Image

    Πολλοί προσέρχονται τελευταία στην Ορθοδοξία στην Αμερική. Μεταξύ αυτών και ιθαγενείς Ινδιάνοι.

      Από είδηση του "Ρομφαία",  ο Μητροπολίτης Αμερικής και Καναδά κ. Ιωνάς (OCA) μας πληροφορεί ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική, που ενώνει περισσότερες από 700 ενορίες στο Μεξικό, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, πρόσφατα δέχτηκε στον κόλπο της 5.000 βαπτισμένους Ινδιάνους.
        «Σύντομα στην εκκλησία θα προστεθούν πολλές χιλιάδες πολίτες της Γουατεμάλας που θέλουν να δεχτούν την Ορθοδοξία», τονίζει σε συνέντευξη στο «Pravoslavie.ru», ο σεβασμιώτατος κ. Ιωνάς.
       Ο κ. Ιωνάς ακόμη τόνισε: «Οι περισσότεροι από τους πολίτες της Γουατεμάλας, που σκοπεύουν να γίνουν Ορθόδοξοι, ανήκουν στο λαό των Μάγια».
      «Αν πάρουμε αυτούς τους πολίτες της Γουατεμάλας, καθώς και εκπροσώπους των αυτοχθόνων πληθυσμών από άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, τότε οι Ινδιάνοι θα μπορούσαν να γίνουν η κύρια εθνική ομάδα στην Αμερικανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Προσωπικά, εγώ θα χαιρόμουν για αυτό», ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιωνάς.
       Ο Μητροπολίτης τόνισε, επίσης, ότι «η Καθολική Εκκλησία γρήγορα χάνει την επιρροή της στη Λατινική Αμερική και η αιτία γιαυτό είναι οι στενοί δεσμοί της με τις ανώτερες τάξεις της κοινωνίας». 

     Είναι σημαντικό αυτό, γιατί δείχνει ότι η προσέλκυση των πιστών γίνεται προς τα εκεί που νοιώθουν ψυχική ανάπαυση, και όχι όπου υπάρχουν ακριβές και φανταχτερές παραστάσεις των διοικούντων τις εκκλησίες, μαζί με πολιτικά πρόσωπα που έχουν κακή διαγωγή, και το συνηθέστερο ανάμειξη σε διαφθορά. Πολύ λίγο αναπαύουν και οι αφύσικες οικουμενιστικές συναθροίσεις.

     «Ένα μεγάλο μέρος των φτωχών, που αποτελεί την πλειοψηφία του πληθυσμού της περιοχής, απογοητεύτηκε από τους Καθολικούς ποιμένες και εντάχθηκε στους Προτεστάντες, Μορμόνους και άλλους αιρετικούς», εξήγησε ο Μητροπολίτης Ιωνάς.

     Τέλος, μιλώντας για τους Ινδιάνους Ορθοδόξους στην Αμερική, ο Μητροπολίτης Ιωνάς ανέφερε ότι ίσως σύντομα στην Αλάσκα πραγματοποιηθεί Συνέδριο Ορθοδόξων Ινδιάνων.

+     +     +     +     +     +     +

       Η κρίση στον παπισμό είναι μεγάλη, και ας το προσέξουν αυτό οι αγαπολόγοι οικουμενιστές, μήπως συναναστρέφονται με ένα πτώμα: (Από το άρθρο: Sad News from the Roman Catholic World)

«Δημοσιεύματα τις τελευταίες εβδομάδες (2009) σχετικά με το Ρωμαιο-καθολικισμό στη Δυτική Ευρώπη θα έπρεπε τουλάχιστον να μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερη. Στην Αγγλία έχουμε συνηθίσει να ακούμε ανεπίσημα στοιχεία σχετικά με αυτό. Για παράδειγμα, ακούμε ότι ο Ρωμαιοκαθολικός μέσος ιερέας μπορεί να στηριχθεί μόνο σε ένα σταθερό μισθό των 3.000 λιρών ετησίως, με επιπλέον μαζέματα τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Ή αλλιώς ακούμε ότι χωρίς Πολωνούς ιερείς, που εισάγονται από την Πολωνία με αεροπορική εταιρεία με έξοδα του δημόσιου προϋπολογισμού για το Σαββατοκύριακο, και ενορίτες της Πολωνίας, που ζουν και εργάζονται εδώ, πολλές Ρωμαιο-καθολικές εκκλησίες θα είχαν κλείσει στη Μεγάλη Βρετανία. Αλλά παρακάτω είναι μερικά συγκεκριμένα γεγονότα»...

Δείτε το απόσπασμα στα ελληνικά