Παρελαύνουν άλλοι για να τιμήσουν τους αγίους και άλλοι τους Σοδομίτες!

+Επίκαιρα άρθρα από τη Ρωσική Εκκλησία

 

 

Ουρές για να προσκυνήσουν τον άγιο Νικόλαο στη Μόσχα. 

 

      Οι Ορθόδοξοι είναι ένα σώμα με τον Χριστό διά των αγίων Μυστηρίων στα οποία προσέρχονται κατά την εντολή του: «λάβετε φάγετε. τούτο εστί το σώμα Μου». (Μαρ. 14:22).

Την τιμή προς το σώμα των Αγίων έδειξε ο Κύριος και στον εαυτό του, όταν επέτρεψε στις γυναίκες την έκχυση μύρου επάνω Του. Και οι μυροφόρες γυναίκες που τον άλειψαν μύρο κατά τον ενταφιασμό, ήταν οι πρώτες που αξιώθηκαν να τον δουν μετά την Ανάστασή Του.

     Υπάρχουν τώρα πολλοί που δεν θέλουν να αντιληφθούν την αρμονία και την δύναμη και την σοφία του Θεού που φανερώνεται από τα δημιουργήματά Του. Αυτοί είναι χωρίς δικαιολογία. «Διότι το γνωστόν του Θεού είναι φανερό σ' αυτούς. Διότι ο Θεός το φανέρωσε σ' αυτούς. Επειδή τα αόρατα αυτού (ιδιώματα) από κτίσεως κόσμου διά των δημιουργημάτων νοούμενα καθορώνται. Και η αιώνια Αυτού δύναμη και η αγιότης (που είναι δύο από τα ιδιώματά Του)». (Ρωμ. 1:19-21). Στο τέλος σαν αδιόρθωτοι παραδίδονται, κατά την επιθυμία τους, από τον Θεό  στα πιο αισχρά πάθη: «Διά τούτο και παρέδωσε αυτούς ο Θεός στις επιθυμίες των καρδιών τους σε ακαθαρσία, να ατιμάζονται τα σώματά τους από τους ίδιους»! (Ρωμ. 1:24).

        Επίκαιρα άρθρα από τη Ρωσική Εκκλησία μας τονίζουν τη διαφορά στο πως βλέπουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί την καταξίωση του σώματος και πως οι ξεπεσμένοι πνευματικά δυτικοί:

      1. Η Ρωσία διοργανώνει επίσημες παρελάσεις για να τιμήσει τους αγίους, η Ευρώπη για να ευχαριστεί τους Σοδομίτες και τις επιχειρήσεις... - Συμμετέχων στη μεταφορά των κειμηλίων του Αγίου Νικολάου στη Ρωσία.

        Μόσχα, 8 Ιουνίου, Interfax - Ο ειδικός για τα Ορθόδοξα ιερά λείψανα Μιχαήλ Αρτέγιεφ συνέκρινε το σεβασμό προς τους αγίους στη Ρωσία και στην Ευρώπη και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Ρώσοι τείνουν σε «αυτοκρατορικές» τελετές, οι οποίες αντιστοιχούν στην παράδοση.

       «Σήμερα η Μόσχα δείχνει ένα παράδειγμα προγενέστερων καθολικών γιορτών, όπως το Παρίσι, η Ρώμη, η Βενετία συνήθιζαν να το γιορτάζουν. Σήμερα όλα είναι πολύ πιο απλά εκεί. Μόνο σοδομίτες και επιχειρήσεις οργανώνουν δυνατές παρελάσεις εκεί! Ίσως, αυτή είναι η κύρια διαφορά, δήλωσε ο Αρτέγιεφ, ο οποίος είναι επίσης συντονιστής των κέντρων μελέτης Ορθοδόξων ιερών στο Ρωσικό Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο και στη Μητρόπολη της Αγίας Πετρούπολης διευθυντής του φιλανθρωπικού ιδρύματος Ιερής Κληρονομιάς.

       Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν είδαν (οι ντόπιοι) τα λείψανα του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι να φεύγουν, υπήρξε μια αίσθηση ενός μέλους μιας οικογένειας που αναχώρησε (...) Όταν παρακολουθούσαμε τη ζωντανή εκπομπή της συνάντησης (υποδοχής) στη Μόσχα, είχαμε μια εντύπωση για αυτοκρατορικό, παγκόσμιο γεγονός»....

       Θα έλεγα ότι σήμερα βλέπουμε την (κάποτε) παραδοσιακή ευρωπαϊκή εκκλησία του Αγίου Νικολάου μόνο στη Ρωσία. στην Ευρώπη είναι μάλλον μια εξαίρεση παρά ένας κανόνας», ανέφερε ο Αρτέγιεφ.

