην ύπαρξη του διαβόλου, τι γίνεται; Πάει το Ευαγγέλιο. Γιατί "εις τούτο ήλθεν ο Υιός του Θεού, για να λύσει τα έργα του διαβόλου". Στην Αγία Γραφή, επίσης, λέει:

"Και τα δαιμόνια πιστεύουν και φρίττουν". Και αλλού: "...ίνα δια του θανάτου καταργήσει τον έχοντα το κράτος του θανάτου, τούτ' έστι τον διάβολο". Αυτά τα χωρία τι φανερώνουν; Δεν ομιλούν για την κατάργηση του διαβόλου απ' τον ίδιο τον Χριστό;

Δεν μπορούμε ν' αγνοήσαμε την ύπαρξη του διαβόλου, του οποίου τα έργα ήλθε να καταργήσει ό Χριστός. Εγώ όμως σας λέω, αντί ν' ασχολείσθε με τον διάβολο και τις πονηρίες του, αντί ν' ασχολείσθε με τα πάθη, να στραφείτε στην αγάπη του Χριστού»[31] Γιατί ο διάβολος πλέον έχασε από τον Χριστό τη δύναμή Του, την οποία του δίνουμε εμείς οι ίδιοι όταν δεν τηρούμε τις εντολές του Χριστού.

Και ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, μυρμηκολέοντα λέει, κατά τον Ιώβ, τον διάβολο, που όταν δεν του επιτρέψουν οι άνθρωποι να τους πλησιάσει είναι μικρός σαν μυρμήγκι, ενώ αλλιώς (όταν τον προσκαλούν μέσω αμαρτιών) μπορεί να φτάσει να λάβει εναντίον τους δύναμη λιονταριού. (Αόρατος Πόλεμος).

Και ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη αντί να μας φοβίζει, μας δείχνει την αδυναμία του εχθρού, που κατά τον λόγο του Χριστού, καταπατείται από τους μαθητές Του, ενώ σε όσους δεν τηρούν τις εντολές Του, γίνεται φοβερός δράκοντας.

Γι’ αυτό σε μεγάλες συμφορές προστατεύονται οπωσδήποτε[32] οι αληθινά πιστοί, που γι' αυτό σφραγίζονται από τον Θεό, όπως μας έχει πει ο Ιωάννης (Απ. 7:4).

Οι «ακρίδες», αν και πνευματικά όντα, λαμβάνουν στο όραμα του Ιωάννη και εξωτερικό σχήμα για να μάθουμε τι επιδιώκουν. Έτσι μοιάζουν «με ίππους που είναι έτοιμοι για πόλεμο, και πάνω στα κεφάλια τους είναι σαν στέφανοι όμοιοι με χρυσό, και τα πρόσωπά τους σαν πρόσωπα ανθρώπων». (Αποκ. 9:7).

Να λοιπόν πια είναι η αλήθεια με τα γεγονότα της Ουκρανίας: Γίνεται η προετοιμασία των πολεμικών μηχανών των κρατών, «των ίππων που είναι έτοιμοι για πόλεμο», και όλοι θεωρούν εκ των προτέρων τον εαυτό τους νικητή και στεφανωμένο με στεφάνι χρυσό, δηλ. με άφθαρτη δόξα και προβάλλουν ανθρώπους σαν ηγέτες που οδηγούν στον πόλεμο, για να κρυφθούν πίσω τους τα πονηρά πνεύματα.

Κίεβο και Μόσχα, αποκαλούν τους αντίπαλους ηγέτες «σατανάδες». Βέβαια σατανάς σημαίνει εχθρός. Όμως αγνοούν το νόημα όσων λένε. Διότι αν ήξεραν την αλήθεια ούτε θα προκαλούσαν τη σύγκρουση ούτε θα τη συντηρούσαν.


Το φρέαρ πετρελαίου Deepwater Horizon της εταιρίας BP που εξερράγη στις 20 Απρ 2010 στον κόλπο του Μεξικού ονομαζόταν φρέαρ της Αβύσσου (και μάλιστα του ορίζοντος δηλ. της αρχής της). Αυτό υποδηλώνει το άνοιγμα της πνευματικής Αβύσσου = Κόλασης, και περιέργως αυτό τον χαρακτηρισμό έδωσε στην αγόρευσή του κατά τη δίκη ο Michael Underhill, ο δικηγόρος που αντιπροσώπευε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Είπε ότι η BP γνώριζε ότι έκανε γεώτρηση ενός "φρέατος της κόλασης", αλλά οι διευθυντές της εταιρίας αρνήθηκαν να παρεκκλίνουν από μια πορεία "εταιρικής απερισκεψίας"... (The Guardian)

Η αλήθεια είναι ότι τα πονηρά πνεύματα κάνουν τη δουλειά τους, ωθώντας τα κράτη Ανατολής και Δύσης σε αδιαλλαξία και εξοπλισμούς για να τα καταστρέψουν στον επερχόμενο παγκόσμιο πόλεμο, επειδή «έχουν βασιλιά πάνω τους τον άγγελο της Αβύσσου», δηλ. τον καταστροφέα ψυχών και σωμάτων Απολλύοντα - Σατανά. (Απ. 9:11). Αυτός «ανθρωποκτόνος ήταν απ' αρχής»,[33] λέει ο Κύριος (Ιω. 8:44), και «ως λέων ωρυόμενος περπατάει ζητώντας να βρει κάποιο να καταπιεί», προσθέτει ο απόστολος Πέτρος. (1η Πέτ. 5:8).

Ο γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης (+2006), έλεγε σχετικά: «Τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ γρήγορα. Ο διάβολος θα κυριαρχήσει. Όσοι τον πλησιάσουν θα τους τσακίσει, θα τους συντρίψει. Φίλους αυτός δεν έχει».[34] Πρώτους θα πάρει μαζί του στα αιώνια βάσανα όσους τον εμπιστεύονται, διότι τους «δικούς του» θα τσακίσει: Αποκρυφιστές, Μάγους (λευκής και μαύρης μαγείας), Καμπαλιστές και νεοειδωλολάτρες, αστρολόγους και μάντεις διαφόρων ειδών, Μασόνους, Ιλλουμινάτι, ψευδοπροφήτες κλπ. Στους σφραγισμένους από τον Χριστό, όπως είδαμε, δεν μπορεί να πλησιάσει ούτε αυτός ούτε τα πονηρά πνεύματα.

Και ενώ οι άνδρες στην «Ου-κρανική εποχή», ωθούνται από τις «ακρίδες» σε θηλυπρεπή εμφάνιση και συμπεριφορά, γι’ αυτό αυτές «είχαν τρίχες σαν τρίχες γυναικών», η επιθετική διάθεσή τους για κατασπάραξη των αντιπάλων έχει θεριέψει, όπως επισημαίνεται από το μέγεθος των δοντιών τους: Διότι «τα δόντια τους ήταν σαν των λιονταριών». (Απ. 9:8). 

Τα πονηρά πνεύματα έχοντας κατακυριεύσει τη βούληση των ασεβών ανθρώπων, οδηγούν τις στρατιωτικές δυνάμεις των χωρών τους, που κανονικά είναι αμυντικές (θώρακες προστασίας) σε περίοδο ειρήνης, στον μεγάλο πόλεμο. Δηλ. με τους «θώρακες» που θυμίζουν σύγχρονα άρματα μάχης, αεροπλάνα κλπ, αντί να αμύνονται, τα κράτη «τρέχουν» πλέον στον πόλεμο, κινούμενα επιθετικά το ένα εναντίον του άλλου (μόνα τους ή σε συνασπισμούς): «Και είχαν θώρακες σαν θώρακες σιδερένιους, και ο θόρυβος των πτερύγων τους σαν θόρυβος αρμάτων με ίππους πολλούς που τρέχουν σε πόλεμο». (Απ. 9:9).

