ΑΠΟ ΤΟΝ

ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
Σε άλλη συνάντηση μου με το Γέροντα στο κελλί του, την Παναγούδα, είπα ως παράπονο, ότι η γυναίκα μου είναι, απρόσεκτη και σπάζει ποτήρια. «Πόσα σπάζει είπες, ένα, δύο; Δε σπάζει δέκα»; Μου είπε χαμογελώντας και κατέληξε: Ας σπάζει όσα θέλει, αρκεί να υπάρχει ειρήνη στο σπίτι σας»
.
Του ανέφερα επίσης ότι πάσχω από ουρολοιμώξεις συχνά. Μου έδωσε την έξης συνταγή:
«
Θα βράζεις ένα κιλό κριθάρι σε πέντε κιλά νερό. Όταν δής ότι το κριθάρι αρχίζει να αποφλοιώνεται, να σταματάς το βράσιμο. Από το βρασμένο κριθάρι να πίνεις ένα ποτήρι του νερού, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, προ του φαγητού. Για να διατηρείται, πρέπει να το βάζεις στο ψυγείο. Όταν το βγάζεις από το ψυγείο, βράσε το λίγο και μετά πιές το».
Μου ανέφερε πώς ένα κοριτσάκι πέντε ετών που έπασχε από ουρο-λοιμώξεις και κινδύνευε να πεθάνει, με το ζωμό του κριθαριού έγινε καλά. Την ονόμασαν οι δικοί της «κριθαρού». Πράγματι, δοκίμασα κι εγώ το ζωμό από κριθάρι και θεραπεύτηκα. Συνέστησα τη χρήση του σε γνωστούς μου, που έπασχαν από ουρολοιμώξεις και προστάτη, οι όποιοι, όπως μου είπαν, θεραπεύτηκαν.
Άλλη φορά είπα στο Γέροντα:
«Γέροντα έχω κάνει δύο εγχειρήσεις προστάτη». Μου απάντησε: «Μη μιλάς καθόλου μην το πεις ούτε του παπά. Πήρες δύο φράγκα από το Θεό, ενώ οι άλλοι δεν έχουν πάρει τίποτα».

 

Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης
Μαρτυρίες Προσκυνητών
ΖΟΥΡΝΑΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚ.
 

περιεχόμενα