       Εξήγησε ότι η Καθολική Εκκλησία λατρεύει τον Άγιο Νικόλαο ως τοπικό άγιο, «ο εορτασμός του δεν είναι υποχρεωτικός» και ο Arteyev πιστεύει ότι είναι αποτέλεσμα μιας «ορθολογιστικής πολιτικής που υπαγορεύεται από δυνάμεις εχθρικές προς την Εκκλησία». Πηγή: https://www.interfax-religion.com/?act=news&div=13850

 

             2. Περίπου 500.000 προσκυνητές υποκλίνονται στα λείψανα του Αγίου Νικολάου σχηματίζοντας γραμμές 3 χιλιομέτρων έξω από τον καθεδρικό ναό της Μόσχας.

        Μόσχα, 8 Ιουνίου, Interfax - Ήδη μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν προσκυνήσει τα λείψανα του Αγίου Νικολάου τις δύο εβδομάδες από τότε που ήρθαν στη ρωσική πρωτεύουσα. «Μέχρι σήμερα, ο αριθμός των προσκυνητών έχει φτάσει σε μισό εκατομμύριο κατοίκους, η γραμμή έχει κατά μέσο όρο τρία χιλιόμετρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Κυρίλλου, Αλέξανδρος Βόλκοφ, στο Interfax-Religion την Πέμπτη.

 

Γραμμή 3 χιλιομέτρων μέχρι τον καθεδρικό ναό, των προσκυνητών του αγίου Νικολάου 

 

      Μεταξύ των προσκυνητών που ήρθαν να προσκυνήσουν τον άγιο αυτές τις ημέρες ήταν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από τους διοργανωτές της εισαγωγής των λειψάνων στη Ρωσία, 18.000 έως 48.000 άνθρωποι έρχονται κάθε μέρα για να προσκυνήσουν στα λείψανα του Αγίου Νικολάου στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρα. Ο μέσος χρόνος παραμονής στη γραμμή είναι περίπου εννέα ώρες. Το ιερό λείψανο θα εμφανίζεται στην εκκλησία της Μόσχας μέχρι τις 12 Ιουλίου και θα βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη στις 13-28 Ιουλίου. Στις 21 Μαΐου τα λείψανα του Αγίου Νικολάου έφτασαν στη Ρωσία από παπική βασιλική στο Μπάρι για πρώτη φορά στην ιστορία...

Πηγή: https://www.interfax-religion.com/?act=news&div=13853

      17-6-2017 

Λεόντιος Μοναχός Διονυσιάτης

Σε εκτυπώσιμη μορφή pdf  


13-Μαρ-2023. Είδηση:

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ ΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

    Ο πάπας, αν και αγκαλιάζει τους ομοφυλόφιλους και όπως έχει πει υπάρχει και gay loby στο Βατικανό, περιμαζεύει και πάλι τις ακρότητες αυτών που με την αλλοπρόσαλλη «θεωρία του φύλου» πολεμούν την ιστορική πραγματικότητα της ύπαρξης του ανθρώπινου γένους από άρρεν και θήλυ.

     Σύμφωνα με τη θεωρία του φύλου (gender theory), οτιδήποτε αντιλαμβανόμαστε ως αρσενικό ή θηλυκό και οι διαφορές μεταξύ των δύο είναι κοινωνικές κατασκευές και δεν έχουν κανένα έρεισμα στη φύση και τη βιολογία...!

https://youtu.be/hp0DIqtN4dU

     Να πως σκέπτεται η Ορθόδοξη Ρωσία:

Είδηση 17-7-2019. Ρωσία: Πρόστιμο σε δημοσίους υπαλλήλους που επέτρεψαν την υιοθεσία σε ομόφυλο ζευγάρι.

    Η Ρωσία απαγορεύει, από το 2013, τις υιοθεσίες παιδιών από τη Ρωσία από ξένα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ή από άγαμους ξένους, οι χώρες των οποίων επιτρέπουν τον γάμο ομοφυλόφιλων.

     Την έναρξη έρευνας για «αμέλεια» εναντίον δημοσίων υπαλλήλων που επέτρεψαν σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων να υιοθετήσει δύο παιδιά, ξεκινά η ρωσική Δικαιοσύνη, σύμφωνα με ακτιβιστές προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ομοφυλοφίλων). Η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας κατηγορεί τους υπαλλήλους των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας της Μόσχας ότι επέτρεψαν το 2010 σε δύο παιδιά να ζήσουν με αυτήν την οικογένεια. Οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να τους επιβληθεί πρόστιμο ή να υποχρεωθούν να κάνουν κοινωφελή εργασία. Σύνδεσμος

Δείτε:

Η «Ελένη», ο «Πάρις» και οι... Τροϊκανοί της σύγχρονης εποχής


Search in this site - Αναζήτηση μέσα στο www.imdleo.gr