ΠΑΡΑΣΥΝΟΔΙΚΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ

της «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» που έγινε τον Ιούνιο 2016 στην Κρήτη

 

1) Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος βεβαιώνει ότι από παλιά και από την Κρήτη έλαβε το όνομα ο συγκρητισμός των θρησκειών!

 

https://www.youtube.com/watch?v=GFnx2jPizZI   και   https://vimeo.com/176683417 

      Με την ευκαιρία της «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» στο Κολυμβάρι της Κρήτης...

  Έχετε ακούσει για τον «συγκρητισμό» των Εκκλησιών ή Θρησκειών; Συγκρητισμός (συν+κρητισμός) από το συν + κράσις σημαίνει ανάμειξη. Βλ. και κεράννυμι νεώτ. κεράω (μέλλον κεράσω, κερώ, αόρ. εκέρασα πρκ. κεκράμαι): μειγνύω, αναμειγνύω, ανακατώνω, συνάπτω, συνδυάζω. Της αυτής ρίζας είναι ο "κρατήρ" Iωνικά κρητήρ - κρητήρος μέγα και ευρύ αγγείον στο οποίο ανεμειγνύετο ο οίνος μετά του ύδατος. (Λεξ. Hofmann σ. 187) Από το ίδιο λεξικό: κρήσις το κοσκίνισμα λατ. cretus, βλ. κρίνω. (σελ. 187) Δηλ. συνδυάζεται η κρίση με την κρήση δηλ. το κοσκίνισμα της θεολογίας των επισκόπων στην ...Κρήτη!

    Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας με τον κ. Γ. Σαχίνη στο ΚΡΗΤΗ TV (24 Ιουνίου 2016): ...Έχομε αυτή τη λέξη που έχει βγει από το νησί μας: τον «συγκρητισμό»!... Από εδώ (Κρήτη) βγήκε η λέξη συγκρητισμός! Από τα πρώτα Μινωικά χρόνια ...έχομε τον συγκρητισμό (ανακάτεμα) των θρησκειών!

   Μήπως υπάρχει λοιπόν ο «ερευνών νεφρούς και καρδίας» και γνωρίζοντας τις πραγματικές διαθέσεις των αγαπολόγων Οικουμενιστών τους έφερε αντί της Κωνσταντινούπολης, στην Κρήτη, από όπου ξεκίνησε ο συγκρητισμός, προειδοποιώντας τους «δώσω υμίν εκάστω κατά τα έργα υμών»; (Αποκ. 2:23)

   Και τα πνευματικά τέκνα της Οικουμενιστικής Ιεζάβελ (από την "ιεραποστολική" δράση των Οικουμενιστών) δεν αναγνωρίζονται χωρίς βάπτισμα ως τέκνα Θεού και δεν γίνονται δεκτά υπ' Αυτού, αλλά αντίθετα θα τιμωρηθούν με θάνατο: «και τα τέκνα αυτής αποκτενώ εν θανάτω»! Γι' αυτό και η κολυμβήθρα που περιφρονείται από τους Οικουμενιστές επισημάνθηκε από την τοποθεσία Κολυμβάρι όπου κείται η Ορθόδοξη Ακαδημία στην οποία έγινε η Σύνοδος! Και η απειλή ολοκληρώνεται από την ονομασία του ακρωτηρίου: Ακρωτήριο Σπάθα!

   Ευχόμαστε λοιπόν η Κρήτη να μην γίνει αφετηρία συγκρητιστικής Οικουμενιστικής δράσης με αναγνώριση "Μυστηρίων" στις (ψευδο)-Χριστιανικές (αιρετικές) εκκλησίες, διότι το Κολυμβάρι υπενθυμίζει σε όλους ότι χωρίς έγκυρο βάπτισμα (σε κολυμβήθρα) σωτηρία δεν υπάρχει! Και όποιος νομίζει διαφορετικά ας αναλογισθεί ότι η αγάπη του Θεού προβλέπει για σωφρονισμό τις ποινές της Αποκάλυψης που μας θυμίζει το όνομα του Ακρωτηρίου: Σπάθα! Τα ονόματα δεν είναι τυχαία...!

