Ο παπά Γιώργης Χιωτάκης από τα Σφακιά της Κρήτης, για τον άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη (+2 Δεκ. 1991).


 

  Έφυγε πλέον (20 Φεβ. 2016) από την πρόσκαιρη ζωή ο πάπα Γιώργης. Ο Θεός να τον αναπαύσει και να εύχεται για μας, μαζί με τον άγιο Πορφύριο που τόσο αγαπούσε, όπως θα καταλάβετε αν δείτε τα παρακάτω video-clips:

 

1. Το ουράνιο δώρο:

   Ένα επί πλέον απολυτίκιο για τον άγιο Πορφύριο, που προαναγγέλλει μεγαλύτερη δόξα για τον άγιο, το οποίο σημαίνει πολύ περισσότερα θαύματα για την στήριξη των πιστών!

 


(https://vimeo.com/150038599  ή  https://youtu.be/eyox8rRS29A)

 

Το αποκαλυφθέν απολυτίκιο:

Οσίως διέπρεψας εν μέσω άστει σοφέ,
την κλήσιν δεξάμενος από κοιλίας μητρός
(Πορφύριε όσιε)*.
Όθεν προσκαρτερούντες το πλήρωμα του χρόνου,
προσέτι μαρτυρία πλείων τούτων δοθήναι,
ίνα ακαταπαύστως την δόξαν σου υμνούμεν
αιτούμενοι ελέους τω σέ δοξάσαντι.

 

* Προαιρετικά προστίθεται το «Πορφύριε όσιε», αν πχ. ψαλλεί μόνο του, χωρίς το «Της Ευβοίας τον γόνον...» στη λειτουργία.

 

    Από το νόημα των στίχων γίνεται αντιληπτό ότι δεν καταργεί τα προηγούμενα απολυτίκια, αλλά είναι καλό να ψάλλεται ως πρόσθετο τροπάριο ή απολυτίκιο, επισημαίνοντας την προφητευμένη μεγαλύτερη βοήθεια του αγίου στους πιστούς, στις όλο και πιο δύσκολες ημέρες που ζούμε και που περιμένομε.

 

     Έρχεται να συμπληρώσει αυτό που πρόβλεψε ο ίδιος ο άγιος, και δεν τονίζεται στις άλλες ακολουθίες: την αναμενόμενη πολύ μεγαλύτερη, σε σχέση με τις μέρες μας, δόξα του υπό του Κυρίου, μαρτυρούμενη από τα πολύ περισσότερα θαύματα!

 

       Όλοι οι άγιοι θα εμφανίζονται ζωντανά, και θα κάνουν πολύ περισσότερα θαύματα, τώρα που οι πλανεμένοι τα βάζουν με τον Χριστό και την Εκκλησία, και καταστρέφουν το Ορθόδοξο κράτος μας.

 

   «Επειδή οι πειρασμοί θα είναι μεγάλοι και τα βάσανα δυσβάσταχτα, θα παραχωρήσει ο Κύριος να εμφανίζονται Άγιοι, και μάλιστα μεγάλοι, όπως ο Άγιος Δημήτριος ή ο Άγιος Γεώργιος». Αυτά έλεγε ο γέροντας Αμβρόσιος, πνευματοπαίδι του αγίου Πορφυρίου.

     Διαβάστε περισσότερα:  γέρ. Αμβρόσιος Α     γέρ. Αμβρόσιος Β


 

2. π. Γιώργης Χιωτάκης: Ο άγιος Πορφύριος, το "υποζύγιο", κλπ.

     Θαυμαστά γεγονότα με τον άγιο γέροντα Πορφύριο, τα οποία έζησε και εξιστορεί ο παπά Γιώργης Χιωτάκης από τα Σφακιά της Κρήτης. Και πως κοσκίνιζαν στην αρχαιότητα το χώμα!


(https://vimeo.com/150190951  ή  https://youtu.be/6hMpp0dE_Ec)

3. π. Γιώργης Χιωτάκης: Ο άγιος Πορφύριος Σφακιανός;

     Τι θαυμαστό έζησε με τον άγιο γέροντα Πορφύριο, το οποίο και εξιστορεί, ο παπά Γιώργης Χιωτάκης από τα Σφακιά της Κρήτης. Και πως ο άγιος Πορφύριος έχει ...Σφακιανό επώνυμο!  

 

(https://vimeo.com/150321053  ή  https://youtu.be/POYXq_ou3dE)

 

 

4. π. Γιώργης Χιωτάκης: Στιγμιαία στο Μήλεσι όπου φόρεσε τα καλά φυλαγμένα άμφια του αγίου Πορφυρίου χωρίς να καταλάβει τον τρόπο!

 

 

     Θαυμαστά γεγονότα με τον άγιο γέροντα Πορφύριο, τα οποία έζησε και εξιστορεί ο παπά Γιώργης Χιωτάκης από τα Σφακιά της Κρήτης.

    Πως στιγμιαία βρέθηκε από τον Πειραιά στο Ησυχαστήριο της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που ίδρυσε ο άγιος Πορφύριος, και φόρεσε τα φυλαγμένα άμφιά του, προς έκπληξη των μοναζουσών.

 

(https://vimeo.com/150604901    ή    https://youtu.be/xMBeQuVQrSI)

όλα τα βίντεο σε playlist:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLQXNSnN2QxugVE9C6IlFt_zIoFQ0TShjd

 

 

Ακόμα: 

Για τον άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, απολυτίκιο και κοντάκιο, και βίντεο με αφηγήσεις του ιδίου.

 

Περισσότερα πολυμέσα με τον άγιο Πορφύριο.