Παρατηρούμε ότι ο Ιωάννης, ως κορυφαίος Θεολόγος της Εκκλησίας, εξηγεί τη σταδιακή χειροτέρευση των καταστάσεων όσο πλησιάζομε στο τέλος του κόσμου, λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν την αντίστοιχα αυξανόμενη δράση των πονηρών πνευμάτων που προκαλεί η αποστασία των Χριστιανών,[35] η οποία (επίσης αντίστοιχα) μεγαλώνει με τον καιρό, έχοντας χαρακτηριστικά σημάδια τις απότομες διαδοχικές πτώσεις από τις Χριστιανικές αρχές του «μεγάλου αστέρα» - πάπα, που επηρεάζει, λόγω και της κοσμικής ισχύος του, μεγάλο μέρος των Χριστιανικών ομάδων, ως και μέρος των Ορθοδόξων.

Ο αστέρας αυτός με την εκκοσμίκευσή του άνοιξε το φρέαρ της Αβύσσου, αμαυρώνοντας τα Χριστιανικά ήθη: «Και ανέβηκε καπνός από το φρέαρ (πηγάδι) σαν καπνός από καμίνι που καίει με (μεγάλη) φωτιά, και σκοτείνιασε ο ήλιος και ο αέρας από τον καπνό του πηγαδιού». Δηλ. από το πνευματικό σκοτάδι δεν μπορούσαν οι άνθρωποι να ατενίζουν τον νοητό Ήλιο - Χριστό, ούτε ο ένας τον άλλο (χριστιανικά).

 
άνω, από τοιχογραφία της Ι. Μ. Κουτλουμουσίου, η πτώση του "αστέρα" όταν ήχησε η 3η σάλπιγγα, που "πίκρανε" τα ύδατα των ποταμών  και τις πηγές τους κατά το 1/3ο.

Ενωρίτερα, τη χρονιά της πυρηνικής έκρηξης σε αντιδραστήρα στο Τσερνομπίλ (1986) της Ουκρανίας, αυτός ο «αστέρας» χτύπησε (επίσημα!) τον πυρήνα της διδασκαλίας του Χριστού με την έναρξη διοργάνωσης πανθρησκευτικών τελετών υπό την ηγεσία του (στις οποίες μετείχαν μέχρι και ...ιερείς μαύρης μαγείας - Βουντού).[36]

Και αυτό για τις “προσευχές” υπέρ της (φανταζόμενης) κοσμικής ειρήνης, στέλνοντας έμμεσα μήνυμα ακύρωσης της Χριστιανικής διδασκαλίας περί του αγίου Βαπτίσματος, με το οποίο και μόνο συμφιλιωνόμαστε και ειρηνεύομε με τον Θεό και μεταξύ μας, πικραίνοντας έτσι τις ψυχές των πιστών.

Ο άγιος Παΐσιος βεβαίωσε ότι η καταστροφή στο Chernobyl (Τσερνομπίλ) της Ουκρανίας είναι η προβλεπόμενη από την τρίτη (3η) σάλπιγγα της Αποκάλυψης: «Εκεί, στην Αποκάλυψη, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος αναφέρει ότι είδε αστέρα μέγα καιόμενο να πέφτει από τον ουρανό μολύνοντας, πικραίνοντας, και δηλητηριάζοντας θανάσιμα, τα νερά και τις πηγές των υδάτων... Και το όνομα του αστέρος Άψινθος!... (Ουκρανικά Τσερνομπίλ !...)».[37]

Πέρασαν 25 χρόνια, μια γενιά, από την Ασίζη και το πυρηνικό συμβάν στην Ουκρανία (1986) οπότε στη Φουκοσίμα της Ιαπωνίας έγινε  μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή (Μάρτιος 2011). Και αυτό είναι σημάδι της συνεχιζόμενης πνευματικής καταστροφής από τον συγκρητισμό θρησκειών, στον οποίο αναπαύεται η Νέα Τάξη,[38] και συνεχίζεται με κορυφαίες διαθρησκειακές στην Ασίζη.

Όταν ο άγιος Παΐσιος ρωτήθηκε: - «Γέροντα, οι σύλλογοι ειρήνης που ιδρύονται από διάφορα κράτη βοηθούν για την ειρήνη στον κόσμο»; Απάντησε:

- «Εξαρτάται. Είναι και μερικοί που ξεκινούν με καλή διάθεση. Αλλά, όταν μαζεύονται τί μάγοι, τί πυρολάτρες, τί Προτεστάντες, ένα σωρό -άκρη δεν βρίσκεις-, για να φέρουν την ειρήνη στον κόσμο, πώς να βοηθήσουν; Ο Θεός να με συγχωρέσει, αυτά είναι κουρελούδες του διαβόλου. Γίνεται ειρήνη με αμαρτωλό συνεταιρισμό; Πώς μπορεί να έρθει η ειρήνη, όταν οι άνθρωποι δεν συμφιλιωθούν με τον Θεό; Μόνον όταν συμφιλιωθεί ο άνθρωπος με τον Θεό, έρχεται και η εσωτερική ειρήνη και η εξωτερική».[39]

Μετά τον 2ο παγκ. πόλεμο (αν και ξεκίνησε νωρίτερα)  συγκροτήθηκε επίσημα υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ ή WCC),[40] μεταξύ Χριστιανικών ομάδων ο Οικουμενισμός,[41] μια ενωτική κίνηση κοσμικού τύπου, όπου η διαφορά στην ηθική και δογματική διδασκαλία κάθε ομάδας θεωρείται αντικείμενο συζητήσεων χωρίς ιδιαίτερη σημασία.

  Σ’ αυτό συμμετέχουν και Ορθόδοξοι, αγνοώντας τους κινδύνους αλλαγής του φρονήματός τους από τις εκεί πολυχρόνιες συναναστροφές και συζητήσεις.[42] 
Μετά τον 2ο παγκ. πόλεμο (αν και ξεκίνησε νωρίτερα)συγκροτήθηκε επίσημα υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ ή WCC),
[40] μεταξύ Χριστιανικών ομάδων ο Οικουμενισμός,[41] μια ενωτική κίνηση κοσμικού τύπου, όπου η διαφορά στην ηθική και δογματική διδασκαλία κάθε ομάδας θεωρείται αντικείμενο συζητήσεων χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Σ’ αυτό συμμετέχουν και Ορθόδοξοι, αγνοώντας τους κινδύνους αλλαγής του φρονήματός τους από τις εκεί πολυχρόνιες συναναστροφές και συζητήσεις.[42]
 Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο ΠΣΕ ή
WCC.
 
  Tο Άγιον Όρος έγραφε προς τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο: ...«και μόνη η ύπαρξις και λειτουργία αυτού (ΠΣΕ), ενέχει τας επικινδύνους πνευματικώς και απαραδέκτους εκκλησιολογικώς ιδέας του συγκρητισμού της πίστεως και της σχετικοποιήσεως των Ιερών Κανόνων»...[43]

Χρειάζεται διάκριση, όμως, γιατί αφ’ ενός πρέπει να μη χάσουμε την πίστη μας στα Ορθόδοξα δόγματα και τους ιερούς κανόνες που είναι αληθινοί θώρακες προστασίας μας[44] και αφ’ ετέρου να μην απομονωνόμαστε εύκολα, εντός ή (πολύ χειρότερα) εκτός της Εκκλησίας, παρόλο που το κατρακύλισμα στον Οικουμενισμό και την Πανθρησκεία είναι προφητευμένο ότι θα συνεχιστεί! Ήδη η Νέα Τάξη θέλει ένα ηγεμόνα για όλη τη Γη και μία μόνο θρησκεία που να υπακούει σ’ αυτόν.