     Και κάτι ακόμη: Ο συγκρητισμός των θρησκειών από τα χρόνια του Μίνωα που φτάνει σε μια ιστορική καμπή με την Σύνοδο της Κρήτης στην εποχή μας, δείχνει ότι πλησιάζει το κλείσμο ενός μεγάλου κύκλου που θα φέρει ξεκαθάρισμα στα θρησκευτικά θέματα. Υπάρχει και ο ανάλογος πολιτικο-στρατιωτικός κύκλος που από την Τροία και τον Τρωικό πόλεμο καταλήγει στους Τροϊκανούς της εποχής μας και το ερχόμενο ξεκαθάρισμα του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου. (περισσότερα στο 1000άρμενο)   

 

   

2) πατριάρχης Αλεξανδρείας και μητροπολίτης Ναυπάκτου:

Μια (μάλλον αθεολόγητη) Σύνοδος Προκαθημένων!!!

          Ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση του πατριάρχη Αλεξανδρείας προς τον μητροπολίτη Ναυπάκτου, και σχόλια στα λεγόμενα. Παρά το ότι ο σεβαστός πατριάρχης κάνει μεγάλο έργο στην Αφρική, δεν πρέπει να υποβιβάζει την ανάγκη που απορρέει από το επισκοπικό του αξίωμα να θεολογεί, ιδιαίτερα σε Συνόδους, διότι έτσι λειτουργεί η Εκκλησία. Και βέβαια μια φορά του δόθηκε η δυνατότητα να μετάσχει σε τέτοια Σύνοδο όπως αυτή της Κρήτης, και είναι οξύμωρο αυτός να θέλει να παρατήσουν τον κατ' εξοχήν τρόπο λειτουργίας της, δηλ. τους θεολογικούς διαλόγους, που ήδη ήταν χρονικά πολύ συμπιεσμένοι.

     Και άλλα περίεργα ειπώθηκαν, ώστε αν δεν βοηθούσε με  καλή διάθεση ο Οικουμενικός πατριάρχης, θα εδημιουργούντο απογοητεύσεις και βαρύ κλίμα, μέσα και έξω από τη Σύνοδο.

      Το ερώτημα είναι κατά πόσον οι θέλοντες να γίνει η Σύνοδος ήταν σε θέση να την στηρίξουν με το απαιτούμενο Ορθόδοξο φρόνημα και τις απαραίτητες θεολογικές ικανότητες.

https://vimeo.com/176788808 

 

  3) Για τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου που μιλάει στη Σύνοδο της Κρήτης υπερασπιζόμενος τον Οικουμενισμό, βγάζοντας φωτιά κατά των παραδοσιακών Ορθοδόξων...  και δυστυχώς τότε και η Κύπρος καίγεται...  (αναβαθμισμένο) δείτε το μαζί με σχόλια στις "Επισημάνσεις".

 

4) Θετικό σημείο της Συνόδου της Κρήτης;

https://vimeo.com/177488933   και   https://youtu.be/nEBw5mhXaA8

     Ένα θετικό σημείο της «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» της Κρήτης κατά τον μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο: Πριν από τη Σύνοδο κυκλοφορούσε ένα παραμύθι, ότι είναι μια Σύνοδος που «έχει να συγκληθεί 1200 χρόνια». Αυτό το παραμύθι τελείωσε...! Αλλά μάλλον δεν τελείωσε γιατί (πχ) ο επίσκοπος Χριστουπόλεως αλλά και ο πατριάρχης Αλεξανδρείας το συνεχίζουν! Επομένως δεν είναι αμφιλεγόμενο το "θετικό σημείο" αυτό της Συνόδου, όπως και πολλά άλλα; Μάλιστα όσοι μιλάνε για "1200 χρόνια" ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ τις ίδιες της αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, που αναγνωρίζει τις μέχρι και το 1872 καθολικού κύρους Συνόδους! (Εγκύκλιος Ι,3) Έτσι ενώ αρκετοί κολακεύουν τον οικουμενικό πατριάρχη... στρέφονται κατά των λεγομένων του!
    Δείγμα της εποχής κι αυτό, που φαίνεται ότι δυσκολεύεται να θεολογεί, γιατί λιγόστεψαν τα κατάλληλα πρόσωπα, και ίσως ούτε να διάγει Ορθόδοξα...
 

