ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ 

 

2 ΝΕΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΚΑΛΙΟ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ + ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

https://youtu.be/R_PUYrQ0OGY

   Οι πρόσφατες ανακαλύψεις στο φαινόμενο της «κλιματικής αλλαγής» αναιρούν τη μυωπική ως τώρα θεώρηση του προβλήματος, η οποία εξυπηρετεί μόνο την επιβολή περιορισμών στις ελευθερίες των λαών, σύμφωνα με τα σχέδια της ηγετικής ελίτ των παγκοσμιοποιητών.

   Ο Κλάους Σβαμπ και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) θέλει πόλεις 15 λεπτών για να μη γίνεται χρήση μεταφορικών μέσων, παρ’ όλο που ήδη κυκλοφορούν αυτοκίνητα ηλεκτρικά και με υδρογόνο, από τα οποία δεν εκπέμπονται «αέρια του θερμοκηπίου» (CO2).

   Περιέργως, οι παγκοσμιοποιητές ενώ προωθούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα κινούμενα με υδρογόνο, που δεν εκπέμπουν «αέρια του θερμοκηπίου» (CO2), τώρα απεφάσισαν (για το καλό μας) να τα απαγορεύσουν όλα!...

   Πάντως, όλων των ειδών τα μεταφορικά μέσα σε γη, θάλασσα και αέρα ευθύνονται μόνο για το 16% των συνολικών εκπομπών από κάθε αιτία. Ο αυταρχικός και αντιφατικός σχεδιασμός της Νέας Τάξης προκαλεί αντιδράσεις. Αντιφατική στις διακηρύξεις των συμμετασχόντων στη Διάσκεψη COP27(1) για την Κλιματική Αλλαγή (περί μειώσεως των αερίων του θερμοκηπίου) ήταν και η άφιξή τους στην Αίγυπτο με 400 ιδιωτικά αεροπλάνα!...

Οι πάγοι στην Ανταρκτική άλλοτε μεγαλώνουν και άλλοτε μικραίνουν.

   Όπως φαίνεται από τον χάρτη των μεταβολών των πάγων της Ανταρκτικής από το 2009 ως το 2019, της Ευρωπαϊκής EGU, περισσότερος πάγος κερδήθηκε (μπλε) από αυτόν που χάθηκε (κόκινο). (Σύνδεσμος). Πάντως για την μείωση των πάγων στην Ανταρκτική δεν αναφέρεται η ύπαρξη υπόγειας ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή, που ανακάλυψαν Ρώσοι επιστήμονες). Επίσης είναι πειραματικά αποδεδειγμένο από διαγράμματα διακύμανσης της θερμοκρασίας και του διοξειδίου του άνθρακος των τελευταίων 450.000 ετών του πλανήτη ότι η άνοδος της ατμοσφαιρικής περιεκτικότητας σε διοξείδιο του άνθρακος είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία της ανόδου της γήινης μέσης θερμοκρασίας!!! Βλέπε "Νέα Τάξη 2".

+  +  +

   Υπάρχουν αντιδράσεις στα σχέδια των παγκοσμιοποιητών (Βερολίνο, Οξφόρδη κλπ)...

   Μια σύντομη πνευματική θεώρηση των γεγονότων είναι η εξής: Τα σκληρά μέτρα λαμβάνονται εναντίον των λαών που απομακρύνθηκαν από τον Θεό.

   «Μη γίνεσθε ως ίππος και ημίονος, στους οποίους δεν υπάρχει σύνεση. Με φίμωτρο και χαλινάρι στα σαγόνια τους θα καθοδηγήσεις, Κύριε, αυτούς που δεν βρίσκονται κοντά Σου», προειδοποιεί ο ψαλμωδός (Ψαλ. 31:9).

   Τον τρόπο που φθάσαμε σ’ αυτή την άσχημη κατάσταση (με φίμωτρα απ’ τον καιρό της πανδημίας και χαλινάρια τους νέους σκληρούς νόμους) αλλά και την απάντηση αν πρέπει να νοιαζόμαστε για το περιβάλλον φανερώνει το πρώτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, η Γένεση.