Στη θέση του αρχηγού της πανθρησκείας έχει προλάβει να καθίσει ο πάπας της Ρώμης ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Το δίδυμο επομένως της Αποκάλυψης Αντίχριστος - Ψευδοπροφήτης άρχισε να παίρνει την τελική μορφή του. Αν δεν μεσολαβούσε ο παγκόσμιος πόλεμος και η αναλαμπή της Ορθοδοξίας θα φτάναμε πολύ σύντομα στο τέλος του κόσμου.

Ο χαρισματικός γέροντας Νικόλαος Ραγκόζιν (+1981), πρωθιερεύς της Ρωσικής Εκκλησίας, ήταν αντι-οικουμενιστής όπως όλοι οι σύγχρονοι άγιοι, με πρώτο τον άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς (+1979),[45] αλλά μαρτυρείται ότι έδινε ευλογία να πηγαίνουν οι Χριστιανοί στην εκκλησία έως τέλους, μέχρι να αλλάξει το Σύμβολο της Πίστεως (Πιστεύω εις ένα Θεόν...). Όμως, οι οικουμενιστές έλεγε θα επιφέρουν και άλλες αλλαγές. Θα πάψουν να απαγγέλουν το (αυθεντικό) «Πάτερ ημών», θα αλλάξουν τη σφραγίδα στα πρόσφορα της Θείας Λειτουργίας. Θα βγάζουν έξω από το ιερό το Αρτοφόριο (ή κιβωτό) με τα Άγια Δώρα. Δεν θα είναι επιτρεπτό σε μας να πηγαίνομε στην εκκλησία (τότε)! Και θα το πάνε τόσο μακριά, που στο ιερό θα τελούν τις ακολουθίες γυναίκες (δεν θα είναι απλές βοηθοί).[46]

Όπως έλεγε, από τη Γεωργία ο άγιος Γαβριήλ ο διά Χριστόν σαλός (+1995): «Μετά την εμφάνιση του (οργανωμένου) Οικουμενισμού θα έρθει ο Αντίχριστος».[47]

Διότι ο τότε ηγέτης της πανθρησκείας (το θηρίο της γης, κατά την Αποκάλυψη) «κάνει τη γη και όσους κατοικούν σ’ αυτή να προσκυνήσουν το θηρίο το πρώτο (Αντίχριστο)». (Αποκ. 13:12). Αν μάλιστα μελετώντας την Αποκάλυψη προσέξομε ότι στον καιρό μας που ηχούν οι σάλπιγγες, τα δεινά που αυτές αναγγέλλουν έχουν το τρίτο της έντασης των αντίστοιχων δεινών από το άδειασμα των φιαλών (που ακολουθούν), μπορούμε να πούμε ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τον Οικουμενισμό. Δηλ. και γι’ αυτόν ως την «αναλαμπή της Ορθοδοξίας» που θα τον φρενάρει, θα έχει γίνει το τρίτο των βημάτων που χρειάζονται για την ολοκλήρωσή του.

Μην ξεχνάμε ότι η Αποκάλυψη είναι εκπληκτικά ακριβής όταν εξηγεί τι συμβαίνει στις ψυχές μας. Η γνώση αυτή μας σώζει από κινδύνους. Γι’ αυτό και πριν να αναφερθεί στη συσκότιση από τα πάθη των ανθρώπων της εποχής μας και την έξοδο των δαιμονικών ακρίδων που δημιουργούν τις ακραίες καταστάσεις, μας δήλωσε ότι λίγο νωρίτερα (περί το 2010),[48] κατά την 4η σάλπιγγα[49] η εμπάθεια είχε κυριεύσει το τρίτο της ψυχής τους.

Αν και εμείς δεν μπορούμε να πούμε ούτε για τον εαυτό μας πόσο εμπαθής είναι, γιατί δεν τον γνωρίζομε καλά, ο Ιωάννης μας δίνει εκ Θεού τον βαθμό (1/3) της συσκότισης των ψυχών τότε από τα πάθη, (φιλαργυρίας, φιληδονίας και φιλαρχίας), που εμποδίζει τους Χριστιανούς να ατενίσουν τον νοητό ήλιο - Χριστό. Η συσκότιση είχε ήδη προχωρήσει (περισσότερο στη μη Ορθόδοξη Δύση) όταν η Ρωσία ενσωμάτωσε την Κριμαία (18-3-2014), 4 χρόνια αργότερα. Θα φτάσει σε κρίσιμο σημείο όταν οι Ρώσοι καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη. Τότε θα τεθεί το ζήτημα ποιος πρέπει να κατέχει την Πόλη. Δεν θα βρίσκουν, όμως, ειρηνική λύση: «Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πέννα μα δεν θα μπορούν. 99 φορές με πόλεμο και μια με την πέννα»,[50] έλεγε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.

Το κατέβασμα των Ρώσων γίνεται μετά τα Ελληνοτουρκικά, στα οποία η Ελλάδα δεν θα πάθει μεγάλη ζημιά, ενώ η Τουρκία θα καταστραφεί από τους Ρώσους ολοκληρωτικά. Τότε επισφραγίζεται η 5η σάλπιγγα, που ξεκίνησε με την προειδοποίηση του 2010 της έκρηξης του φρέατος στον κόλπο του Μεξικού. Η προειδοποίηση ότι ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος θα δοθεί με μια ξαφνική πολύ ισχυρή σύγκρουση στις χώρες του Ευφράτη, πιθανόν μεταξύ Ισραήλ-Ιράν, αν και η Αποκάλυψη δεν το συγκεκριμενοποιεί.

Η αμετανοησία των σκοτισμένων ανθρώπων (αρχόντων και αρχομένων) Ανατολής και Δύσης κάνει τον επερχόμενο 3ο παγκόσμιο ή Γενικό πόλεμο αναπόφευκτο, αν και αρχικά οι Ρώσοι θα δείξουν καλή διάθεση ορίζοντας για τη διοίκηση της Πόλης και των στενών τρεις επιτρόπους:[51] Ένα Ρώσο, ένα Έλληνα και ένα Ευρωπαίο, όπως είπε ο άγιος Παΐσιος. Τρεις προνοητές όπως τους είχε ονομάσει πολλούς αιώνες νωρίτερα ο άγιος Μεθόδιος.[52]

Τώρα, δεν θέλει πολύ σκέψη για να καταλάβει κάποιος ότι τα Ελληνοτουρκικά είναι έτοιμα να ξεκινήσουν, όταν οι Τούρκοι ψάχνουν ευκαιρία να μας επιτεθούν (μια νύχτα όπως λέει ο πρόεδρός τους). Αυτό πρέπει να μας κάνει να πολλαπλασιάσομε τις πνευματικές προσπάθειες, γιατί θα έρθει μια δύσκολη περίοδος, ενώ συγχρόνως πρέπει να ανεβάσει το ηθικό μας, διότι τη στενάχωρη αυτή περίοδο ακολουθεί η δόξα της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας.

Από την Ελλάδα ξεκίνησαν οι επιστήμες[53] και Ελληνικό πολιτισμό τρέχουν τα πανεπιστήμια του κόσμου όλου, καθώς οι Έλληνες πάντα μετέδιδαν τη γνώση, δεν την είχαν να υπηρετεί τα συμφέροντα μιας ηγετικής ολιγαρχίας,[54] όπως συνέβη με άλλους λαούς. Αλλά η Ορθοδοξία ως επιστήμη της αθάνατης ψυχής είναι ασυγκρίτως ανώτερη όλων των (πρόσκαιρων) επιστημών. Και κατά τον μακαριστό π. Γεώργιο Μεταλληνό «ο Ελληνισμός είναι το σώμα και η Ορθοδοξία η ψυχή της ανθρωπότητας». (5 video).

