ΟΧΙ ιδιωτικούς κήπους - βότανα!

          Οι "τρελαμένοι" παγκοσμιοποιητές, όπως τους λέει ο Alex Jones, προχωράνε...!  

      Τώρα απαιτούν απαγόρευση της πώλησης φαρμακευτικών βοτάνων από συλλέκτες - μικροπωλητές, όπως γινόταν ως τώρα, στην ΕΕ, και αντίστοιχη απαγόρευση ιδιωτικών κήπων (το ψήφισαν ήδη) στην Αμερική!

        Όλα γίνονται για την "ασφάλεια του πολίτη"... Διότι μόνο οι μεγαλοεταιρείες είναι ικανές να μας φροντίζουν με "ασφάλεια"... Και με ακόμη μεγαλύτερη ...σε όσους τσιπάρουν...

          1.  Μετά από οδηγία της Ε.Ε. το Γερμανικό Κοινοβούλιο πρέπει να εισάγει στο νομικό καθεστώς της χώρας την απαγόρευση της απλής πώλησης των βοτάνων μετά την 1η Απριλίου 2011. Η οδηγία, που είναι προς όλες τις χώρες από 20/09/2010, απαιτεί τα φυσικά αυτά προϊόντα να χαρακτηρισθούν σαν ιατροφαρμακευτικά προϊόντα και στη συνέχεια να παίρνουν άδεια για διάθεση σαν τέτοια.
          Αυτό σημαίνει ότι σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες θα απαγορεύεται πια να διαθέτει κανείς τα βότανα ή τα φυτά του, που έχουν κάποια φυσική φαρμακευτική ιδιότητα, χωρίς αντίστοιχη άδεια. Αφορά βέβαια και τα τροπικά βότανα που μέχρι τώρα εισάγονταν απλά σαν προϊόντα διατροφής.
         Παράδειγμα το δικό μας τσάι του βουνού, που είναι γνωστό ότι κάνει καλό στο κρυολόγημα, για να το διαθέσει κανείς για αφέψημα θα πρέπει να πάρει άδεια σαν φάρμακο πρώτα. Ποιος όμως και πως θα το κάνει αυτό; Προφανώς οι φαρμακο-βιομηχανίες και όχι ο απλός συλλέκτης που πάει στο Βουνό για να το μαζέψει.

         Το βλέπουμε λοιπόν και αυτό: προϊόντα της φύσης, που μέχρι τώρα τους αποδιδόταν μια ιαματική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό, δεν θα χαρακτηρίζονται πια σαν διατροφικά, αλλά σαν φάρμακα. Μόνο όποιος μπορεί να εξασφαλίσει πατέντα για αυτά και στη συνέχεια προστατευμένη εμπορική ονομασία, θα μπορεί να τα διαθέσει στην αγορά, προς μεγάλη ευχαρίστηση της φαρμακοβιομηχανίας...

       2. Οι υπερεθνικές βιομηχανίες θέλουν πλέον να μην αφήσουν κανένα οικογενειακό χώρο επιβίωσης. Η καλλιέργεια ενός κήπου, ενός αγροτικού περιβολιού, ήταν μια σανίδα σωτηρίας για τη διατροφή και τη συντήρηση των φτωχών οικογενειών.

        Οι Νεοταξίτες αφού κατάργησαν την αναπαραγωγή σπόρων και τους βιομηχανοποίησαν με την παραγωγή μεταλλαγμένων (έτσι νόθευσαν και δηλητηρίασαν τη φύση, τη γνησιότητα και τη νοστιμάδα της αγροτικής παραγωγής), τώρα θα προχωρούν στην ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της οικιακής καλλιέργειας με στόχο τον ολοκληρωτικό αφανισμό κάθε καλλιέργειας που είναι έξω από τις βιομηχανίες και το εμπόριο τροφίμων.

         Στην Αμερική προσπαθούσαν να περάσουν ένα νόμο που απαγορεύει τις μικρές προσωπικές καλλιέργειες. Αυτός ήταν ο νόμος «S-510». Στην πορεία της ψήφισης διαπιστώθηκε ότι ο νόμος ήταν αντισυνταγματικός και δεν μπόρεσαν να κατοχυρώσουν την ψήφισή του.

         Δεν χρειάστηκε πολύ για να βρουν οι «Δημοκρατικοί» στη Βουλή των Αντιπροσώπων ένα άλλο τρόπο για να ξεπεράσουν το συνταγματικό κώλυμα που εμπόδιζε την ψήφιση του νόμου «S-510 Περί Εκσυγχρονισμού της Ασφάλειας των Τροφίμων», μετά την έγκρισή του από το Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα.

         Έκαναν ότι γίνεται και στην Ελλάδα. Σιωπηρά το επισύναψαν ως τροπολογία ενός νόμου για πιστώσεις του κράτους. Αυτό συνέβη και στην Ελλάδα με το πέρασμα από την καθαρεύουσα στην δημοτική και δεκάδες άλλες τροπολογίες...

Ολόκληρο το κείμενο σε  pdf  

 

Υγεία - αρχική  

 

περιεχόμενα