ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Σημεία των καιρών από τον πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο!

(Απόσπασμα εκτενούς λόγου του της 20ής Δεκ. 2021)    

Το παρόν εκτυπώσιμο (pdf)

  ...Όσον αφορά τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη το ζήτημα θέλει διερεύνησιν! Και τούτο, διότι η πολύ πρόσφατη παρουσία Του στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, και μάλιστα σε ώρα Συνεδρίας του Σώματος, γεγονός πρωτοφανές στα εκκλησιαστικά χρονικά, ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗΝ ΤΟΥ ΩΣ ΑΦΩΡΙΣΜΕΝΟΥ, όπως θα ηδύνατο κάποιος να ισχυρισθή!...

          Ας μη λησμονείτε, λοιπόν, ότι η αναξιότης μου την Κυριακή 26ην Απριλίου 2020, ενώπιον της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Τρυπητής εδώ στο Αίγιο, ανέγνωσε τον Μεγάλο Αφορισμό στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Υπουργό Πολιτικής προστασίας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά και στην Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως!

          Και για τους φανατικούς οπαδούς του κ. Μητσοτάκη θα αναφέρουμε ακόμη: Ο ανεψιός Μητσοτάκη και Δήμαρχος των Αθηναίων κ. Κωνστ. Μπακογιάννης, υιός της γνωστής κας Ντόρας Μπακογιάννη, στολίζοντας την Αθήνα για την εορτή των Χριστουγέννων, σε κεντρικό σημείο της πόλεως τοποθέτησε ένα «γκράφιτι», το οποίον παρουσιάζει τον Σατανά! Βλέπετε οι άνθρωποι, που μας κυβερνούν σήμερα, ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ! Και λατρεύουν τον Διάβολο! Και τον υπηρετούν! Ένα αποκρουστικό γκράφιτι καθαρά σατανιστικής χροιάς ζωγραφίστηκε στην πλατεία Αττικής, με την ανοχή του Δήμου Αθηνών!...

          Σε μια μεριά αυτού του κατάπτυστου γκράφιτι εμφανίζεται ολόσωμος ο Σατανάς, τραγοπόδαρος, με κέρατα, με φτερά, και με τέσσερα χέρια που «ευλογούν». Μαύρες σφαίρες αιωρούνται και δίνουν την εντύπωση πλανητών και άλλων διαστάσεων, ενώ εμφανίζονται και άλλοι ζωόμορφοι δαίμονες και αποκρουστικές μορφές που «διακοσμούν» αυτό το ανοσιούργημα. (Πηγή: https://www.sportime.gr/extratime/koinonia/ntropi-frikiastiko-gkrafiti-me-demones-stin-platia-attikis-me-tin-anochi-tou-dimou/)

          Αλλά το παραπάνω γκράφιτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ, που χρεώνεται ο Δήμαρχος των Αθηναίων και λάτρης (;) του Διαβόλου κ. Μπακογιάννης!... Σε κάποια άλλη περιοχή της πόλεως, στην πλατεία Συντάγματος, ο «δραστήριος (;;;;) και αναμορφωτής (;;;) της ιστορικής πόλεως των Αθηνών»(!!!) Δήμαρχος κ. Μπακογιάννης ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ έστησε εκεί μερικά κλαδιά από έλατο, στα οποία έβαλε και κάποια στολίδια, ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΦΑΤΝΗ, δηλ. την απεικόνισιν της Γεννήσεως του Σωτήρος του κόσμου, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού!...

          Βλέπετε, Αδελφοί μου, οι άνθρωποι, που μας κυβερνούν σήμερα, όχι μόνον ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στο Χριστό, αλλά και ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ!

          Ώστε, λοιπόν, στις ημέρες μας ο Διάβολος χορεύει! Επομένως θα έπρεπε οι άνθρωποι της Εκκλησίας, δηλ. και η Ιερά Σύνοδος και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος των Αθηνών και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνεδροι - Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, να ξεσηκωθούν, να διαμαρτυρηθούν, να κτυπήσουν πένθιμα τις καμπάνες των Ναών, να κηρύξουν την Εκκλησία του Χριστού ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ, ώστε να διεγερθούν και οι συνειδήσεις των ευσεβών χριστιανών! Δυστυχώς, τίποτε από αυτά δεν έγινε!

          Το μόνο, που ενδιαφέρει τους Εκκλησιαστικούς μας Ταγούς σήμερα, είναι η προβολή του εαυτού των, η προώθησις και η αποδοχή του Εμβολίου, δηλ. του Covid 19! Από τα Αρχιερατικά χείλη δεν ακούεται ο λόγος του Θεού! Ακούονται όμως οι εντολές για την αυστηρή τήρηση των μέτρων της Πολιτικής Εξουσίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, για τις μάσκες, για την τήρηση των αποστάσεων μέσα στον Οίκο του Θεού!