Και ο γέρων Σίμων ο Αρβανίτης έλεγε: «Δεν εδύνατο (μπορούσε) ο Θεός πλέον να ανεχθεί εκείνη την (τωρινή) λυπηρά κατάσταση σ’ όλη την οικουμένη, μηδαμώς εξαιρουμένης και της Ελλάδος που την αγαπά περισσότερο και το οποίο στα χαρτιά μας λέει και σε λίγο (τα γραμμένα) πραγματοποιούνται: ότι η Ελλάς, η Ελλάς θα δείτε σε λίγο πόσο θα γίνει μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη. Όχι μόνο θα δείτε, θα έχει εξαίρετο και λαμπρό παράδειγμα εις όλη την Οικουμένη, διότι ενθυμείσθε ότι εδώ δεν εχύθηκε αίμα όταν εκήρυξε ο Απόστολος Παύλος, ενώ ξέρεις τι αίμα χύθηκε σ’ όλα τα έθνη... Τώρα όμως, ολίγες ημέρες έχουμε, οπότε επέρχεται η κάθαρσις, έχουμε ολίγες ημέρες - να μην έρχονται σε απόγνωση (οι Έλληνες). Μόνο οφείλουμε να κηρύττουμε παντού και να λέγομε παντού ότι και πολλά καλά θέλουμε (δει). Έχει πει και ο Θεός ότι “ουδέ θριξ της κεφαλής” δεν θα πειραχθεί εις τους μετανοούντας»...[55]

Δεν έρχεται άμεσα. με το κατέβασμα των Ρώσων στην Πόλη, η ειρηνική περίοδος που θα δοξασθεί η Ελλάδα. Πρώτα μεγιστοποιείται η δράση των δαιμονικών «ακρίδων» στους αμαρτωλούς ανθρώπους για ένα διάστημα 5 μηνών περίπου, όπως γράφει η Αποκάλυψη: «Και τους δόθηκε εντολή (των ακρίδων) να μην τους σκοτώσουν, αλλά να βασανιστούν πέντε μήνες· και ο βασανισμός τους είναι σαν βασανισμός σκορπιού όταν πληγώσει άνθρωπο». (Απ. 9:5). Δηλ. στο διάστημα αυτό των πέντε (5) περίπου μηνών, που θα γίνεται η προετοιμασία του μεγάλου (αποφασισμένου πλέον) πολέμου, οι σαρκικοί άνθρωποι θα υποφέρουν σαν να τους έχει τσιμπήσει σκορπιός. Τότε επικρατούν φιλοπόλεμοι ηγέτες σε δύση και ανατολή. Στο συνασπισμό των Ρώσων, μετά από αλλαγές, αναλαμβάνει την εξουσία «έτερος λύκος αγριώδης», ενώ «δύσει ο προφητεύων», κατά τον άγιο Μεθόδιο δηλ. θα επικρατήσει κάποιος άθεος - κομμουνιστής που δεν καταλαβαίνει από προφητείες, οι οποίες προβλέπουν γενική καταστροφή στον επερχόμενο Αρμαγεδδόνα.

Γι’ αυτόν τον πόλεμο γράφεται στην Αποκάλυψη ότι θα σκοτώσει (από τα όπλα μόνο) το 1/3ο των ανθρώπων: «Και ο έκτος άγγελος σάλπισε... Και λύθηκαν οι τέσσερις (πονηροί) άγγελοι, οι προετοιμασμένοι γι’ αυτήν την ώρα και ημέρα και μήνα και χρονιά, για να σκοτώσουν το τρίτο των ανθρώπων». (9-13 & 15). Και πάλι ο Ιωάννης ο Θεολόγος εξηγεί στους πιστούς ότι η αποστασία των ανθρώπων από τον αληθινό Θεό είναι υπεύθυνη για την επερχόμενη καταστροφή, γιατί όταν αυτή αυξηθεί λύνονται 4 φοβερότερα πονηρά πνεύματα, με μεγαλύτερο μίσος προς την ανθρωπότητα, τα οποία οργανώνουν τη σύγκρουση του Αρμαγεδδόνα, στα μέρη του Ισραήλ. Η οργάνωση γίνεται με την υποβολή φιλοπόλεμων λογισμών σε ηγέτες και λαό Ανατολής και Δύσης. Δηλ. ενισχύεται στο μέγιστο η δράση που άρχισαν οι δαιμονικές «ακρίδες», την οποία αδυνατούν να αναγνωρίσουν ως εχθρική οι άνθρωποι που έχασαν τη χάρη του Θεού περιφρονώντας τις εντολές Του.[56]

Το ότι ο πόλεμος αυτός θα γίνει στα μέρη του Ισραήλ το γνωρίζομε από τον προφήτη Ιεζεκιήλ,[57] στον οποίο, όπως και στους άλλους προφήτες παρέπεμπε ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (+1994): «Να διαβάσετε τους προφήτες τι λένε... Τον Ιωήλ, τον Ζαχαρία, τον Ιεζεκιήλ, τον Δανιήλ... Τα λένε όλα πως θα γίνουν! Για 7 χρόνια στην Παλαιστίνη δεν θα καίνε ξύλα, αλλά μπαστούνια (όπλων)»!...[58] Και πρόσθετε:

«Σ' αυτόν τον πόλεμο όλοι θα γυρίσουν νικημένοι. Ο Ελληνικός στρατός θα είναι θεατής. Δεν θα γυρίσει κανένας νικητής. Γήπεδο θά 'ναι η Παλαιστίνη, τάφος τους η Νεκρά θάλασσα. Αυτό θά 'ναι το πρώτο ημίχρονο»...[59]

Αλλά, συμπλήρωνε, «υπάρχει και δεύτερο ημίχρονο (στην Πόλη): Μετά τα γεγονότα αυτά ο άνθρωπος θα φθάσει σε αδιέξοδο και τότε όλοι θα ζητούν να μάθουν για το Ευαγγέλιο και τις Γραφές. Ο Χριστός θα λυπηθεί τον κόσμο και θα δείξει ένα σημείο για να πιστέψουν. Τότε θα ψάχνει κανείς να βρει άπιστο».

Η Νεκρά θάλασσα υποδεικνύει τον τόπο που τιμωρήθηκε παλιότερα η ανηθικότητα των Σοδόμων και Γομόρρων. Ο Απόστολος Πέτρος προφητικά έχει πει ότι ο Θεός «τις πόλεις των Σοδόμων και της Γομόρρας τιμώρησε κάνοντάς τες στάχτη, θέσας (αυτές) υπόδειγμα (προς αποφυγήν) στους μέλλοντες να ασεβούν». (2η Π. 2:6).

Τα Σόδομα δηλώνουν ότι εκεί εξέκλινε από την (ορισμένη από τον Θεό) πορεία της η ανθρώπινη φύση, καθώς «Σόδομα ερμηνεύεται έκκλισις» λέει ο Μέγας Βασίλειος. Και τα Γόμορρα δηλώνουν με το όνομά τους τις συνακόλουθες αμαρτίες των ανθρώπων των Σοδόμων που είναι ταραχές και επαναστάσεις, καθώς Γόμορρα ερμηνεύεται «στάσις» (επανάσταση),[60] επίσης κατά τον Μέγα Βασίλειο.

Και αν δεν υπήρχαν οι ευσεβείς να μας υπενθυμίζουν τις σωτήριες εντολές του Θεού τότε, καθώς λέει ο απόστολος Παύλος αναφερόμενος στον προφήτη Ησαΐα, «θα είχαμε γίνει σαν τα Σόδομα και θα μοιάζαμε με τα Γόμορρα». (Ρωμ. 9:29). Και ο κόσμος θα είχε, πιθανόν, ήδη καταστραφεί. Όμως, έφτασε ο καιρός για τον οποίο ο άγιος Κοσμάς έλεγε: «Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορρα στον τόπο μας».[61]  Η αποστασία φέρνει τη σταδιακή έλλειψη των ευσεβών, και την ενίσχυση της οργάνωσης των ασεβών. Όταν η οργανωμένη ασέβεια φτάσει να διαθέτει 200 εκατομμύρια μαχητές υπό την ηγεσία των 4 πονηρών αγγέλων του Ευφράτη, τότε γίνεται ο Αρμαγεδδόνας.

