ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Με τον π. Γεώργιο Μεταλληνό (+19 Δεκ. 2019).


1. Ελληνισμός το σώμα, Ορθοδοξία η ψυχή της ανθρωπότητας!

 

     Οι (κατά τον βίο) σοφοί του Ελληνισμού, οι αναζητητές της Αλήθειας που ανέμεναν τον Μεσσία (όπως ο Πλάτωνας και ο Σωκράτης), όσοι μετέφρασαν στα Ελληνικά τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης και μελέτησαν την Αγία Γραφή (μεταξύ αυτών και πολλοί που τηρούσαν τον Μωσαϊκό Νόμο), και όσοι με λόγους και έργα υπηρέτησαν την αρετή (όπως ο Όμηρος και ο Αριστοτέλης), είναι το σώμα της ανθρωπότητας που έχει ψυχή την Ορθοδοξία!

 

2. Ποιοι διέσωσαν τον Ελληνισμό;

     Οι Έλληνες, και ιδιαίτερα οι Αθηναίοι, τιμούσαν ανθρώπους και "θεούς" με διάφορες παραστάσεις. Έτσι δεν είναι τυχαίο που μετά την περίοδο της Εικονομαχίας στο Βυζάντιο, τις εικόνες αναστήλωσε πρώτη η βασιλομήτωρ Ειρήνη η Αθηναία το 787 με την 7η Οικουμενική Σύνοδο.  Και μια άλλη βασιλομήτωρ, η Θεοδώρα επισφράγισε την αναστήλωσή τους στις 11 Μαρτίου 843 και καθόρισε την Α Κυριακή των νηστειών ως εορτή της Ορθοδοξίας. Και καθόλου τυχαίο ότι δύο βασιλομήτορες επέλεξε η χάρις του Θεού για να επαναφερθεί η τιμή στην τέλεια εικόνα του Θεού, τον Ιησού Χριστό, ο οποίος γεννήθηκε ως άνθρωπος από την όντως μακαριοτέρα πασών των γενεών Βασιλομήτορα Θεοτόκο Μαρία, και δι' Αυτού τιμάται ο ενωμένος στο πρόσωπό Του Θεός. Είναι, τέλος, απλή σύμπτωση ότι το 5509 από Αδάμ που είναι επτά φορές το 787 (5509=7x787) γεννάται ο Χριστός; (Κατά τον άγιο Κύριλλο και τους άλλους αγίους)

    Επίσης να θυμηθούμε πως έφτασαν σε μας τα χειρόγραφα του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, και των άλλων φιλοσόφων της αρχαιότητας. Για τον Όμηρο και την αρετή στα έπη του. Και επίσης να αντιληφθούμε ότι υπάρχει εισαγόμενος εκ του εξωτερικού αποκρυφιστικός Ελληνισμός! Ακούστε τον π. Γεώργιο Μεταλληνό.


3. Παλιότεροι Ελληνιστές και Ορθοδοξία

Πλήθων ο Γεμιστός, Μάρκος ο Ευγενικός, ο Γκίλφορντ και ...οι δύο πλανητάρχες!

 

4. Νέα Τάξη, Ελληνισμός και Ορθοδοξία.

  Με τον π. Γεώργιο Μεταλληνό. Τα 12 ζώδια έγιναν 13 για να έρθει νωρίτερα η εποχή του Υδροχόου! (Προστέθηκε ο Οφιούχος). Η Νέα Τάξη συμπίπτει στην επίσημη έναρξή της (1990) με την αρχή των γεγονότων της Συντελείας κατά τον άγιο Καλλίνικο της Τσερνίκα. Ο Ελληνισμός μπορεί να αρνηθεί τη δισχιλιετή πορεία του με την Ορθοδοξία και να συνεχίσει να ζει; Όχι βέβαια. Οι Ιταλοί ποντάρουν στη βοήθεια του πάπα, αλλά όταν αυτός προκαλέσει τον παγκόσμιο πόλεμο, μετά το κατέβασμα των Ρώσων στην Κωνσταντινούπολη, τότε και οι Ιταλοί θα πολεμήσουν... Η Ορθοδοξία έσωσε και σώζει τον Ελληνισμό διατηρώντας τη γλώσσα, τη  μεθοδολογία στην επίλυση των βιωτικών και επιστημονικών προβλημάτων, τη διδασκαλία, και τις παραδόσεις των Ελλήνων.

  Καθηγ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης: Όποιος μιλάει για Ορθοδοξία ερήμην του Ελληνισμού νομίζω ότι ματαιοπονεί. Όποιος όμως μιλάει για Ελληνισμό ερήμην της Ορθοδοξίας, κάνει κάτι χειρότερο: ασχημονεί!

 

5. Οι σοφοί της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

    π. Γεώργιος Μεταλληνός. Για την εφήμερη σοφία και την αιώνια σοφία του Θεού. Απόστολος Παύλος: «Έχει γραφεί: θα απολέσω την (εφήμερη κοσμική) σοφία των σοφών και την σύνεση των συνετών θα αθετήσω». (Α Κορ. 1:19)  Και επίσης: «Ο λόγος μου και το κήρυγμά μου δεν είναι με πειστικά λόγια ανθρώπινης σοφίας, αλλά με αποδείξεις Πνεύματος και δυνάμεως». (Α Κορ. 2:4)

     Κατά τον Έρασμο ο Μέγας Βασίλειος είναι μείζων του Αριστοτέλους. Και για τους Βυζαντινούς, ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος παίδα τον Δημοσθένη απέδειξε (μπροστά του). Η αφή (άναμμα) της Ολυμπιακής φλόγας συνδέθηκε με τους Ολυμπιακούς αγώνες μόλις το 1936 από τους Ναζί..!

 

6. ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

     Και επομένως ο πολιτισμός, στηριζόμενος στον λόγο, εικόνα του δημιουργικού θεϊκού λόγου, είναι στη βάση του Ελληνικός, και όσοι γίνονται μέτοχοί του είναι κατά μεγάλο μέρος τους Έλληνες! Αντίθετα κάποιοι διεστραμμένοι ξενομανείς "Έλληνες" που τον πολεμούν είναι ...βάρβαροι!

 

Μόνο για το Λόγο είναι το βίντεο:

 

ΛΟΓΟΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ & ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ   https://www.youtube.com/watch?v=hdfCgu3BQMw

 

Μπορείτε, αν το προτιμάτε, να δείτε τα παραπάνω video-clips από την λίστα του youtube:

 

Μερικός συμβιβασμός Πάπα - Κινέζων:

Η Καθολική Εκκλησία στην Κίνα ορκίστηκε πίστη στο Κομμουνιστικό Κόμμα!

+       +       +

Νίτσε: Γιατί κανείς δεν μπορεί να καταστρέψει τους Έλληνες!

+       +       +