          Τώρα πλέον δεν διδάσκονται η Χριστιανική Ηθική, δηλ. ο Νόμος του Θεού! Στα ημέρες μας δεν ακούεται έστω και ένα κήρυγμα για Μετάνοια και επιστροφή στην αγκαλιά του Θεού, έστω και μια πατρική προτροπή για να προσέλθουμε στην Εξομολόγηση, ώστε να λάβουμε άφεσιν των αμαρτιών και των πλημμελημάτων ημών, ούτε…. ούτε….ούτε έστω και ένας λόγος για την σωτηρία της ψυχής μας!

          Κουρασθήκαμε να ακούμε τις προτροπές των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών μας για τον εμβολιασμό! Ωνόμασαν ΛΕΠΡΟΥΣ και χαρακτήρισαν ως ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟΥΣ, όσους δεν αποδέχονται και αρνούνται να υποβληθούν στο σατανικής εμπνεύσεως Εμβόλιο Covid 19 !!!!!! Δηλ. με άλλα λόγια οι Μητροπολίτες μας σήμερα από Ιατροί των ψυχών έγιναν ...Νοσοκόμοι! Υπηρετούν την υγεία του σώματος!!! Γι’ αυτό όμως και η σύγχρονη Κοινωνία σαπίζει! Ιδού δύο-τρεις από τις χιλιάδες αποδείξεις:

          ...Ας έλθουμε, σε ένα περιστατικό της ηθικής σήψεως, την οποίαν οι Μητροπολίτες μας, απορροφημένοι από τον πρόβλημα του Εμβολίου, ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ! Η Κοινωνία μεταβάλλεται ολοταχώς σε ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΜΟΡΑ! Και παρά ταύτα οι Αρχιερείς της Εκκλησίας μας, δηλ. οι ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΧΗΣ, «μεριμνούν και τυρβάζουν περί πολλά» (Λουκ. κεφ. ι΄, 41), έχουν δε λησμονήσει τον λόγο του Κυρίου μας προς την Μάρθα, την αδελφήν Λαζάρου, ότι «ενός εστί χρεία»! Συνεπώς, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, οι Μητροπολίτες μας στις ημέρες του Κορωνοϊού επρόδωσαν την αποστολήν των!

          Το τελευταίο μέχρι αυτή τη στιγμή ολίσθημα της Ιεραρχίας είναι ένα γεγονός, που συμβαίνει στην Εκκλησία μας (ονόματα δεν λέμε)! Εκεί ένας Αδελφός Αρχιερεύς, επηρεασμένος από την προπαγάνδα για τον Κορωνοϊό, εξέδωσε Εγκύκλιο και γνωστοποιεί την εντολή του, ότι όσοι θα ήθελαν να εκκλησιασθούν κατά την ημέρα των Χριστουγέννων πρέπει, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ, διότι οι θέσεις είναι περιωρισμένες!... Όπως διευκρινίζει ο Ιεράρχης μέσω της Εγκυκλίου, που εξέδωσε μόλις χθες, «στο ναό θα εισέλθει μόνο ο προβλεπόμενος αριθμός των πιστών, που θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του μέσω της τηλεφωνικής κράτησης», αιτιολογώντας δε τη διαδικασία αυτή λέγει, πως “μόνο έτσι θα αποφευχθεί κάθε αταξία και παρεξήγηση”.

          ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΙΩΘΕΙ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ. Την ίδια στιγμή μάλιστα ο Μητροπολίτης Γ... ζητά από τους πιστούς να μην πάνε στην Εκκλησία όσοι αισθανθούν οποιαδήποτε αδιαθεσία! “Αν κάποιος νοιώσει κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία ή αδυναμία, αυτός να παραμείνει στο σπίτι του για να μη θέσει σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό του, αλλ΄ ούτε τους συνανθρώπους του”, επισημαίνει... για να συμπληρώσει πως όλα αυτά θα πρέπει όμως να γίνουν, “με σύνεση, πνεύμα, υπευθυνότητα και θυσιαστική αγάπη”.

          Ο Διάβολος, λοιπόν, στην εποχή μας χορεύει και μάλιστα χορεύει τσάμικο! Οι Εκκλησιαστικοί Ταγοί, τελικά, έγιναν ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ του Κράτους και ως μοναδικό τους έργο επέλεξαν την υποστήριξη του Εμβολιασμού κατά του Κορωνοϊοῦ! Εμείς πολύ ταπεινά τους ερωτάμε: Αδελφοί μου, «Υμείς εστέ το άλας της γης· εάν δε το άλας μωρανθή, εν τίνι αλισθήσεται»; (Ματθ. Κεφ. ε’, 13).

          Στον ίδιο ρυθμό... ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας απωλέσει την καλήν μαρτυρίαν και το καλό όνομα, βαδίζει πλέον προς την έξοδον από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου, ως γνωστόν, έχει διορίσει ως Κυβερνητικά Στελέχη και έχει συστεγάσει οπαδούς των ΛΟΑΤΚΙ, δηλ. των ομοφυλοφίλων, μας το αποκαλύπτει η Εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ στο φ. της 17ης τρ. μηνός!...