   Εκεί γράφεται: «Και έλαβε Κύριος ο Θεός τον άνθρωπο τον οποίο έπλασε και τον τοποθέτησε στον παράδεισο της τρυφής (καλοπέρασης), να τον εργάζεται και να τον φυλάττει». (Γέν. 2:15).

   Ο Θεός δεν θέλει τον άνθρωπο αργό, όπως λέει ο Μέγας Βασίλειος, γι’ αυτό από τον Παράδεισο νομοθέτησε την εργασία. Αυτή, ενεργοποιώντας την ψυχή και το σώμα, αυξάνει την αρετή. Διότι με το «ἐργάζεσθαι καὶ φυλάττειν» τον Παράδεισο, διεμήνυε την διά του σώματος πράξη της ψυχής,  λέει (2) ο άγιος Εφραίμ ο Σύρος.

   Μετά την έξωση των πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο της τρυφής ήρθε η εργασία με κόπο και πόνο: «Με τον ιδρώτα του προσώπου σου θα τρως τον άρτο σου».  (Γεν. 3:19). (3)

   Απ’ αυτά προκύπτει ότι πρέπει να νοιαζόμαστε για όσα μας αφορούν, με τρόπο που να δοξάζεται από τα έργα μας ο Θεός.

   Διαπιστώθηκε ότι το να φυλάει κάποιος τον εαυτό του και το περιβάλλον του είναι απαραίτητο, ακόμα κι αν ζει στον Παράδεισο. Διότι υπήρξε και εκεί προσβολή από τον εχθρό μας διάβολο.

   Η φύλαξη είναι πιο αναγκαία στην εποχή μας, της «Παγκόσμιας Βαβυλώνας»,(4) καθώς αυτή εγκατέλειψε τον Χριστό και τις εντολές Του και αγκάλιασε τον αποκρυφισμό και τα ψέματα των πονηρών πνευμάτων. Αλλά οι πιστοί δεν πτοούνται. «Πάντα, ὅσα ἠθέλησεν ὁ Κύριος ἐποίησεν ἐν τῷ Οὐρανῷ καὶ ἐν τῇ γῇ». (Ψαλ. 134:6).

-----------------

(1):  Η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή του 2022 ή η Διάσκεψη των Μερών της UNFCCC, που συνήθως αναφέρεται ως COP27, ήταν η 27η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 20 Νοεμβρίου 2022 στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου. Wiki

(2): «Εἶπεν ὅτι ἔθετο αὐτὸν ἐργάζεσθαι καὶ φυλάττειν τὸν παράδεισον, μηνύων τὴν διὰ σώματος πρᾶξιν τῆς ψυχῆς». (Αγίου Εφραίμ του Σύρου αποσπάσματα).

(3): Αναλυτικότερα, λέει ο Μέγας Βασίλειος: «Οὐ γὰρ δὴ ποιῶν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον ἀργὸν καὶ ἀκίνητον αὐτὸν εἶναι βεβούληται, ἀλλ' ἐνεργὸν ὑπάρχειν πρὸς τὰ καθήκοντα, ἐν μὲν τῷ παραδείσῳ κελεύσας τὸν Ἀδὰμ ἐργάζεσθαι, καὶ φυλάττειν αὐτὸν (εἰ γὰρ καὶ θεωρία τῷ ῥητῷ πρόσκειται, ἀλλὰ γοῦν καὶ τὸ ἰδικὸν ζήλου καὶ σπουδῆς ἄξιον), μετὰ δὲ τὴν ἐκεῖθεν ἔκπτωσιν ἐν ἱδρῶτι τοῦ προσώπου τὸν ἄρτον ἐσθίειν ἀποφηνάμενος». (PG 31:1348).