Η περιοχή Armageddon (Tel Megiddo, Israel) με την κοιλάδα Jezreel

Ηγέτης του πολέμου είναι ο άρχων της Ρωσίας «Γωγ», που σημαίνει σκότος, διότι έτσι αναφέρεται στον προφήτη Ιεζεκιήλ: «Τάδε λέγει Κύριος Κύριος: Ἰδοὺ ἐγὼ ἐπὶ σὲ Γωγ ἄρχοντα Ρως, Μοσόχ καὶ Θοβέλ». (Ιεζ. 38:3). Δηλ. ο Θεός λέει: Να, είμαι εναντίον σου Γωγ, άρχοντα Ρως (παλαιό όνομα της Ρωσίας), Μοσόχ και Θοβέλ (γειτονικών περιοχών). Όμως, η αντιπαλότητα αυτή, δεν εστιάζεται στο πρόσωπο του συγκεκριμένου ηγέτη, διότι δεν προσωποληπτεί ο Θεός: «πρόσωπον Θεός ανθρώπου ου λαμβάνει» (Γαλ. 2:6), όπως λέει ο απόστολος. Επομένως εδώ καταφέρεται ο Θεός εναντίον του Ρώσου ηγέτη Γωγ, ως φορέα του σκότους. Πρόκειται για αθεϊστή - αντίχριστο ηγέτη, που είναι ενεργούμενο του Σατανά (=εχθρού του Θεού) και αυτή την ιδιότητα του Γωγ αποκαλύπτει εδώ ο Θεός, προειδοποιώντας μας έτσι και για τον τελικό Αντίχριστο.

Ο Σατανάς οργανώνεται από την αρχαιότητα για να πολεμήσει τον Χριστό χρησιμοποιώντας τους τύπου «Γωγ» εχθρούς του Θεού των εσχάτων ημερών. Γράφεται γι’ αυτόν (στον Ιεζεκιήλ), λέει ο άγιος Ανδρέας Καισαρείας, ότι θα ετοιμασθεί από τις αρχαίες ημέρες και θα έλθει στις έσχατες. (Βλ. ΙΒ-41). Η ετοιμασία γίνεται από την αρχαιότητα μέσω των επτά (7) βασιλείων των εχθρικών στους ανθρώπους του Θεού, όπως εξήγησε ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη. Και γίνεται γιατί «νομίζει ο άθλιος ότι θα αντισταθεί κατά την ώρα εκείνη τη φοβερή όταν έλθει ο Κύριος εκ των Ουρανών, μη γινώσκων ο άθλιος την ασθένεια και υπερηφάνεια αυτού, διά την οποία και εξέπεσε»,[62] εξηγεί ο άγιος Εφραίμ ο Σύρος.

Επομένως «Γωγ» είναι οι Θεομάχοι ηγέτες, όπως ο Λένιν της 7ης θηριώδους βασιλείας της Γης, της οποίας τόπος φανερώνεται η Ρωσία από τον Ιεζεκιήλ, πριν 2,5 χιλιετίες. Ένας τέτοιος ηγέτης θα θελήσει να καταλάβει το Ισραήλ και να στήσει τον θρόνο του στα Ιεροσόλυμα, όπως θα κάνει αργότερα ο τελικός Αντίχριστος. Αυτό δεν θα το επιτρέψει τώρα ο Χριστός.

Όταν ο αντίχριστος αυτός φθάσει έξω από τους Αγίους Τόπους (ως το όρος Θαβώρ κατά τον νέο ιερομάρτυρα Φιλούμενο, +1979), ο Χριστός θα του αντιταχθεί με πολλούς τρόπους, που περιγράφει ο Ιεζεκιήλ. Η χάρη του Θεού είναι τώρα παρούσα στον Πανάγιο Τάφο και τα άλλα άγια Προσκυνήματα.

Σωστά έλεγε ο Κύπριος Κυριάκος Τσίτσικας: «Παγκόσμιος Πόλεμος, Πανάγιος Τάφος»! Μόνο όταν, αργότερα, η αμετανοησία των λαών (και των Εβραίων) προκαλέσει την προσωρινή άρση της χάριτος από τα μέρη αυτά που τα αγίασε ο Χριστός, θα μπορέσει να έρθει και να εγκατασταθεί εκεί ο Αντίχριστος.

Με την καταστροφή του αντιχρίστου Γωγ στον Αρμαγεδδόνα θα δοξασθεί ο Κύριος, όπως μάθαμε από τον Ιεζεκιήλ. Αυτός ο ηγεμόνας με τον στρατό του, σαν «εμπροσθοφυλακή»[63] του τελικού Αντιχρίστου θα δώσει, με την καταστροφή του, φανερό μήνυμα της συντριπτικής υπερκόσμιας δύναμης του Χριστού.

Οι Δυτικοί «σύμμαχοι» δεν είναι καλύτεροι. Καυχώνται ότι είναι δημοκράτες και δεν είναι «Γωγ» δηλ. ανελεύθεροι κομμουνιστές. Όμως πολεμούν την Ορθοδοξία εισάγοντας αφ’ ενός την ανηθικότητα και τον οικουμενισμό και αφ’ ετέρου την αθεΐα διά της πολιτικής ορθότητας,[64] αποδεικνύοντας ότι υποκριτικά δεν είναι «Γωγ». Δηλ. είναι δήθεν «μη-Γωγ» (=Μαγώγ).[65]   Και τελικά επειδή κανείς δεν θα είναι άξιος να λάβει εκ Θεού τη νίκη: «Σ' αυτόν τον πόλεμο όλοι θα γυρίσουν νικημένοι», όπως μας είπε ο άγιος Παΐσιος.

Ο πόλεμος θα συνεχιστεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου «τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξη (=πλεύσει) στο αίμα», κατά τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό (58η προφητεία).

Το λουτρό του αίματος θα σταματήσει θαυματουργικά,[66] για να κηρυχθεί παντού η Ορθοδοξία και να δοξασθεί η Ελλάδα. Έως τότε θα υπάρξουν σεισμοί πολιτικοί, γεωλογικοί, οικονομικοί και στρατιωτικοί για να δηλωθεί και στη γη η διασάλευση της πνευματικής μας κατάστασης από την απομάκρυνση από τον Χριστό και τις εντολές Του. Γι’  αυτό  χρειάζεται προσευχή με μετάνοια και υπομονή με ταπείνωση, «διότι όταν ταπεινωθήκαμε μας θυμήθηκε ο Κύριος και μας λύτρωσε από τους εχθρούς μας, διότι το έλεός του είναι απέραντο στους αιώνες». (Ψαλμ. 135~23-24).

Έτσι και όλη η επί γης Εκκλησία θα αναγεννηθεί, όπως έλεγε ο άγιος στάρετς Σεραφείμ της Βύριτσα (1866-1949): «Θα έλθει καιρός που η Εκκλησία θα αναγεννηθεί και σ' αυτή την αναγέννηση θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η νεολαία... Θα έλθει η εποχή (ήρθε ήδη) που η διαφθορά και η ακολασία των νέων θα φτάσει στο έπακρο. Ελάχιστοι νέοι θα παραμείνουν αγνοί και παρθένοι.

Θα βλέπουν την ατιμωρησία τους και θα νομίζουν ότι όλα επιτρέπονται, ότι όλες οι αμαρτωλές επιθυμίες τους θα πρέπει να ικανοποιούνται. Όμως o Θεός δεν θ' αφήσει»...[67]

Ο Θεός θα δοξάσει την Ελλάδα, όχι μεροληπτώντας, αλλά διότι αυτή κοπίασε περισσότερο διά των Ελλήνων αγίων της Εκκλησίας «ίνα δοξασθεί ο Υιός του ανθρώπου». (Ιω. 12:23).