          Η Ελληνική Κοινωνία κατά τα τελευταία χρόνια βαδίζει συνεχώς προς τον ευτελισμό και την ηθική σαπίλα! Ο εκτροχιασμός άρχισε βέβαια από την εποχή του κ. Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργού, ο οποίος έχει δηλώσει, ότι είναι άθεος!

          Ποιός όμως φανταζόταν, ότι η σαπίλα της Κοινωνίας θα έτρεχε, και μάλιστα με ταχύτητα πυραύλου, επί της εποχής του ...συντηρητικών αρχών (;;;;) Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη; Εδώ πλέον η κατάστασις έγινε τραγική ή, αν θέλετε, τραγελαφική! Τώρα πλέον και οι εξ ορισμού υπερασπιστές του Νόμου, δηλ. των Νόμων της Πολιτείας, αλλά και του Ηθικού Νόμου, έγιναν δούλοι όχι μόνον της παρανομίας, αλλά και της ανηθικότητος!

        Προ ολίγων μόλις ημερών πληροφορηθήκαμε, ότι ο Αντιπρόεδρος Ανωτάτου Δικαστικού Οργάνου διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις και με την γυναίκα ...Πρόεδρο του Δικαστικού αυτού Σώματος, συγχρόνως δε και ανώμαλες σχέσεις με τρεις άλλοδαπούς νεαρούς, τους οποίους μάλιστα προμήθευε και με ...ναρκωτικές ουσίες! «Τεράστιο σκάνδαλο ηθικής τάξης με την εμπλοκή του αντιπρόεδρου του Σ.τ.Ε. 5-12-2021 | 11:30 πμ. Η νυχτερινή επίσκεψη Αλβανού, Ινδού και Ρομά στο σπίτι του στην Ηλιούπολη και τα υπολείμματα ναρκωτικών σε βάζο! «Αναταράξεις προκαλεί στην κυβέρνηση και την ηγεσία της Δικαιοσύνης το τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο ηθικής τάξης με την εμπλοκή του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατίας (ΣτΕ) Παναγιώτη Ε..… σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης από μια παρέα ανήλικων -κατά δήλωσή τους- αλλοδαπών και Ρομά, οι οποίοι συνελήφθησαν έξω από το σπίτι του ανώτατου δικαστικού λειτουργού στην Ηλιούπολη. Η εμπλοκή του στενού φίλου της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και φερόμενου ως συντρόφου της τέως προέδρου του ΣτΕ Μ… Σ… στην υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στον δικαστικό κόσμο της χώρας, καθώς οι τρεις συλληφθέντες υποστηρίζουν, ότι αυτός τους προμήθευσε τα ναρκωτικά.

          Η υπόθεση αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία, όταν άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής, που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης τους τρεις ανηλίκους, έναν Ρομά, έναν Αλβανό Ρομά και έναν Ινδό, να βγαίνουν (!) από την πολυκατοικία, όπου κατοικεί ο δικαστικός και τους σταμάτησαν για έλεγχο. Στην κατοχή τους κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, την οποία υποστήριξαν, ότι τους προμήθευσε ο 66χρονος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις νεαρούς και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, όπου κλήθηκε και ο Παναγιώτης Ε…., ο οποίος παραδέχτηκε πως τους γνωρίζει. Ακολούθησε επικοινωνία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο οποίος άναψε το πράσινο φως, για να γίνει έρευνα στην κατοικία του δικαστικού. Το κλιμάκιο της Ασφάλειας, που έφτασε εκεί, κατάσχεσε ένα μπουκαλάκι με υπολείμματα κοκαΐνης……».

(Πηγή: https://www.espressonews.gr/reportaz/303211/terastio-skandalo-ithikis-taxis-emploki-antiproedroy-ste/)

       Η δυσοσμία από την ηθική σήψη της Κοινωνίας στις ημέρες Μητσοτάκη κυριολεκτικά μας πνίγει! Σας παραθέτω ένα ακόμη σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα από την Εφημερίδα «μπάμ» της 21ης Νοεμβρίου 2021!     

     Ας έλθουμε τώρα και στην Κυρία Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία συζεί με τον ...αστεφάνωτο σύντροφό της, τον κ. Παύλο Κοτσώνη! Το συγκεκριμένο Πρόσωπο, ήτοι η Κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αποτελεί προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για το μεγάλο αυτό θώκο! Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι η Κυρία Πρόεδρος με τον κ. Κοτσώνη δεν έχει τελέσει ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ! Επομένως Η Κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ, αλλ΄ αντιθέτως τον προβάλλει, συνεπώς δε, δια του τρόπου αυτού και προβάλλει και προωθεί την ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ! (Πηγἠ: https://www.newsbreak.gr/politiki/91125/xlidati-zwh-sakellaropoulou-syntrofos/).

