Για τα θέματα υγείας που έχουν σχέση με την πίστη:

Για τους Χριστιανούς είναι γνωστό ότι η χάρη του Θεού μεταδίδεται πρώτα στην ψυχή και μετά στο σώμα. Ο Κύριος Ιησούς έλεγε πρώτα: «αφέωνταί σοι αι αμαρτίαι σου» (Ματθ. θ.5). Αυτό συμβαίνει και στη θεία κοινωνία λέγει ο άγιος Νικόλαος ο Καβάσιλας. Γι' αυτό όσοι ζητάνε τη βοήθεια του Θεού πρέπει να είναι πρώτα έτοιμοι να την δεχτούν. Να χρησιμοποιούν τη δύναμη του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως, γιατί ειδικά στην εποχή μας οι πειρασμοί είναι τόσο πολλοί και ο κόσμος γενικά τόσο αποδυναμωμένος από την αμαρτία, ώστε με τη δική μας δύναμη χωρίς το Μυστήριο της μετανοίας δηλ. την Εξομολόγηση, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

1. Πως να νικάμε τις ασθένειες με λίγη προσευχή και τη δύναμη του Σταυρού. 

2. Το νερό του Αγιασμού είναι σπουδαίος θώρακας των Χριστιανών και για την πρόληψη των ασθενειών, και αυτό καταδεικνύεται από τη θαυμαστή βελτιστοποίηση των ιδιοτήτων του νερού όταν αγιασθεί.    και στ. Σάββας

3. Οι εναλλακτικές θεραπείες θέλουν προσοχή. Αν δεν υπάρχει καθαρά επιστημονικό υπόβαθρο στις θεραπείες αυτές αλλά συνδυάζονται με στοιχεία λατρείας ή επικλήσεων που ανήκουν σε μη Ορθόδοξους χώρους τότε πολύ εύκολα μπορεί ο θεραπευόμενος να γίνει μαριονέτα των πονηρών πνευμάτων.  Οι επιστήμονες μπορούν να εμπνέονται από οποιοδήποτε στοιχείο της παράδοσης λαών της Δύσης ή Ανατολής, αλλά εννοείται μετά θα το μελετούν και θα το εφαρμόζουν χωρίς καμμία αλλόθρησκη (συνήθως ειδωλολατρική) προσθήκη.

  α. Η ομοιοπαθητική δεν ξέφυγε ακόμη από τις παγανιστικές προλήψεις του ιδρυτού της, και μερικά φάρμακα συνδυάζονται απαραίτητα με επικλήσεις τέτοιου τύπου. Γι αυτό ο γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης και ο γέροντας Πορφύριος ήταν αντίθετοι με την μέθοδο αυτή για θεραπεία των ασθενών. Επί πλέον οι επιστήμονες ανησυχούν για την ελάχιστη κλινική αξιολόγηση των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να προφυλάξει ή να θεραπεύσει οτιδήποτε». ("The Times", 15/7/06).
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπου υπάρχει Ορθόδοξη Αγιαστική χάρη (μέσω αγιασμού ή λατρείας κλπ) δεν ζητείται γι αυτήν κανένα χρηματικό ποσό. Οι πιστοί δίνουν χρήματα για να βοηθήσουν το έργο της Εκκλησίας, αλλά η χάρη δίνεται δωρεάν από το Θεό και για αυτό για τους Αναργύρους Ιατρούς είναι γραμμένο: «δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε ημίν». Τα "διαβασμένα" όμως φάρμακα της ομοιοπαθητικής  πωλούνται και αγοράζονται ενώ είναι κάτι σαν (ψευτο)-αγιασμός (στις μεγάλες "δυναμοποιήσεις").
Συνοπτικά για την Ομοιοπαθητική (pdf)   

  β. Ομοιοπαθητική, Βελονισμός, και άλλες ανορθόδοξες θεραπευτικές μέθοδοι πιο αναλυτικά (pdf)    Μεταξύ αυτών και το REIKI, για το οποίο αναφέρεται: «είναι συμπληρωματικό αλλά είναι και ολιστικό: αφορά την ολότητα της ύπαρξής μας: σώμα, ενέργεια, συναίσθημα, νου και πνεύμα». Αλλά ακολουθεί το αντιφατικό: «Τέλος πρέπει να σημειωθεί πως το Ρέικι δεν έχει καμία σχέση με το χώρο της θρησκείας»!      Εναλλακτικές θεραπείες φέγκ σούι  pdf  

 Το Ρωσικό Πατριαρχείο προειδοποιεί για τη χρήση των «εναλλακτικών θεραπειών» pdf

4. Προσοχή στη Νεοταξική νοοτροπία του ελέγχου των πάντων από ελάχιστες ομάδες ή οργανισμούς, και μάλιστα διεθνείς. Με τον τρόπο αυτό μπορούν κάτω από πιέσεις σοβαροί κατά τα άλλα οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, να γίνουν φερέφωνα ιδιωτικών συμφερόντων. Το κέρδος είναι η μόνη διάσταση στα μυαλά των Νεοταξιτών. Δεν ξέρουν για χαρές της ζωής για συναισθήματα και ψυχική υγεία. Επειδή είναι άρρωστοι οι ίδιοι, μεταδίδουν την αρρώστια τους σε ότι αγγίξουν.

    Μην δείχνετε λοιπόν εμπιστοσύνη στους βαρύγδουπους τίτλους που έχουν διάφοροι διεθνείς οργανισμοί. Αντίθετα, ότι προωθείται από τους κύκλους αυτούς, να το θεωρείτε καταστροφική προσπάθεια που γίνεται κάτω από τη μονοδιάστατη φιλάργυρη αντίληψη της Νέας Τάξης, που νομίζει ότι όλα πωλούνται και αγοράζονται.

Στα πλαίσια αυτά έχουμε γράψει για την σύμπραξη ανάμεσα στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization - FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization - WHO) για τον έλεγχο των τροφίμων μέσω του προωθούμενου για το 2010 Κώδικα Διατροφής. Δεν χρειάζεται μεγάλη ευφυΐα για να καταλάβετε ότι τα εμφυτεύσιμα στο σώμα τσιπς είναι άκρως επικίνδυνα, αλλά και πνευματικά ολέθρια. Το ίδιο ολέθριο είναι και το τατουάζ το οποίο έγινε μόδα για να ετοιμάσει το τελικό τατουάζ-σφράγισμα του Αντιχρίστου.

    Τα συνθετικά τρόφιμα καραδοκούν να εμφανισθούν μόλις τα φυσικά θεωρηθούν επικίνδυνα λόγω ασθενειών, ή όχι φιλικά προς το περιβάλλον. Ένα είδος χοιρινού είναι ήδη έτοιμο: Meat grown in laboratory in world first (29-11-2009). Το άσχημο είναι ότι στενόμυαλοι "vegetarians" καλοσώρισαν το νέο! Θα τρώτε συνθετικά με τη χαρά ότι δεν καταστρέφετε τη Φύση. Σαν να μην ανήκει ο ίδιος ο άνθρωπος στη Φύση. Το τεχνητό κρέας θα μπορεί να πωλείται σε 5 χρόνια λέει η εφημερίδα.

Πλησιάζοντας στην άνοδο του Αντιχρίστου στην εξουσία, όλα γίνονται πιο τεχνητά, για να μπορεί να ελέγχεται απόλυτα ο κόσμος.

περιεχόμενα