Η Εκκλησία πρώτη στον αγώνα

αρχιεπίσκοπος«Είναι αλήθεια ότι αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας είναι πρωτόγνωρο και συνταρακτικό... Δηλώνουμε ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή».

Η Εκκλησία της Ελλάδος «προς το λαό», Νοέμβριος 2010.

    «Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το αίσθημα πνιγμού που διακατέχει την πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Ποιος μπορούσε να φαντασθεί ότι ο υπέροχος Ελληνικός λαός, που προσέφερε με τον πολιτισμό του στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, σήμερα θα διασύρεται παγκοσμίως;
     
Απέναντι στην οικονομική κρίση η Εκκλησία μας δεν μπορεί να ανεχθεί κανενός είδους πτώχευση, πρωτίστως όμως δεν συγχωρεί την πτώχευση αξιών, δεν μπορεί να αποδεχθεί κανενός είδους χρεωκοπία, πρωτίστως όμως δεν μπορεί να εθελοτυφλεί στην χρεωκοπία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας...

        Ο άνθρωπος, ο Ευρωπαίος πολίτης, δεν μπορεί να εκλαμβάνεται από τους διαχειριστές της οικονομικής κρίσης ως ένας λογιστικός αριθμός. Είναι σκάνδαλο οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μην λαμβάνουν υπόψιν τους τις κραυγές των απλών πολιτών και να απειλούνται οι ίδιοι οι πολίτες της Ευρώπης ως αναλώσιμα προϊόντα... 

      Ως Εκκλησία δεν μπορούμε να αποδεχθούμε αυτό το κοινωνικό μοντέλο. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την αλλοίωση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου μας με την υιοθέτηση των κανόνων των απροσώπων χρηματο-πιστωτικών αγορών και των οίκων αξιολόγησης...»

 Επιστολή στον πρόεδρο  της Ευρ. Επιτροπής Barroso  

       Στα επίσημα επομένως κείμενά της η Εκκλησία της Ελλάδος αποδεικνύει ότι είναι ξεκάθαρα κατά του κλεφτο-συστήματος των "ελεύθερων αγορών" και του νεοφιλελεύθερου όπως ονομάζεται συστήματος με το οποίο οι οικονομίες μιας ζωής του λαού παίζονται κορόνα γράμματα στα χρηματιστήρια.
      Και όταν λέει «δεν μπορούμε να δεχθούμε» ένα σύστημα που όμως τώρα είναι κανόνας, αυτό σημαίνει απόρριψη του τρέχοντος οικονομικού συστήματος της Ευρ. Ένωσης.
      Επί πλέον τονίζει ότι για την Εκκλησία δεν είναι ζήτημα πολιτικής, και μάλιστα οικονομικής
:
«ο Ευρωπαίος πολίτης δεν μπορεί να εκλαμβάνεται  σαν ένας λογιστικός αριθμός».

     Και για να συμπληρώσει τις θέσεις της η Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία αναφέρεται στο γενικότερο κακό, την Παγκοσμιοποίηση:
  «Καθημερινά βλέπουμε να απλώνεται σ’ Ανατολή και Δύση η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση, η οποία, σημειωτέον, καμία σχέση δεν έχει ούτε με την αρχαιοελληνική παγκοσμιότητα, ούτε με τη Χριστιανική Οικουμενικότητα. Για τον Σωκράτη σημασία είχε προς τα που είναι στραμμένη η ψυχή και, δεδομένου, ότι κατ’ αυτόν η ψυχή ήταν άυλη, όφειλε να στραφεί προς τα αιώνια και άυλα, προς τη φωτισμένη πραγματικότητα της ζωής και έτσι να πορευτεί όλο ψηλότερα...»