      Επί πλέον πρέπει να σημειώσουμε, ότι η Κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας όχι μόνον προβάλλει την παράνομη συμβίωση, δηλ. την ανηθικότητα, αλλά και αποτολμά να δίδει μαθήματα περί της ανωμάλου σεξουαλικής σχέσεως σε μικρά, ανήλικα και ανώριμα, παιδάκια, χρησιμοποιεί δε ως παράδειγμα τον Winnie the Pooh, δηλ. ένα κουνελάκι της!

          Αυτό βέβαια δεν ενοχλεί τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αποδίδει μεγάλη προσοχή και παρέχει μεγάλη προστασία στα Ομοφυλόφιλα «ζευγάρια»! Τον καταγγέλλουν τα Ημερήσια δημοσιογραφικά φύλλα! Έτσι, λοιπόν η αγωνιστική Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (βλ. φ. της 18ης.12.2021, σελ. 6) μας αποκαλύπτει, ότι «το Μαξίμου προωθεί τη νομοθέτηση της υιοθεσίας παιδιών, όπως και τον γάμο των ομοφύλων, από την πίσω πόρτα»!

          Ας σημειώσουμε επί πλέον, ότι η Κυρία Πρόεδρος ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ! Έτσι, λοιπόν, στις 13 Δεκεμβρίου αρνήθηκε να παραστεί στα Καλάβρυτα, εκεί όπου κάθε χρόνο τελείται πάνδημον Μνημόσυνον για τα θύματα της καταστροφής των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου 1943 από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής! Οι Γερμανοί στον λόφο του Καπή εφόνευσαν όλους τους άρρενας κατοίκους, έκλεισαν τα Γυναικόπαιδα στο Δημοτικό Σχολείο, έβαλα φωτιά και κατέκαψαν τα Καλάβρυτα! Όλα αυτά η Κυρία Σακελλαροπούλου τα έγραψε «στα παληά της τα παπούτσια», γι’ αυτό και δεν παρέστη στο Μνημόσυνο. Διαβάστε, παρακαλώ, τα πικρά σχόλια στο παρακάτω δημοσίευμα της Εφημερίδος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (φ. της 18ης Δεκεμβρίου 2021, σελ. 8).

          Η Κυρία Σακελλαροπούλου «…αντί να μεταβεί στα Καλάβρυτα να τιμήσει τη μνήμη των υπό των Γερμανών εκτελεσθέντων πατριωτών, προτίμησε να επισκεφτεί το ΚΚΕΒΠΔ του Δήμου Αθηναίων. Έστιν ουν το ΚΚΕΒΠΔ το Κέντρο για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και των πολλαπλών Διακρίσεων…».

          Επομένως επί τών ημερών ενός αφωρισμένου Πρωθυπουργού, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνον η Ελλάδα χάνεται, αλλά και η Ορθοδοξία μας συντρίβεται και ποδοπατείται! Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης με το Κυβερνητικό του Σύστημα, που χρησιμοποιεί ως Ηγετικά Διοικητικά Στελέχη πρόσωπα από τους ΛΟΑΤΚΙ, όπως τον κ. Πατέλη, με την επιλεγμένη προσωπικά από τον ίδιον Κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως Πρόεδρον της Δημοκρατίας, με τον ανεψιόν του κ. Μπακογιάννηνν ως Δήμαρχον των Αθηναίων και, τέλος, με την σκανδαλώδη τυφλήν υπακοήν των Αρχιερέων της Ελλάδος στις Εντολές Του απεργάζεται τον αφανισμόν όχι μόνον της Ελλάδος, αλλά και της Εκκλησίας του Χριστού, της Ορθοδοξίας μας! Θέλετε και άλλες επί πλέον αποδείξεις; Για τους Μουσουλμάνους δεν λαμβάνονται μέτρα! Στα Τζαμιά τους ο ένας Μουσουλμάνος γονατίζει κολλητά στον διπλανό του! Στις διαδηλώσεις των δεν υπάρχουν περιορισμοί! Δεν εμποδίζονται! Μόνον οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί ευρίσκονται υπό περιορισμόν!

          Η Εκκλησία, λοιπόν, ευρίσκεται «εν διωγμώ», πλην όμως η Ιεραρχία της Εκκλησίας… κοιμάται! Δεν ακούσθηκε ένα σάλπισμα, που να διεγείρη σε μετάνοια τις ψυχές των πιστών! Δεν είδαμε μια διαμαρτυρία για την προβολή του Σατανά με το απαράδεκτο γκράφιτι στην πλατεία Αττικής!

