ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Το ζήτημα του Ουκρανικού αυτοκεφάλου το 2023                        

Είδηση (21 Ιαν 2023), άνω, πυρπόλυσης εκκλησιών της υπό τον Ονούφριο Ρωσικής Εκκλησίας, στην Ουκρανία. (youtube)

   20 Ιαν 2023. Είδηση. Ορθόδοξος επίσκοπος κατάγγειλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών ότι πέρυσι 129 Ορθόδοξες εκκλησίες στην Ουκρανία που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας κατελήφθησαν από πράκτορες του Ουκρανικού καθεστώτος. (pentapostagma).

   «Σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 17 Ιανουαρίου, προσκεκλημένος από τη ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη, ένας Ορθόδοξος επίσκοπος που συνδέεται με το Πατριαρχείο Μόσχας αποκάλυψε ορισμένα συγκλονιστικά στοιχεία για την ουκρανική πραγματικότητα. Λόγω της απαγόρευσης της Ορθοδοξίας που επιβλήθηκε πρόσφατα από το καθεστώς Ζελένσκι, δεκατρείς Ουκρανοί επίσκοποι στερήθηκαν στην πραγματικότητα τη δική τους ουκρανική υπηκοότητα..

    Εάν οι επίσκοποι συνεχίσουν να χάνουν την εθνικότητά τους, σίγουρα θα εξαναγκαστούν σε εξορία, γεγονός που θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τους Ορθόδοξους πιστούς στην Ουκρανία. Ο επίσκοπος τόνισε επίσης ότι αυτές οι ανακλήσεις ιθαγένειας διατάσσονται παράτυπα, χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία που τις νομιμοποιεί, παραβιάζοντας έτσι το Σύνταγμα της χώρας. Ένα άλλο στοιχείο που ενημέρωσε ο ίδιος αφορά τη διαδικασία απαλλοτρίωσης ναών δικαιοδοσίας της Ρωσικής Εκκλησίας. Ο επίσκοπος ανέφερε στην ομιλία του ότι μόνο πέρυσι 129 εκκλησίες που ανήκουν στο Πατριαρχείο της Μόσχας κατελήφθησαν από πράκτορες του ουκρανικού καθεστώτος. Μέρος αυτών των απαλλοτριωμένων εκκλησιών χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για μη θρησκευτικούς σκοπούς, ενώ άλλες δίνονται στην υπερεθνικιστική και μη κανονική αίρεση που ονομάζεται «Πατριαρχείο Κιέβου» (του Φιλαρέτου, που ανεξαρτητοποήθηκε από τον Επιφάνιο, στον οποίο έδωσε τον Τόμο το πατριαρχείο Κων/λης), η οποία υποστηρίζεται ευρέως από τη Χούντα του Μαϊντάν, καθώς υιοθετεί την αντιρωσική νέο-Ναζιστική ιδεολογία του ουκρανικού κράτους».

    Είδηση 12 Μαρ 2023. ΜΟΣΧΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ.

     Η έκκληση του πατριάρχη Κυρίλλου γίνεται γιατί, σύμφωνα με άλλη είδηση (11 Μαρ 2023), το καθεστώς του Κιέβου καλεί ως τις 29 Μαρτίου τη διωκόμενη, υπό τον Ονούφριο, Ορθόδοξη Εκκλησία να του παραδώσει όλη τη Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου-Πετσέρσκ!

    Χιλιάδες πιστοί, που οι περισσότεροι δεν χώραγαν στον ναό και στέκονταν έξω, ήρθαν να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες και να υποστηρίξουν τους διωκομένους ιερείς. (12-Μαρ-2023).

Κάτω:

ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ + ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ + π. Γ. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ ΚΙΕΒΟΥ

    Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος (Μάρτιος 2023) για την Αγία Λαύρα Κιέβου στην οποία συλλειτούργησε με τον άγιο Ευμένιο. Επίσης ειδήσεις και σχόλια από τον Σάββα Καλεντερίδη (30 Μαρ 2023) για τους Μοναχούς που διώκονται από τα εκεί προσκυνήματα. Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός προφητικά είχε πει ότι το εκκλησιαστικό πρόβλημα της Ουκρανίας δεν μπορεί να λυθεί τώρα που οι υπερδυνάμεις βρίσκονται σε ψυχρό πόλεμο και θερμό σε λίγο!...

https://youtu.be/oMpLNpdTBPg

24-Απρ-2023.

Οι πυρπολήσεις εκκλησιών στην Ουκρανία συνεχίζονται. Τώρα στο Tchernivtsi κάηκε η εκκλησία του αγίου Ιώβ Pochajevski της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Link

 

 

  

    25 Μαΐου 2022. Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για τον πόλεμο στην Ουκρανία. (pdf)  

 

Το Ουκρανικό ζήτημα το 2021+2022

Το Ουκρανικό ζήτημα το 2020
Το Ουκρανικό ζήτημα το 2019

Το Ουκρανικό ζήτημα το 2018

headless sign

 

Διαβάστε τι γράφαμε για την
Ου-κρανική εποχή!...
(που διακηρύσσεται σαν ακέφαλη από όσους αναμένουν σαν κεφαλή τον Μεσσία της Νέας Τάξης - Αντίχριστο).