«Νικητής θα βγει το ξανθό γένος» (110η), λέει ο άγιος Κοσμάς, δηλ. οι (Ορθόδοξοι) Χριστιανοί. Διότι άνθος ο Χριστός[68] και αυτοί είναι «εξ άνθους» Χριστού. Και βεβαιώνει: «Στο τέλος οι Χριστιανοί θα νικήσουν»!...[69]

Διά των Ορθοδόξων Χριστιανών θα κηρυχθεί ανόθευτο το ευαγγέλιο για να γίνει εκ νέου η διάδοση του αληθούς Χριστιανισμού σ’ όλο τον κόσμο καθώς και τώρα αρκετοί απ’ αυτούς βρίσκονται διάσπαρτοι μέσα στα έθνη. Οι μη Ορθόδοξοι, όμως, είναι σαν μαραμένα άνθη.[70]

Τότε, κατά τον άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη (+1994): «Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάνε για να τους πεις για τον Χριστό! Έτσι θα κηρυχθεί το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουμένη και μετά (αργότερα), ο Χριστός θα έρθει ως Κριτής να κρίνει τον κόσμο».[71] Και, κατά τον άγιο Σεραφείμ της Βύριτσα, «κοντά σε κάθε πιστό θα είναι σαράντα άπιστοι και θα τον ικετεύουν να τους σώσει»!...

Στο κείμενο αυτό δεν σχολιάζομε την πιο απομακρυσμένη σε μας εποχή και τους τότε πολέμους και συμφορές. Το έχομε όμως ήδη κάνει σε άλλα κείμενα και πολυμέσα.[72]

          Από όσα εξετάσαμε, αντιλαμβανόμαστε ότι ο προφητικός λόγος δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προφύλαξη των πιστών, ενώ η οριστική κατάργηση της Παγκόσμιας Βαβυλώνας ή Νέας Τάξης δεν θα συμβεί πριν ο Κύριος έρθει (στο τέλος της ζωής κάθε ατόμου και στη Συντέλεια). Και ο Ιησούς προς τον Πατέρα έλεγε: «Δεν ζητώ να τους πάρεις (τους πιστούς) από τον κόσμο, αλλά να τους φυλάξεις εκ του πονηρού». (Ιω. 17:15). Θα αναδειχθούν πολλοί ακόμη άγιοι (άνδρες και γυναίκες) ως τη Συντέλεια. «Τώρα όμως μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα. μείζων δε τούτων η αγάπη». (1η Κορ. 13:13).

 

Το παρόν (εκτυπώσιμο): https://www.imdleo.gr/diaf/2022/apoc-era.pdf

 

Κυριακή 28 Νοεμ / 11 Δεκ 2022

Λεόντιος Μοναχός Διονυσιάτης



[1] Στην Ευρώπη η ξηρασία πρόσφατα (καλοκαίρι 2022) ήταν μοναδική στα τελευταία 500 χρόνια λένε οι ειδήσεις. Gravitas: Europe faces worst drought in 500 years.  https://www.youtube.com/watch?v=BFwXVu0-Yss και Euronews: Europe faces its worst drought in five centuries, says report. Aug 23, 2022. Συγχρόνως μια από τις  μεγαλύτερες ξηρασίες στην ιστορία της Κίνας κάνει τον ποταμό Γιανγκ-Τζι να ξεραθεί, λένε άλλες: Drought in China causes Yangtze river to dry up; lakes & ponds reduced to rocks & pebbles | Aug 27, 2022 – WION. https://youtu.be/coeAQYSHjIU Και αυτό αφού είχαμε δει σε επαρχίες της Κίνας πλημμύρες χιλιετίας!

[2] Εφέτος στο Πακιστάν οι πλημμύρες έβαλαν το ένα τρίτο της χώρας, με 33 εκατομμύρια ανθρώπους, κάτω από το νερό. Aug 30, 2022. Pakistan floods: One third of country is under water. https://youtu.be/IySOsUczivk και https://www.youtube.com/watch?v=9_3cIQAA3z4

[3] Διακρατικές συμφωνίες όπως ο East Med ανατρέπονται μετά την υπογραφή τους, επαναφέρονται κοκ. Η ξηρασία (2022) στον Ρήνο και η έλλειψη αρκετού νερού σε άλλα μέρη του, κάνει προβληματικό τον διάπλου επιβατικών και εμπορικών πλοίων και τη σχεδιαζόμενη διακίνηση του υγροποιημένου αερίου LNG με ποταμόπλοια, έχοντας σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις. Drought on the Rhine: What it means for economy and ecosystems | Focus on Europe. Aug 23, 2022, DW News. https://youtu.be/SNnqUbrqoKA

[4] Disruption in water cycle threatens the Earth | DW News. https://youtu.be/7ZcmLYid5XI

[5] Όταν λυθούν «οι τέσσαρες άγγελοι οι ητοιμασμένοι εις την ώραν και εις την ημέραν και μήνα και ενιαυτόν, ίνα αποκτείνωσι το τρίτον των ανθρώπων». (Απ. 9:15).

[6] Τότε έλεγε ο άγιος: «Πολλά θα συμβούν. Οι πολιτείες θα καταντήσουν σαν παράγκες». 105η προφητεία.

[7] Ο άγιο Παΐσιος μίλαγε καθαρά για επερχόμενο Αρμαγεδδόνα και παρέπεμπε στον προφήτη Ιεζεκιήλ. «Θα επέμβει ο Χριστός, θα δώσει μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξει όλο το κακό», έλεγε.

[8] Δείτε για τους Γωγ και Μαγώγ και τον Αρμαγεδδόνα: https://www.imdleo.gr/apocalypse/apocalypse_12.pdf σ. 40.

[9] Οπωσδήποτε, όμως, «γνωστὰ ἀπ᾿ αἰῶνός ἐστι τῷ Θεῷ πάντα τὰ ἔργα αὐτοῦ». (Πράξεις 15:18). Διότι όλα ο Θεός τα προγνωρίζει αλλά δεν τα προορίζει υποχρεωτικά. Δείτε: https://www.imdleo.gr/diaf/2018/QV-proorismos.pdf

[10] Περισσότερα στο: https://www.imdleo.gr/apocalypse/apocalypse_10.pdf  σελ. 40+.

[11] Για τους άλλους, που δεν αναζητούν τον Θεό, αλλά κοσμικές φιλοσοφίες, ψευδείς θρησκείες και γήινες ματαιότητες, γράφεται ότι χάθηκαν περιπλανώμενοι: «εξέλιπον εξερευνώντες εξερευνήσεις» (Ψαλμ. 64:7).

[12] Δείτε και «Πνευματικές οντότητες»: https://www.imdleo.gr/diaf/2009/10/Bible-angels-aliens.pdf

[13] Δείτε στο Α τεύχος ερμηνείας της Αποκάλυψης από άγιο Νικόλαο Καβάσιλα και άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη, σ. 20.  

[14] Διαβάστε όλο το άρθρο του κ. Μαγκλίνη: https://www.imdleo.gr/diaf/2022/End-kathim.pdf

[15] Μεταξύ αυτών είναι και οι αμαρτίες προς το συνάνθρωπό μας με προηγμένα όπλα που επεμβαίνουν στον καιρό, τους σεισμούς, την ιονόσφαιρα, το DNA κλπ. Βλ. https://www.imdleo.gr/diaf/2011/06/weapons_gen_war.pdf

[16] Όπως αλλού είπαμε, δεν τους ενδιαφέρει η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά μέσω της Συμφωνίας του Παρισιού, ο έλεγχος του πλανήτη, με πλανητικό φόρο, φίμωση της ελευθερίας του λόγου, παγκόσμιο ηγέτη κλπ.