          Από τους Ιεράρχες, επίσης, δεν ακούσαμε έστω μια φωνή διαμαρτυρίας για την προσπάθεια νομιμοποιήσεως του «γάμου των ομοφυλοφίλων» και της ...υιοθεσίας παιδιών από τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια! Η φωνή της Μητρός Εκκλησίας περιορίζεται αποκλειστικώς και μόνον στην ενίσχυση της Κυβερνήσεως, ώστε να εφαρμοσθούν αυστηρά τα μέτρα της Πολιτείας για τον Κορωνοϊό! Τελευταίο παράδειγμα υποταγής είναι η πρόσφατος δήλωσις ενός σεβασμίου Μητροπολίτου, ότι δεν πρόκειται να τελέση την νεκρώσιμον Ακολουθίαν σε πιστούς, οι οποίοι απέθαναν ανεμβολίαστοι!

          Οπότε η οργή του Θεού εκδηλώνεται συνεχώς με χίλιους τρόπους!

          α) Στο Αλεποχώρι της Κρήτης με τον πρόσφατο σεισμό γκρεμίσθηκε ο Ναός, ο οποίος είχε μετατραπή σε Κέντρο Εμβολιασμού! ΤΟ ΠΡΩΤΟ! ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ήταν ο ναός που έγινε συντρίμμια από τον σεισμό στην Κρήτη... 07:31 28/9/2021 Πηγή: Press-gr

          ...«Σημαντική είχε χαρακτηριστεί η πρωτοβουλία από έναν ιερέα, τον πατέρα Ανδρέα, στις Αρχάνες Ηρακλείου, όπου για πρώτη φορά μια εκκλησία στην Ελλάδα μετατράπηκε στις 6 Σεπτεμβρίου σε εμβολιαστικό κέντρο ύστερα από απόφαση της ενορίας και της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης. Ο ίδιος είπε: «Η μοναδική λύση είναι το εμβόλιο και γι’ αυτόν τον λόγο καλέσαμε τον κόσμο κάτω από τη σκέπη της Παναγίας να εμβολιαστεί». Μέ θερμά λόγια τον ευχαρίστησε η κ. Θεοδωρίδου σημειώνοντας ότι «αυτό που μας λέει είναι ότι επιστήμη, θρησκεία και ανθρωπιά συμπορεύονται, δεν αντιμάχονται».[1]

(www.inewsgr.com/61/to-proto-emvoliastiko-kentro-itan-o-naos-pou-egine-syntrimmia-apo-ton-seismo-stin-kriti.htm).

          β) Στο Αλεποχώρι της Κρήτης επίσης γκρεμίσθηκε ένας Ναός, τον οποίο είχαν απολυμάνει μετά το πέρας της θείας λατρείας!

          γ) Αμέτρητες τώρα πιά είναι και οι φυσικές καταστροφές, διά των οποίων εκδηλώνεται και εκφράζεται η οργή του Θεού για την αποστασία μας από την πατρική Του αγκάλη και την υποδούλωση της ψυχής μας στο κράτος της αμαρτίας, στην εξουσία του Διαβόλου! Ας μη διαφεύγει της προσοχής μας, ότι κατά τους χρόνους της Παλαιάς Διαθήκης ο Θεός έρριψε φωτιά από τον Ουρανό και κατέκαυσε τα Σόδομα και τα Γόμμορα! Επίσης κατά την εποχή του Νῶε ο Θεός, με τον γνωστό «κατακλυσμό του Νῶε», έρριψε τόσο πολύ νερό, ώστε καταστράφησαν όλα και επνίγησαν όλοι οι δούλοι της αμαρτίας της εποχής εκείνης πλήν του Νῶε, τον οποίον ο Θεός έσωσε μέσα στην Κιβωτό του! Έκτοτε κιβωτός της σωτηρίας μας είναι είναι η Εκκλησία του Χριστού! Στις ημέρες μας λοιπόν συμβαίνουν παρόμοια περίεργα και ανεξήγητα φαινόμενα, ήτοι σεισμοί, λιμοί, λοιμοί, και καταποντισμοί! Το αψευδές στόμα του Σωτήρος ημών Χριστού το έχει πραναγγείλει: «ὅταν δὲ ἀκούσητε πολέμους καὶ ἀκαταστασίας, μὴ πτοηθῆτε· δεῖ γὰρ ταῦτα γενέσθαι πρῶτον, ἀλλ’ οὐκ εὐθέως τὸ τέλος. 10 τότε ἔλεγεν αὐτοῖς· Ἐγερθήσεται ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, 11 σεισμοί τε μεγάλοι κατὰ τόπους καὶ λιμοὶ καὶ λοιμοὶ ἔσονται, φόβητρά τε καὶ σημεῖα ἀπ’ οὐρανοῦ μεγάλα ἔσται» (Λουκ. κεφ. κα΄, στ.9-11) .

Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο στην Τόνγκα εξερράγη στις 15 Ιαν 2022.

Η έκρηξη ακούστηκε μέχρι τις ΗΠΑ! Η στάχτη, ο καπνός και τα αέρια της έκρηξης έφτασαν τα 20 χλμ ύψος! σύνδ.

