ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ

Ο ΣΕΡΒΟΣ (1880-1956)

 

ένα ενδιαφέρον απόσπασμα:

Ευλόγησε τους εχθρούς μου Κύριε!

 

 
1 / 11
 
2 / 11
 
3 / 11
 
4 / 11
 
5 / 11
 
6 / 11
 
7 / 11
 
8 / 11
 
9 / 11
 
10 / 11
 
11 / 11
 

        Ο άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς παρατηρούμε πόσο εύστοχα χαρακτήρισε την σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη, και μάλιστα από πολύ ενωρίς αφού κοιμήθηκε το 1956, σαν τόσο ακραία που ξεπερνάει τα όρια μιας απλής πνευματικής αρρώστιας και φτάνει να γίνεται αθεράπευτη, σατανική: «Στην εποχή μας, όμως, ήλθε μία νέα γενιά Ευρωπαίων, η οποία νύμφευσε την επιθυμία με τη γνώση και απέρριψε και τον Πάπα και τον Λούθηρο... Η ανθρώπινη επιθυμία και η ανθρώπινη σοφία στεφανώθηκαν στις μέρες μας, και έτσι συνάφθηκε γάμος, ο οποίος δεν είναι ούτε ρωμαιοκαθολικός ούτε λουθηρανικός, αλλ’ οφθαλμοφανώς και δημοσίως σατανικός»!    

       Και έτσι αυτά που είπε ο άγιος Νικόλαος, συνδυάζονται με τα προφητικά λόγια του γέροντος Παϊσίου για την Ευρώπη, και που οδηγείται από τα πάθη των ανθρώπων που τη διοικούν: «Αυτοί τώρα πάνε να πάρουν όλη την οικονομία στο χέρι τους...  Τέτοια δικτατορία που σκέφτονται να κάνουν, μόνο ο διάβολος μπορεί να την είχε σκεφτεί! ...Τελικά θα φάει μια σφαλιάρα ή θα πάει στην άκρη».   

     Οι άνθρωποι του Θεού ομονοούν γιατί φωτίζονται από το αυτό Πνεύμα, που τους μυεί και οδηγεί μόνο στην Αλήθεια. Οι εμπαθείς όμως άνθρωποι είναι επιρρεπείς στα φαντάσματα της διανόησης κάθε εποχής, που προβάλλονται σαν μοντέρνες αλήθειες, και δήθεν ξεπερνούν την ακρίβεια του λόγου των εντολών του Θεού. Η προπαγάνδα του Τίτο για την μεγάλη Γιουγκοσλαβία είχε περάσει ακόμη και σε επισκόπους της Σερβικής Εκκλησίας, που κάποτε εξόργισαν τον γέροντα Παΐσιο με το να υποστηρίζουν ότι σαυτή τη μεγάλη Γιουγκοσλαβία ανήκει η Μακεδονία...! Ο άγιος Νικόλαος όμως έλεγε αλλοίμονο στο λαό που ακολουθεί άθεους άρχοντες. Και ο ίδιος γιαυτό διωκόταν από το καθεστώς του Τίτο. Πράγματι τι κέρδισε από την προσήλωσή της στην προπαγάνδα του αθεϊστικού καθεστώτος η Γιουγκοσλαβία; Με την πρώτη ευκαιρία φάνηκε ότι δεν υπήρχε καθόλου ομόνοια των λαών που την απαρτίζανε, και έτσι τράβηξε ο καθένας το δρόμο του και το φανταστικό όραμα "διελύθη στα εξ ων συνετέθη". Όπως έλεγε ο άγιος Νικόλαος, και υπάρχει η αναφορά στο βίντεο, "το μαχαίρι που σηκώνανε να πολεμήσουν το Θεό στράβωσε και μπήχτηκε στην καρδιά τους".
 

Κατεβάστε τα αρχεία από τη λίστα του youtube   

Δείτε και τις άλλες λίστες   

  Κατεβάστε, αν δεν έχετε ήδη, δωρεάν προγράμματα λήψης video από το youtube και επεξεργασίας, με τα οποία μπορείτε

να γράψετε DVD (Free Studio)     και free flv player   ή δείτε

πολυμέσα  

     Διάφορα         περιεχόμενα