[17] «ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ' ἀρχῆς, καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ». (Ιω. 8:44).

[18] Δείτε για την ΟΥ-ΚΡΑΝΙΚΗ εποχή: https://www.imdleo.gr/diaf/2014/03/u-krania.html

[19] Δείτε: Προφητεία αγίου Καλλινίκου της Τσερνίκα https://www.imdleo.gr/diaf/2022/orama-agKal-Tsernika.pdf και «Σημεία των καιρών» σελ. 112, www.imdleo.gr/diaf/files/proph/1_prophecies_parts/11_gegonota_gIwsif.pdf

[20] Η Ρωσία μόνο πολιτικά υπήρξε 3η Ρώμη. Δείτε: https://www.imdleo.gr/diaf/2010/01/3rd_Rome.pdf

[21] Στη Ρωσία έμεινε για 70 περίπου χρόνια, ενώ στην Κίνα συμβιβάσθηκε και δουλεύει πλέον στην Νέα Τάξη.

[22] «Η Αποκάλυψις του Ιωάννου» του κ. Γ. Μαυρομάτη, σ. 250. Διαβάστε περισσότερα στο 11ο (ΙΑ) τεύχος: https://www.imdleo.gr/apocalypse/apocalypse_11.pdf αλλά και στο 8ο (Η) τεύχος της ερμηνείας (υπό ΛΜΔ):

https://www.imdleo.gr/apocalypse/apocalypse_h.pdf

[23] Όταν ο κόσμος διαιρεθεί σε 10 «βασίλεια» τότε θα εμφανισθεί ο Αντίχριστος, τον οποίο καταργεί με τη 2α Παρουσία Του ο Κ. Ιησούς Χριστός. Δείτε σελ. Η-10, στο 8ο τεύχος.

[24] Στο Η τεύχος, αλλά και στον Επίτομο των Προφητειών για τις μεταφυσικές ρίζες του Ναζισμού.

[25] Δείτε περισσότερα στο Η τεύχος.

[26]  Peter Levenda (PL), «Ναζί και αποκρυφισμός», εκδόσεις Κέδρος 2005, σελ. 403.

[27] Εκτός από το χαρακτηρισμό της Ου-κρανικής ως ακέφαλης εποχής, η ονομασία σημαίνει και ακραίας.

[28] Περισσότερα στο Δ τεύχος: https://www.imdleo.gr/apocalypse/apocalypse_d.pdf και στο «3 ΟΥΑΙ».

[29] Διότι μαζί με το άγιο Βάπτισμα γίνεται το Μυστήριο αυτό, που είναι «σφραγίς δωρεάς Πνεύματος Αγίου». Με άλλα λόγια, οι ακρίδες θα βλάψουν όσους βρουν να μη έχουν αγιασθεί διά των Μυστηρίων της Εκκλησίας.

[30] Γιατί τα υλικά είναι εικόνες των πνευματικών. «Ὁ τόν φαινόμενον κόσμον νοῶν, θεωρεῖ τόν νοούμενον· ...καί νοεῖ, ἐν μέν τῷ νοητῷ τόν αἰσθητόν, ...ἐν δέ τῷ αἰσθητῷ τόν νοητόν», λέγει ο Άγιος Μάξιμος. (Προς Θαλάσσιον ερ. 47η). Αλλά και κατά τον απόστολο Παύλο (Ρωμ. Α-20).

[31] Αγίου Γέροντος. Πορφυρίου «Βίος και λόγοι», αποσπάσματα σελ. 313-315.

[32] Είναι οι «144.000», συμβολικός αριθμός σφραγισμένων από τον Θεό. Και αυτό γινόταν και για τους ευσεβείς της Παλαιάς Διαθήκης, όπως πριν την έξοδο των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο (με σφράγισμα των ανωφλίων) και πριν την καταστροφή της Ιερουσαλήμ, επί Ιεζεκιήλ του προφήτου.

[33] Δηλ. από την εποχή των πρωτοπλάστων, οπότε διά της υποβολής της παρακοής έφερε ο διάβολος τον θάνατο στο ανθρώπινο γένος. ενώ με την ίδια μέθοδο (της υποβολής κακών λογισμών) προκαλεί και άμεσα φόνους από τότε που ο Κάϊν φόνευσε τον Άβελ.

[34] «Παναγία η Γαυριώτισσα», Ι. Μονή Δαδίου σελ. 210, & https://www.imdleo.gr/diaf/2009/img/g_Ambrosios.pdf (07)

[35] Η πορεία προς την γενική καταστροφή, δηλ. τους μεγάλους πολέμους και τον τελικό Αντίχριστο, γίνεται φανερή από τον ερχομό της (μεγάλης) αποστασίας από τη Χριστιανική πίστη και ζωή. Διότι «δεν θα αποκαλυφθεί ο άνθρωπος  της αμαρτίας, ο υιός της απωλείας (Αντίχριστος) εάν δεν έρθει πρώτα η αποστασία», λέει ο  απόστολος Παύλος (2η Θεσ. 2:3).

[36] Δείτε για την ΑΣΙΖΗ (ASSISI), Φωτογραφίες και σχόλια: https://www.imdleo.gr/htm/assisi.htm

[37] «Μαρτυρίες Προσκυνητών», Θεσσαλονίκη 2003, Ζουρνατζόγλου Νικόλαος, επισμηναγός.

[38] Και ο οποίος όμως αντί να έχει στόχο τη σωτηρία των ψυχών από τον Χριστό, έχει την ειρήνη της γης χωρίς την επιστροφή όλων στον Χριστό. Κάτι που είναι αδύνατο, γιατί «χωρίς Εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν»!.. (Ιω. 15:5).

[39] Ἁγ. Παϊσίου Ἁγιορείτου: ΛΟΓΟΙ Β’ «Πνευματικὴ Ἀφύπνιση». «Η μετάνοια βοηθάει να εξαφανισθεί το κακό».

[41] ΝΕΑ ΤΑΞΗ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: https://www.imdleo.gr/htm/nwo-orthodoxia.htm Και από Ι. Μ. ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ: https://www.imdleo.gr/diaf/2006/25_oikoym_IMParakl.pdf Επίσης, άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς και Οικουμενισμός: https://www.imdleo.gr/diaf/2019/Popov-ecum.pdf

[42] «Αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού», ορίζει στον απόστολο Τίτο ο Παύλος. (3:10).

[43] Καρυαί 3η/16η Μαΐου 2005, Αρ. πρωτ. Φ.2/5α/537

[44] Μάλιστα οι επτά Οικουμενικές Σύνοδοι ονομάζονται από τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως (+1920) και ως «οι επτά περίβολοι της Ορθοδοξίας οι δια κανόνων και όρων και διατάξεων περιχαρακώσαντες τας ιεράς αληθείας από των σοφισμάτων των κακοδόξων». Είναι δηλ. επτά ζώνες προστασίας και ασφάλειας των πιστών Ορθοδόξων  Χριστιανών οι Οικουμενικές Σύνοδοι. Περισσότερα: https://www.imdleo.gr/apocalypse/apocalypse_c.pdf (Γ - 38).

[45]  «Ο Οικουμενισμός είναι κοινόν όνομα διά τους ψευδοχριστιανισμούς, διά τας ψευδοεκκλησίας της Δυτικής Ευρώπης. Μέσα του ευρίσκεται η καρδιά όλων των ευρωπαϊκών ουμανισμῶν, με επικεφαλής τον Παπισμόν. Όλοι δε αυτοί οι ψευδοχριστιανισμοί, όλαι αι ψευδοεκκλησίαι, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία αίρεσις παραπλεύρως εις την άλλην αίρεσιν. Το κοινόν ευαγγελικὸν όνομά των είναι παναίρεσις». (Πόποβιτς: Η Ορθόδοξος Εκκλησία και ο Οικουμενισμός, έκδ. Ορθόδοξος Κυψέλη, Θεσσαλονίκη, 1974, σ. 224).

