ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Το ζήτημα του Ουκρανικού αυτοκεφάλου το 2023

Είδηση (21 Ιαν 2023), άνω, πυρπόλυσης εκκλησιών της υπό τον Ονούφριο Ρωσικής Εκκλησίας, στην Ουκρανία. (youtube)

   20 Ιαν 2023. Είδηση. Ορθόδοξος επίσκοπος κατάγγειλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών ότι πέρυσι 129 Ορθόδοξες εκκλησίες στην Ουκρανία που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας κατελήφθησαν από πράκτορες του Ουκρανικού καθεστώτος. (pentapostagma).

   «Σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 17 Ιανουαρίου, προσκεκλημένος από τη ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη, ένας Ορθόδοξος επίσκοπος που συνδέεται με το Πατριαρχείο Μόσχας αποκάλυψε ορισμένα συγκλονιστικά στοιχεία για την ουκρανική πραγματικότητα. Λόγω της απαγόρευσης της Ορθοδοξίας που επιβλήθηκε πρόσφατα από το καθεστώς Ζελένσκι, δεκατρείς Ουκρανοί επίσκοποι στερήθηκαν στην πραγματικότητα τη δική τους ουκρανική υπηκοότητα..

    Εάν οι επίσκοποι συνεχίσουν να χάνουν την εθνικότητά τους, σίγουρα θα εξαναγκαστούν σε εξορία, γεγονός που θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τους Ορθόδοξους πιστούς στην Ουκρανία. Ο επίσκοπος τόνισε επίσης ότι αυτές οι ανακλήσεις ιθαγένειας διατάσσονται παράτυπα, χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία που τις νομιμοποιεί, παραβιάζοντας έτσι το Σύνταγμα της χώρας. Ένα άλλο στοιχείο που ενημέρωσε ο ίδιος αφορά τη διαδικασία απαλλοτρίωσης ναών δικαιοδοσίας της Ρωσικής Εκκλησίας. Ο επίσκοπος ανέφερε στην ομιλία του ότι μόνο πέρυσι 129 εκκλησίες που ανήκουν στο Πατριαρχείο της Μόσχας κατελήφθησαν από πράκτορες του ουκρανικού καθεστώτος. Μέρος αυτών των απαλλοτριωμένων εκκλησιών χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για μη θρησκευτικούς σκοπούς, ενώ άλλες δίνονται στην υπερεθνικιστική και μη κανονική αίρεση που ονομάζεται «Πατριαρχείο Κιέβου» (του Φιλαρέτου, που ανεξαρτητοποήθηκε από τον Επιφάνιο, στον οποίο έδωσε τον Τόμο το πατριαρχείο Κων/λης), η οποία υποστηρίζεται ευρέως από τη Χούντα του Μαϊντάν, καθώς υιοθετεί την αντιρωσική νέο-Ναζιστική ιδεολογία του ουκρανικού κράτους».

    Είδηση 12 Μαρ 2023. ΜΟΣΧΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ.

     Η έκκληση του πατριάρχη Κυρίλλου γίνεται γιατί, σύμφωνα με άλλη είδηση (11 Μαρ 2023), το καθεστώς του Κιέβου καλεί ως τις 29 Μαρτίου τη διωκόμενη, υπό τον Ονούφριο, Ορθόδοξη Εκκλησία να του παραδώσει όλη τη Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου-Πετσέρσκ!

    Χιλιάδες πιστοί, που οι περισσότεροι δεν χώραγαν στον ναό και στέκονταν έξω, ήρθαν να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες και να υποστηρίξουν τους διωκομένους ιερείς. (12-Μαρ-2023).

Κάτω:

ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ + ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ + π. Γ. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ ΚΙΕΒΟΥ

    Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος (Μάρτιος 2023) για την Αγία Λαύρα Κιέβου στην οποία συλλειτούργησε με τον άγιο Ευμένιο. Επίσης ειδήσεις και σχόλια από τον Σάββα Καλεντερίδη (30 Μαρ 2023) για τους Μοναχούς που διώκονται από τα εκεί προσκυνήματα. Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός προφητικά είχε πει ότι το εκκλησιαστικό πρόβλημα της Ουκρανίας δεν μπορεί να λυθεί τώρα που οι υπερδυνάμεις βρίσκονται σε ψυχρό πόλεμο και θερμό σε λίγο!...

https://youtu.be/oMpLNpdTBPg

24-Απρ-2023.