 

5) Γιατί όχι «Οικουμενική Σύνοδος»;

https://vimeo.com/177631623   και   https://youtu.be/ZpacCsCVIDY

   Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας εξηγεί γιατί η «Αγία και Μεγάλη Σύνοδος» δεν ονομάσθηκε Οικουμενική... Διότι η Εκκλησία μετά το σχίσμα έγινε πολλά κομμάτια...!!!

      6) Για τον Μητροπολίτη Πάφου που συγχέει στις μεταξύ τους σχέσεις σχισματικές, αιρετικές και Ορθόδοξες Εκκλησίες, και την αντίστοιχη δήλωση της Κυπριακής Εκκλησίας, που μάλλον ταυτίζεται.

 

7) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ:

https://vimeo.com/179771133  και  https://youtu.be/9NVAa0KS6bw

    Πόσο καλά προετοιμάσθηκε η Σύνοδος της Κρήτης; Μακροχρόνιες συζητήσεις επιτροπών, αλλά ελάχιστη ενημέρωση Ιεραρχίας, κλήρου και λαού!! "Συνοδικότητα" υποβαθμισμένη σε επίπεδο προκαθημένων... πρακτικά μάλλον ούτε αυτών, αλλά των εκπροσώπων τους κληρικών ή λαϊκών!

      8) Ο π. Θεόδωρος Ζήσης για την εισήγηση του επισκόπου των Ουνιτών κ. Δημ. Σαλάχα για την Σύνοδο της Κρήτης. Ανάλυση των θέσεων του Ουνίτου επισκόπου κ. Σαλάχα για τα ευάρεστα ή μη στους παπικούς αποτελέσματα της Συνόδου της Κρήτης.

       Όλα τα προηγούμενα βίντεο σε μία λίστα:

playlist = https://www.youtube.com/playlist?list=PLQXNSnN2QxugZGFGfc1TTK2JbRgsauVM-

   9) Θυμηθείτε και τον μητροπ. Φλωρίνης (προσυνοδικά) - 2 video: Είμαστε κατά του παπισμού και κατά όλων των αιρέσεων, οποιονδήποτε (αιρέσεων) και κατά της Παγκοσμιοποιήσεως - τέρμα κόκκινη γραμμή!  Αλλά και: ...αυτά τα ξανοίγματα (με τους αιρετικούς) τα κάνομε για φιλανθρωπικούς... κοινωνικούς και ειρηνικούς σκοπούς...! 

10)  Παπικό πρωτείο - Ορθόδοξοι.

Έρχεται Νέα Σύνοδος παπικών & Ορθοδόξων...!

https://youtu.be/ZUcNiEL03SY   ή   https://vimeo.com/206740855

     Πολλές συζητήσεις γίνονται υπό την πίεση των πολιτικών για το... "πρωτείο" του πάπα. Ακόμα και η "αντιδραστική" ως τώρα στον Οικουμενισμό Εκκλησία της Γεωργίας μετέχει... Δεν γίνονται τυχαία. Γιατί αναγνωρίζοντας (ό μη γένοιτο) το πρωτείο του πάπα οι Ορθόδοξοι, βάζουν αυτόν αλάθητο - δικτάτορα αρχηγό τους, εκτοπίζοντας τον Χριστό, και τον επισημοποιούν επί πλέον σαν αρχηγό του Οικουμενισμού και της Πανθρησκείας. Αλλά αρχηγός της Πανθρησκείας θα είναι κατά την Αποκάλυψη ο Ψευδοπροφήτης, συνεταίρος του Αντιχρίστου στην εξαπάτηση των ανθρώπων... Γι' αυτό βέβαια και ο 3ος Παγκ. Πόλεμος δεν θα γίνει τυχαία...

11)   Ο Παροναξίας Καλλίνικος:

Έγινε μια Πανορθόδοξη συνάντηση... Δεν μπορώ να την ονομάσω Σύνοδο..!

     Ο μητροπ. Παροναξίας Καλλίνικος στην Αγία Τριάδα Πάρου ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος (5-6-2017): Έγινε μια Πανορθόδοξη συνάντηση...  Εγώ δεν την ονομάζω όντως, και εξέφρασα και στην ιεραρχία την άποψή μου πριν από την σύγκλιση: Δεν μπορώ να την ονομάσω Σύνοδο!......  «Δεν είμαστε όλοι οι Επίσκοποι ξεπουλημένοι»..! Και κείμενο σε pdf