    Η Tonga είναι βασίλειο από το 1875. Περιλαμβάνει 176 νησιά από τα οποία τα 36 είναι ακατοίκητα. Ονομάζονται και "Friendly Islands" και ποτέ δεν έχασαν την κυριαρχία τους από ξένη δύναμη.
Είναι μέλος του ΟΗΕ από το 1999.

   Η θάλασσα "θα βράσει" όπως ένα χάλκινο σκεύος που είναι πάνω στη φωτιά, κατά τον άγιο Νείλο, στις μέρες του Αντιχρίστου. Και ο τρόπος ζεστάματος από τα υποθαλάσσια ηφαίστεια μας υποδεικνύεται από τώρα! (Σύνδ. σελ. 18)

          Επομένως κάτω από το βλέμμα αυτό πρέπει να θεωρήσουμε όλα αυτά τα ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα, τα οποία φέρνουν την καταστροφή σέ όλα τα πλάτη και τα μήκη του Πλανήτη μας. Αποτελούν την υπόμνηση του Επουρανίου Πατρός για να επιστρέψουμε στην πατρική Του αγκάλη! Διότι με την λογική ΔΕΝ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ. Ας δούμε μερικά ακραία -και άρα ανεξήγητα- φαινόμενα:

          Σκεφθῆτε, παρακαλώ, τις καταστροφές, οι οποίες έγιναν πολύ πρόσφατα (11.12.2021) στην Πολιτεία Κεντάκι (Kentacky) των Η.Π. της Αμερικής! Εκεί, λοιπόν, πενήντα (50) ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ κατέστρεψαν τα πάντα! (Πηγή: https://emvolos.gr/ipa-akraia-kairika-fainomena-toylachiston-70-anthropoi-echoyn-chasei-ti-zoi-toys-apo-toys-anemostroviloys-poy-sarosan-to-kentaki-kai-alles-politeies/)

          Μεγάλη σημασία έχουν τα λόγια, τα οποία είπε ο Κυβερνήτης της πόλεως για το πρωτόγνωρο αυτό φαινόμενο: Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ δήλωσε πως μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 40 από τους 110 εργαζόμενους στο εργοστάσιο. “Το επίπεδο της καταστροφής δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχω δει μέχρι σήμερα”, δήλωσε ο Μπεσίρ για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι ανεμοστρόβιλοι, η ταχύτητα των ανέμων του κυριώτερου από αυτούς ξεπερνούσε τα 227 μίλια (365 χλμ.) την ώρα σε όλη την πολιτεία.

          Ας ἐλθουμε τώρα και σε ένα ακόμη πιο τραγικό φυσικό-αφύσικο φαινόμενο! Στην Μαλαισία μετά από σφοδρές καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις εσημειώθησαν τρομακτικές πλημμύρες. Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια στην κυριολεξία! «Πάνω από 21.000 άνθρωποι έφυγαν από τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών… Δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί και οι μεταφορές»!, …διαβάζουμε στο σχετικό δημοσίευμα (Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 20.12.2021, σελ. 27).

          Διαβάζοντας τα ανωτέρω περίεργα φυσικά φαινόμενα μερικοί φανατικοί ακόλουθοι του αφωρισμένου Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη θα σκεφθούν: «Γιατί ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αναφέρεται σ’ αυτά τα φυσικά συμβάντα, αφού δεν έχουν συμβή στην Χώρα μας»;

Και 16 (=4 παλ.) & 17 Ιανουαρίου 2022. Σεισμοί και πάλι στο άγιον Όρος, όπως το 2020

          Στην εύλογη αυτή απορία, λοιπόν, απαντώ: Αναφέρθηκα σε φυσικές καταστροφές, οι οποίες έγιναν και σε άλλες Χώρες στον Πλανήτη μας, για να τονίσω, ότι η οργή του Θεού για την αποστασία μας είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ! Μήπως, λοιπόν, προσεγγίζει το τέλος του κόσμου; Η φωνή του Θεού μας λέγει, ότι η οργή του Θεού, εκδηλουμένη, τιμωρεῖ «τούς υἱούς τῆς ἀπειθείας», δηλ. τους αιχμαλωτισμένους, συνεπώς δε και υποδουλωμένους, στα δίκτυα της αμαρτίας. Γι’ αυτό ακριβώς και μας συμβουλεύει να νεκρώσουμε τα πάθη μας, την πορνεία, την ψυχική ακαθαρσία, την πλεονεξία κλπ., ώστε να επανέλθουμε στην αγκαλιά του Θεού!