Οι πυρπολήσεις εκκλησιών στην Ουκρανία συνεχίζονται. Τώρα στο Tchernivtsi κάηκε η εκκλησία του αγίου Ιώβ Pochajevski της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Link

  

Το ζήτημα του Ουκρανικού αυτοκεφάλου το 2024

10-Ιαν-2024

    Πολωνίας Σάββας: «Χώρες αλλάζουν παραδόσεις και έθιμα ετοιμάζοντας το έδαφος στον Αντίχριστο»!

polonias savvas    Σύμφωνα με τον Μακαριώτατο, η απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης να εορτάζονται τα Χριστούγεννα με το νέο ημερολόγιο γίνεται μόνο και μόνο προς όφελος των προδοτών της Ορθοδόξου πίστεως, δηλαδή των Ουνιτών.

    Σε άλλο σημείο ο κ. Σάββας υπενθύμισε ότι ο επικεφαλής των Ουκρανών Ουνιτών εξαρχής είχε την έδρα του στο Λβοφ, και τώρα την μετέφερε στο Κίεβο με σκοπό την περαιτέρω εξάπλωση της Ουνίας. «Η καταναγκαστική καθιέρωση του νέου λειτουργικού εορτολογίου είναι ένα βήμα προς την νέα καθολική Ουνία των ουνιτών με τους Ορθοδόξους Ουκρανούς» - ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σάββας. Σύμφωνα με τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας η νέα Ουνία δύναται να οδηγήσει στην κατάρρευση της Ουκρανίας.

    Υπενθύμισε ότι η Ουνία της Μπρέστης το 1596 στάθηκε αφορμή της καταρρεύσεως της Πολωνολιθουανικής Κοινοπολιτείας (του ιστορικού κράτους της Πολωνίας, το οποίο κατείχε τα εδάφη της σύγχρονης Πολωνίας, Ουκρανίας, Λιθουανίας και Λευκορωσίας).

   Ο Μητροπολίτης Σάββας εξέφρασε την πεποίθηση ότι εκείνη η κατάρρευση ήλθε ως τιμωρία του Θεού για την Ουνία και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση μιας νέας Ουνίας η Ουκρανία θα ακολουθήσει την ίδια πορεία!

      Τέλος ο κ. Σάββας σημείωσε ότι ο κόσμος οδηγείται προς τα έσχατά του: «Σήμερα ολόκληρες οι χώρες αλλάζουν τα θέσπια, τις παραδόσεις και τα έθιμά τους, ετοιμάζοντας το έδαφος για την έλευση του αντιχρίστου». (pdf).

 

8 Φεβ 2024

Η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας (υπό τον Επιφάνιο) διέγραψε τον άγιο Αλέξανδρο Νιέφσκι..!

    Συνήλθε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 η Ιερά Σύνοδος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό την προεδρία του Μητροπολίτου Κιέβου κ. Επιφανίου. Μία από τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου που προκαλεί αλγεινή εντύπωση ήταν η διαγραφή από το Αγιολόγιο του Αγίου Μεγάλου Πρίγκιπα Αλεξάνδρου Νιέφσκι, ο οποίος ανέκαθεν τιμούνταν στη Γη των Ρως ως υπέρμαχος και προστάτης της Ορθοδοξίας.

   Ο Άγιος Αλέξανδρος τον 13ο αιώνα κατ΄ επανάληψη νίκησε τους ρωμαιοκαθολικούς σταυροφόρους ιππότες και προστάτευσε τα πριγκιπάτα της Ρωσίας από τον στρατιωτικό επεκτατισμό του ρωμαιοκαθολικισμού. Να αναφερθεί ότι στο έγγραφο, που συνόδευε τη συνοδική απόφαση, τονίζεται ότι «η απόδοση τιμής στον πρίγκιπα Αλέξανδρο Γιαροσλάβιτς του Νόβγκοροντ, επονομαζόμενο Νιέφσκι, συνδέεται στενά με το ενδοξασμό της μοσχοβίτικης δυναστείας των πριγκίπων, άλλωστε ήταν πατέρας του πρώτου πρίγκιπα της Μόσχας, καθώς και με τη ρωσική κρατική λατρεία του αυτοκρατορικού μιλιταρισμού». Η ημέρα μνήμης του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στις 23 Νοεμβρίου αντικαταστάθηκε από μια «επιπρόσθετη ημέρα μνήμης» του ο Αγίου Αλεξάνδρου του Ακοιμήτου, ιδρυτή της Ιεράς Μονής των Ακοιμήτων.  romfea.gr

    25 Μαΐου 2022. Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για τον πόλεμο στην Ουκρανία. (pdf)  

 

Το Ουκρανικό ζήτημα το 2021+2022

Το Ουκρανικό ζήτημα το 2020
Το Ουκρανικό ζήτημα το 2019

Το Ουκρανικό ζήτημα το 2018

headless sign

 

Διαβάστε τι γράφαμε για την
Ου-κρανική εποχή!...
(που διακηρύσσεται σαν ακέφαλη από όσους αναμένουν σαν κεφαλή τον Μεσσία της Νέας Τάξης - Αντίχριστο).