[48] Την 20η Μαρτίου 2010 εκρήγνυται το ηφαίστειο της Ισλανδίας Eyjafjallajokull (Εϊγιαφιατλαγιοκούλ), που κρύβει τον ήλιο και τα άστρα κατά το 1/3ο (4η σάλπιγγα) με την ηφαιστειακή στάχτη και την προϋπάρχουσα ρύπανση της ατμόσφαιρας (φαινόμενο της πλανητικής σκίασης). Μόλις ένα μήνα μετά, στις 20 Απριλίου 2010 έχομε την έκρηξη του φρέατος στον κόλπο του Μεξικού, που είναι η αρχή της μαζικότερης πνευματικής συσκότισης (πέραν του ενός τρίτου) και της εξόδου των «ακρίδων» δηλ. ο «ορίζων της Αβύσσου» (Deepwater horizon). Αντιλαμβάνεσθε έτσι γιατί οι δύο αυτές ημερομηνίες σχεδόν συμπίπτουν.

[51] «Όσον αφορά στην Πόλη, θα διοικείται από Ρώσους, Έλληνες, και Ευρωπαίους». Από το βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητών», Θεσσαλονίκη 2003, Ζουρνατζόγλου Νικ. επισμηναγού (σελ. 278).

[52] Αν και από κάποιους θεωρούνται ψευδεπίγραφες οι προφητείες, επιβεβαιώνονται από τον άγιο Κοσμά & άγιο Παΐσιο. γ. Ιωσήφ: https://www.imdleo.gr/diaf/files/proph/1_prophecies_parts/09a_peri_Syntelias_gIwsif.pdf σελ. 6.

[53] Δείτε Γαλλικό video και από τον μακαριστό π. Γ. Μεταλληνό: «Ελληνισμός - Ορθοδοξία». https://www.imdleo.gr/diaf/2016/ortho_el/orth_el.html  (συνολικά 7 video)

[54] Κάτι που προσπαθεί τώρα η Νέα Τάξη με την επιλεκτική προβολή και χρηματοδότηση όσων ερευνών νομίζει ότι τη συμφέρουν. Έτσι πχ δεν προβάλλει την «πλανητική σκίαση» που εναντιώνεται στην πλανητική υπερθέρμανση.

[55] Προφητεία απομαγνητοφωνημένη. https://www.imdleo.gr/diaf/2012/gSimon_Arban.pdf (70).

[56] «Μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους - οι πόλεμοι είναι η κατεξοχήν αμαρτία - ο σύγχρονος κόσμος έχασε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος». Αυτό μας λέει ο άγιος γέρων Σωφρόνιος Σαχάρωφ, που αποτελεί εξήγηση της αναισθησίας των φανερά παραλογιζομένων ανθρώπων. Δηλ. ο σύγχρονος άνθρωπος έχασε πλέον τον έλεγχο της συνείδησής του, για να αποφεύγει έστω και σαν από διαίσθηση την καταστροφή. Ο παραλογισμός πλέον χειροτέρεψε: Αφ’ ενός με την προσπάθεια για κοσμική ειρήνη προς απόλαυση των θεοποιημένων σαρκικών ηδονών και αφ’ ετέρου την προετοιμασία του πολέμου με τον τρελό εξοπλιστικό ανταγωνισμό.

[57] Για την προφητεία αυτή σε συνδυασμό με την Αποκάλυψη δείτε τα αντίστοιχα τεύχη της ερμηνείας (Δ-58+, Θ-25+,  ΙΒ-18+). Όλα τα τεύχη σε ένα συγκεντρωτικό: https://www.imdleo.gr/apocalypse/all_Iw_Apocalypse+LMD.pdf

[58] (Ιεζεκ. 39:9-10) «Μαρτυρίες Προσκυνητών», Θεσσαλονίκη 2003, Ζουρνατζόγλου Νικόλαος, επισμηναγός.

[63] «Συ δε (Γωγ), ως αρχηγός του στρατεύματος αυτού, θα Μου γίνεις προφυλακή (εμπροσθοφυλακή)». (Ιεζ. 38:7).

[64] Τώρα οι πλουτοκράτες διά του Κλάους Σβαμπ, επινοητή του «Great Reset», καλούν τους κουμουνιστές να τους βοηθήσουν στην διαιώνιση (αν ήταν δυνατόν) του πλούτου τους με την εφαρμογή του Κινεζικού μοντέλου: https://www.imdleo.gr/diaf/2022/Schwab-china.pdf Και https://www.imdleo.gr/diaf/2021/pol-correct.pdf

[65] Ο πρόεδρος Bush ο πρεσβύτερος ήταν μυημένος στις σατανικές τελετές της ομάδας «Κρανίο και κόκκαλα» του πανεπ. Γέϊλ και εκεί πήρε το όνομα «Μαγώγ»! Μυημένος επίσης ήταν ο γιος του και μετέπειτα πρόεδρος των ΗΠΑ George W. Bush, που έλαβε στις 9 Ιαν. 2008 (5768 Εβραϊκό έτος) στο Ισραήλ «The Bush Scroll», ένα είδος περγαμηνής που του υπενθυμίζει τις αξίες του Ισραήλ, στην οποία ο τίτλος που του απονέμεται είναι «Άρχων Πρίγκηψ Μοσόχ και Θοβέλ, Ιεζεκιήλ 38:1, Ηγέτης της Δύσης»! δηλ. αν Γωγ είναι ο άρχων των Ρώσων, τότε αυτός είναι Μαγώγ! Το κείμενο υπογράφει ο Αρχιερέας του Συνεδρίου (Sanhedrin), και άλλοι δύο αρχιραβίνοι εκπροσωπούντες «Το ναό» και «Τα κινήματα του ναού» και το Εβραϊκό Κογκρέσο... Δείτε και Texe Marrs.

[66] «Ο Χριστός θα λυπηθεί τον κόσμο και θα δείξει ένα σημείο (θαύμα) για να πιστέψουν», ως είπε ο άγιος Παΐσιος.

[67] Προφητείες του στάρετς Σεραφείμ: https://www.imdleo.gr/diaf/files/proph/2_epitomos_parts/27_prof_Seraf_Vyritsa.pdf

[68] «Και εξελεύσεται ράβδος εκ της ρίζης  Ιεσσαί, και άνθος (ο Χριστός) εκ της ρίζης αναβήσεται». (Ησαΐας 11:1). Διότι ρίζα του Ιεσσαί η Παρθένος, εκ της οποίας ο Χριστός (κατά σάρκα) ως άνθος αμάραντο και ως ράβδος βασιλική, εγκαινίασε νέα πνευματική γενιά. Και: «Εγώ άνθος του πεδίου, κρίνον των κοιλάδων». (Άσμα ασμ. 2:1).

[69] 102η της συλλογής Τριανταφύλλου, (80η): https://www.imdleo.gr/diaf/files/proph/1_prophecies_parts/02_AgKosmas.pdf

[70] Στην προφητεία του Ανωνύμου (1053 μ.Χ.) επαληθευμένης στα προηγηθέντα γεγονότα γράφεται: «19. Παύσις πολέμου υπό αγγέλου (Θεού και παράδοσις πόλεως τοις Έλλησι. 20. Υπόκυψις Λατίνων εις αλάνθαστον πίστιν Ορθοδόξων. 21. Εξωθήσεται (θα εξαπλωθεί η) Ορθόδοξος πίστις από Ανατολών μέχρι Δυσμών».

[71] Από το βιβλίο «Πνευματική Αφύπνιση», έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Ιω. Θεολόγος Σουρωτής Θεσσαλονίκης.