04/10/2011, Προσφώνηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ενώπιον της Ιεραρχίας 

     Με τις δηλώσεις αυτές ο αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία της Ελλάδος λένε σε ήπιο τόνο αυτά που πιο έντονα είπε ο τωρινός Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος κατά τη 2η επέτειο της ενθρόνισής του στις 1-2-2011: «...Υπάρχει ένα είδος Αποκαλυπτικής έντασης, καθώς η δύναμη της αμαρτίας δεν είχε ποτέ κυριαρχήσει τόσο στην ανθρώπινη φυλή όπως το κάνει σήμερα. Και ξέρουμε ότι όταν θριαμβεύει η αμαρτία, ο διάβολος εμφανίζεται. Και γνωρίζομε ότι, αν η αμαρτία θριαμβεύει σε όλο το ανθρώπινο γένος, τότε ο Αντίχριστος εμφανίζεται. Και έτσι η Εκκλησία δεν μπορεί να βοηθήσει, αλλά να αντιδράσει σε αυτή την εξάπλωση του κακού».

   Ο προηγούμενος Ρώσος πατριάρχης Αλέξιος ο Β (+2008) ήταν πιο καυστικός σε επιστολή του λίγο πριν το θάνατό του στους Πούτιν και Μεντβέντεφ, όπως το διέσωσε Ισραηλινή εφημερίδα με τίτλο: «Ο Ομπάμα σκοπεύει να μας εισάγει στην εποχή του σφραγίσματος του Θηρίου, προειδοποιεί η Ρωσική Εκκλησία». Κατά τον πατριάρχη «ο νέος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ακολουθεί τον ίδιο δρόμο της σκοτεινής πνευματικότητας, τον σφυρηλατημένο από τον Γερμανό ηγέτη των έσχατων αιώνων Αδόλφο Χίτλερ...».

Δείτε περισσότερα στο 2012+, σελ. 29. Και πράγματι ο Ομπάμα προώθησε το σφράγισμα μέσω του συστήματος υγείας της Αμερικής.

     Όλα αυτά λοιπόν δείχνουν ότι είμαστε στα έσχατα, και πράγματι θα μπορούσε λόγω της γενικής διαφθοράς να εμφανισθεί σύντομα ο Αντίχριστος. Εμείς από τις προφητείες ξέρομε ότι θα αποτύχουν οι δυνάμεις της "σκοτεινής πνευματικότητας" τώρα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην αγρυπνούμε. Ήδη πολλοί αντίχριστοι εμφανίσθηκαν και καταστρέφουν τη χώρα και τις ψυχές των ανθρώπων καυχόμενοι μάλιστα ότι τις σώζουν. 

      Είναι λοιπόν καιρός να στραφούμε στο υπερόπλο της πίστης για να εξουδετερώσουμε μονιασμένοι όλους τους εχθρούς, χωρίς να κατακρίνομε άδικα την Εκκλησία ότι δήθεν δεν μιλάει, ή όταν μιλάει να λέμε ότι κομματίζεται κλπ. Τα άτομα μπορεί να κάνουν λάθη αλλά στα σοβαρά θέματα η Εκκλησία απέδειξε ότι εκφράζεται σοφά και προφητικά.

     Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, και κοσμικού τύπου βοήθεια δεν υπάρχει. Ούτε μπορούμε να βρούμε τέτοια στην πολιτική, διότι αυτή έχει διαφθαρεί πλέον και ξεπέσει, όχι μόνο τοπικά, αλλά και διεθνώς, και πολύ περισσότερο δεν αξίζει να την παρακολουθεί κανείς πρωί - βράδυ σαν να πρόκειται για ...θρησκευτική τελετουργία. Αλλά ούτε η βία συμφέρει, που θα ακολουθήσει αναγκαστικά μετά την πνευματική μας αμέλεια.

     Τα σημεία πληθαίνουν. Εκτός από την Αποκάλυψη, και τα βιβλία των αγίων γερόντων που κυκλοφορούν, και οι άγιοι μας πληροφορούν, άμεσα πλέον, ότι έφτασε ο κόμπος στο κτένι.

   

 

Προειδοποιήσεις       Αγία Χρυσή (μόνο)

Πολυμέσα

2011