          «Νεκρώσατε οὖν τὰ μέλη ὑμῶν τὰ ἐπὶ τῆς γῆς, πορνείαν, ἀκαθαρσίαν, πάθος, ἐπιθυμίαν κακήν, καὶ τὴν πλεονεξίαν, ἥτις ἐστὶν εἰδωλολατρεία, δι᾿ ἃ ἔρχεται ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ ἐπὶ τοὺς υἱοὺς τῆς ἀπειθείας, ἐν οἷς καὶ ὑμεῖς περιεπατήσατέ ποτε, ὅτε ἐζῆτε ἐν αὐτοῖς· νυνὶ δὲ ἀπόθεσθε καὶ ὑμεῖς τὰ πάντα, ὀργήν, θυμόν, κακίαν, βλασφημίαν, αἰσχρολογίαν ἐκ τοῦ στόματος ὑμῶν· μὴ ψεύδεσθε εἰς ἀλλήλους, ἀπεκδυσάμενοι τὸν παλαιὸν άνθρωπον συν ταις πράξεσιν αυτού και ενδυσάμενοι τον νέον τον ανακαινούμενον εις επίγνωσιν κατ΄εικόνα του κτίσαντος αυτόν». (Κολ. Κεφ. Γ΄, στ. 4-10).

          Με όσα παραπάνω γράψαμε κατέστη φανερόν, ότι την Ελλάδα δεν διοικεί πλέον ο Χριστός, αλλά (μέσω των ανθρώπων του) ο Διάβολος, τον οποίον άλλωστε και ζωγράφισε στην πλατεία Αττικής ο Δήμαρχος των Αθηναίων!... Καιρός, τώρα, να σκεφθούμε και περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών, που έγιναν στη Χώρα μας τον τελευταίο καιρό.

Στο Μεσολόγγι, Στην Κέρκυρα, Στην Παραλία Πατρών, Ο Σπερχειός ποταμός.

          δ) Ας έλθουμε τώρα και σε ένα ακόμη περιστατικό από εκείνα, που δείχνουν την οργή και τον αποτροπιασμό του Πανοικτίρμονος Θεού, ειδικά για τον Εμβολιασμό, που είναι όπως πολλές φορές το έχουμε γράψει, «ένα Δαιμονικό Σχέδιο για την διάλυση της Κοινωνίας», ένα κατασκεύασμα των Μυστικών Δυνάμεων της Παγκοσμιοποιήσεως! Έτσι, λοιπόν, προ δύο μόλις ημερών στην Αθήνα πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς ένα κτίριο, ήτοι ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ οπου εφυλάσσοντο τα εμβόλια για τον Κορωνοϊό!!! (Πηγή: ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ Η ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΟΤΑΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ!-VIDEO!-YouTube-https://youtu.be/bZsi6rAr6OM)

          Φθάσαμε στην πιο μεγάλη εορτή της Χριστιανωσύνης, στην Γέννηση του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού! Ας μη λησμονούμε, ότι ο Χριστός έγινεν άνθρωπος, για να επαναφέρη τον πεπτωκότα άνθρωπο στην αγκαλιά του Θεού! Μας το επιβεβαιώνει ο Μέγας Αθανάσιος!  «Γιατί ο Υιός του Θεού έγινε άνθρωπος; Για να κάνει τον άνθρωπο Θεό». (βλ. Περί ενανθρωπήσεως του Λόγου 54, 3: PG 25, 192B). Ο δε λόγιος κληρικός π. Συμεών Κραγιόπουλος, σχολιάζοντας τα παραπάνω λόγια, γράφει τα εξής:

          «Τι σημαίνει Χριστούγεννα; Λέει ο άγιος Αθανάσιος: Ο Θεός έγινε άνθρωπος, για να γίνει ο άνθρωπος θεός. Δεν μπορούμε να σταθούμε μόνο στο ένα, ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος. Για όσους το πιστεύουν αυτό -είναι κάποιοι που δεν το πιστεύουν· ας τους αφήσουμε εκείνους- δεν φτάνει αυτό μόνο, ότι έγινε ο Θεός άνθρωπος, αλλά ότι ο σκοπός που έγινε άνθρωπος ο Θεός είναι να κάνει τον άνθρωπο θεό. Και τον κάνει τον άνθρωπο θεό. Δηλαδή ενώνεται με τον άνθρωπο, κοινωνεί με τον άνθρωπο και του δίνει αυτή την άλλη, την άνωθεν ειρήνη, ας πούμε, αυτή τη θεϊκή κατάσταση».

(βλ. https://www.in-agiounikolaoutouneou.gr/apps/gr/spag/3_1513862286.html). Τέλος, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος με βροντερή τη φωνή του μας λέγει:

«Χριστός ενηνθρώπησε, ίνα ημείς θεοποιηθώμεν».

(βλ. http://www.isagiastriados.com/index.php/articles/keimena-orthodoksis-theologias-3/290).

          ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Αδελφοί μου, Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί,

        Ας παρακαλούμε τον Κύριόν μας να δώση αυτογνωσίαν, μετάνοιαν και διόρθωσιν πορείας προς ημάς τους Εκκλησιαστικούς Ταγούς, οι οποίοι, από Διάδοχοι των Αγίων Αποστόλων, Εκκλησιαστικοί δε Λειτουργοί όντες «εις τύπον και τόπον Χριστοῦ», κατέστημεν δυστυχώς δούλοι και τυφλά όργανα των Πολιτικών και των Πολιτειακών Αρχόντων! Από ιατροί των ψυχών κατέστημεν νοσηλευτές των σωμάτων! Αντί να πολεμάμε τον Διάβολο, πολεμάμε τον Κορωνοϊό!...

       Αντί να είμεθα η ολοζώντανη φωνή του Θεού προς τον συνάνθρωπό μας, κατέστημεν μεγάφωνα του δαιμονικής εμπνεύσεως Εμβολίου Covid 19!... Έως χθες ήμασταν οι Φάροι του αληθινού φωτός, που είναι ο Χριστός! «ἐγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου· ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ, ἀλλ’ ἕξει τὸ φῶς τῆς ζωῆς» (Ιωάνν. κεφ. θ, 12-13).

      Σήμερα δυστυχώς, αντί να κρατάμε ψηλά το Ευαγγέλιον, ασχολούμεθα με το να απονέμουμε κάποιους βαρείς χαρακτηρισμούς στους αδελφούς μας, οι οποίοι αρνούνται να δεχθούν το δαιμονικής εμπνεύσεως Εμβόλιον! Με πολλήν θρασύτητα τους αποκαλούμε «Λεπρούς» ή «Αδελφοκτόνους» και αρνούμεθα να τους προσεγγίσουμε! Ακόμη και έτσι να ήσαν τα πράγματα, εμείς οι όντες «εις τύπον και τόπον Χριστού» θα είχαμεν χρέος να αφήσουμε τα εννενήκοντα εννέα πρόβατα, δηλ. τους εμβολιασμένους (κατ' αυτούς), και να σπεύσουμε εις αναζήτησιν του «ενός», δηλ. «του απολωλότος προβάτου»!

          Αδελφοί μου Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί,

          Κληρικοί και Λαϊκοί, «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου»!

Οι καιροί είναι χαλεποί! Θα έλθη εποχή όπου ακόμη και οι εκλετοί θα κλονισθούν! Ένας ευλαβέστατος Κληρικός, ο π. Ηλίας Υφαντής το βροντοφωνάζει: Ακούστε τον, «ανθρωπόμορφα τέρατα». Να μιλήσεις στα νεοταξικά τέρατα για Σύνταγμα; Το έχουν κουρελιάσει! Να μιλήσεις για συνείδηση; Χαμένος κόπος. Αφού πολιτεύονται ως συνειδητά ασυνείδητοι! Να μιλήσεις για Θεό; Περιττό. Αφού έχουν θεό τους τον Αντίχριστο! Να μιλήσεις για ηθική; Όταν πολιτεύονται αμοραλιστικά. Να μιλήσεις για ντροπή; Όταν ιδανικό τους είναι η μετάλλαξή τους σε τέρατα! Να μιλήσεις για φιλότιμο. Φιλότιμο έχουν οι Έλληνες! Ενώ αυτοί επιδιώκουν μια κοινωνία αχταρμά φυλών και θρησκειών... Και τέλος, ο διάσημος ιολόγος Μπαγκντί διαμηνύει: Αν στείλετε στον αγύριστο τα ανθρωπόμορφα τέρατα, θα γιορτάσετε πολύ - πολύ καλά Χριστούγεννα». (βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 19.12.2021, Ορθόδοξη αλήθεια, σελ. 7),

          Αδελφοί μου,

          «Χριστός γεννάται, δοξάσατε!

          Χριστός εξ Ουρανών, απαντήσατε!

          Χριστός επί γης, υψώθητε»!

          Σας το εύχομαι μέσα από τα βάθη της ψυχής μου!

          Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

          + Ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

          Αίγιον, 20 Δεκεμβρίου 2021.

πηγή: www.press-gr.com/2021/12/blog-post_440.html


[1] Να σημειωθεί επίσης ότι ο Αρκαλοχωρίου είσήγαγε πρώτος την καινοτομία να νυμφεύσει ιερέα, βασιζόμενος σε αμφιλεγόμενες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης. Και στην ίδια εκκλησιαστική περιφέρεια θάφτηκε παλιά εκκλησία της Αγίας Παρασκευής για να γίνουν τεχνικά έργα.

Το παρόν εκτυπώσιμο (pdf)

 

Δείτε επίσης:

Δεν ζούμε σε ιδανικό κόσμο! (Σταυρός και εμβόλιο)

+ + +

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ...

+ + +

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ (για 3ο Π. Π. και μετάνοια)

+ + +

Η Ελλάδα θα περάσει από πολύ ακραίες καταστάσεις:

 Εμφύλιος σε 5 πόλεις στην Ελλάδα; + το λένε οι ίδιοι!++

+ + +