(4): Δείτε: «Η Αποκαλυπτική εποχή μας». https://www.imdleo.gr/diaf/2022/apoc-era.html


17-6-2023

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΑΝΤΑ - ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ;

ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΣ ΚΥΡΟΥ

https://youtu.be/Un7pezPcnaw

Μια τέτοια ερώτηση τέθηκε από Ορθόδοξο πιστό στον μακαριστό Θεοδώρητο Κύρου:  

Αν από την αρχή (της ιστορίας) έγιναν πόλεμοι και ακοές πολέμων, έθνος εναντίον έθνους και βασιλεία κατά βασιλείας, και λιμοί (πείνες) και λοιμοί (αρρώστιες) και σεισμοί κατά τόπους, καθώς όχι μόνο οι άγιες Γραφές αλλά και τα εκτός αυτών βιβλία επισημαίνουν, γιατί ο Κύριος σαν να είναι ξένα (άγνωστα) όσα προειπώθηκαν, όρισε αυτά να είναι σημεία (σημάδια) της Συντελείας (αν και είναι τα ίδια, όπως ειπώθηκε, αυτών που συχνά συμβαίνουν στον κόσμο); Ερώτηση ρλθ΄(139η).

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή από τον επίσκοπο Κύρου Θεοδώρητο (του 5ου αιώνος) είναι: Οι πόλεμοι (παγκόσμιοι πλέον) που γίνονται κατά τη Συντέλεια του (πρόσκαιρου αυτού) αιώνος και οι λιμοί και λοιμοί (δηλ. πείνες και αρρώστιες) και οι σεισμοί διαφέρουν αυτών που ήδη έγιναν και ως προς το μέγεθος και ως προς το πλήθος και ως προς το ότι γίνονται συχνά και συγχρόνως και παντού. Έτσι με τις αντίστοιχες διαφορές επισημαίνουν το πλησίασμα του καιρού της Συντελείας.

Όλα αυτά είναι φανερά στην εποχή μας... Η μη τήρηση των εντολών του Χριστού ζημειώνει ανθρώπους και περιβάλλον.  Όχι η απλή αύξηση του διοξειδίου του άνθρακος.

Το σχετικό εδάφιο από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο:

Μτ  Κδ-3. καθημένου δε αυτού επί του όρους των ελαιών προσήλθον αυτώ οι μαθηταί κατ’ ιδίαν λέγοντες. ειπέ ημίν πότε ταύτα έσται, και τι το σημείον της σης παρουσίας και της συντελείας του αιώνος;

Μτ  Κδ-4. και αποκριθείς ο Ιησούς είπεν αυτοίς. βλέπετε μη τις υμάς πλανήση.

Μτ  Κδ-5. πολλοί γαρ ελεύσονται επί τω ονόματι μου λέγοντες, εγώ ειμί ο Χριστός, και πολλούς πλανήσουσι.

Μτ  Κδ-6. μελλήσετε δε ακούειν πολέμους και ακοάς πολέμων. οράτε μη θροείσθε.  δει γαρ πάντα  γενέσθαι, αλλ’ ούπω εστί το τέλος.

Μτ  Κδ-7. εγερθήσεται γαρ έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, και έσονται λιμοί και λοιμοί και σεισμοί κατά τόπους.

Μτ  Κδ-8. πάντα δε ταύτα αρχή ωδίνων.

Μτ  Κδ-9. τότε παραδώσουσιν υμάς εις θλίψιν και αποκτενούσιν υμάς, και έσεσθε μισούμενοι υπό πάντων των εθνών δια το όνομα μου.

Μτ  Κδ-10. και τότε σκανδαλισθήσονται πολλοί και αλλήλους παραδώσουσι και μισήσουσιν αλλήλους.

Μτ  Κδ-11. και πολλοί ψευδοπροφήται εγερθήσονται και πλανήσουσι πολλούς,

Μτ  Κδ-12. και δια το πληθυνθήναι την ανομίαν ψυγήσεται η αγάπη των πολλών.

Μτ  Κδ-13. ο δε υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσεται.

Μτ  Κδ-14. και κηρυχθήσεται τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη εις μαρτύριον πάσι τοις έθνεσι, και τότε ήξει το τέλος.

 

Δείτε επίσης: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ...

+ + +

Δεν ζούμε σε ιδανικό κόσμο! (Σταυρός και εμβόλιο)

+ + +

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ (για 3ο Π. Π. και μετάνοια)

+ + +